تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826379727




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بومرنگ تروريسم پروري فرانسه در خيابان‌هاي پاريس


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بومرنگ تروريسم پروري فرانسه در خيابان‌هاي پاريس
وقوع حادثه تروریستی در پاریس نشان داد که این افراد افراطی خطرناک اکنون در قلب اروپا حضور یافته و عملا اقدامات تروریستی خود را آغاز کرده اند.
نویسنده : دکتر سید رضا میرطاهر 
جوان‌آنلاين: وقوع رویداد تروریستی اخیر در پاریس پایتخت فرانسه نشاندهنده آغاز روندی جدید در گسترش حملات تروریستی در غرب است. با این حمله در واقع این مساله بیش از پیش عیان شد که تروریسم در یک نقطه ثابت نمانده بلکه با توجه به ماهیت کنونی آن می تواند در نقاط مختلف این کره خاکی سر بر آورد و ضربات سختی را به امنیت و ثبات کشورها وارد آورد.

حادثه پاریس سه فرد مسلح ظهر چهارشنبه 17 دی ماه به دفترهفته نامه طنز "شارلی ابدو" در پاریس، حمله و اقدام به تیراندازی کردند و سپس با دو خودرو از محل حادثه گریختند. در این حمله 12 تن کشته و 10 تن نیز زخمی شدند. دایره جنایی پلیس فرانسه پس از هشت ساعت از شناسایی سه فرد مهاجم خبر داد و پس از مدتی یکی از مظنونان حمله به دفتر هفته نامه "شارلی ابدو" خود را به نیروهای پلیس تسلیم کرد. پلیس فرانسه نام این فرد را که کوچکترین مظنون این حمله بوده، "حمید مراد" 18 ساله اعلام کرد. "مراد" که رانندگی خودروی مهاجمان را برعهده داشت، فردی بی خانمان است که سال گذشته در مدرسه ای در شهر رنس ثبت نام کرده بود و سال آخر دبیرستان را می گذراند. دو مظنون دیگر که دو برادر به نام های سعید کواشی (34 ساله) و شریف کواشی (32 ساله) هستند، همچنان متواری هستند. این دو برادر فرانسوی الجزایری تبار، متولد پاریس هستند؛ شریف کواشی برای دستگاه مبارزه با تروریسم فرانسه شناخته شده بوده است. شریف کواشی در سال 2008 به اتهام های تروریستی و اعزام تروریست ها به عراق، محاکمه و به 18 ماه زندان محکوم شده بود. این دو برادر تابستان امسال از سوریه به فرانسه بازگشته بودند. به گفته یکی از مقام های پلیس فرانسه، این سه مهاجم با شبکه تروریستی یمنی در ارتباط بوده اند.

حادثه بروکسل البته این نخستین مورد انجام حملات تروریستی توسط تروریستهای بازگشته از سوریه نیست، بلکه نخستین مورد آن حمله به موزه یهودیان در بروکسل پایتخت بلژیک در3 خرداد 1393 بود. در پی این حمله یک تبعه فرانسوی مسلمان به نام مهدی نموشه دستگیر شد. دادستانی عمومی بروکسل اعلام کرد که "مهدی نموشه" تبعه ۲۹ ساله فرانسوی که در مارسی در جنوب فرانسه دستگیر شده حامل چند سلاح، مقادیر زیادی مهمات و نیز یک نوار ویدئویی بود که ادعا شده که در آن مسئولیت حمله به موزه یهودیان را بعهده گرفته است. به ادعای مقامات بلژیکی این فرد مسلح با حمله به موزه یهودیان در پایتخت بلژیک و کشتن سه نفر و زخمی کردن یک نفر دیگر از محل حادثه گریخت. شهردار بروکسل و همچنین وزیر کشور بلژیک این حادثه را یک اقدام تروریستی خواندند. این در حالی است که دادستان پاریس در کنفرانس خبری اعلام کرد که "نموشه" پیشتر در دسامبر ۲۰۱۲ نیز یکبار به جرم خرابکاری دستگیر شده بود، اما پس از آزادی از طریق استانبول و عراق به سوریه رفت و در آنجا با گروه تکفیری داعش همکاری داشت. به گفته منابع مطلع، در وسایل فرد مظنون، یک قبضه سلاح کلاشینکف که در پارچه ای که نام گروه داعش بر روی آن بوده پیچیده شده بوده و یک تپانچه کشف شد. برنار کازونوو وزیر کشور فرانسه و ژوئل میلکه وزیر کشور بل‍ژیک پس از دستگیری عامل تیراندازی در موزه یهودیان در بروکسل در یک نشست خبری از تلاش برای تشدید همکاری سرویس های اطلاعاتی خبر دادند. کازونوو تاکید کرد، شبکه های جذب نیرو به نام اقدامات بشر دوستانه و پیام های مذهبی به طور پنهانی فعال شده اند و با توسل به امکانات ارتباطی الکترونیک به اشاعه نفرت و تفکرات افراط گرایانه مبادرت می کنند و به اعمال جنایتکارانه در خارج و سپس در داخل اروپا دست می زنند. ژوئل میلکه وزیر کشور بلژیک نیز گفت، ما با پدیده ای مواجهیم که از مرزهای ملی عبور کرده و به پدیده ای نگران کننده برای همه کشورهای اروپایی تبدیل شده است. میلکه افراط گرایان اروپایی که به سوریه سفر کرده اند را تهدید تروریستی برای اروپایی ها دانست و افزود: بر اساس تحقیقات انجام گرفته مشخص شده است که این نخستین باری است که فردی که در سوریه بوده، در اروپا به یک اقدام تروریستی دست زده است. ابراز نگرانی این دو مقام ارشد اروپایی در باره پیامدهای بازگشت باصطلاح جهادی های اروپایی از سوریه به کشور هایشان منعکس کننده هشدارهایی بود که بارها قبل از این توسط کارشناسان مطرح شده بود.

رویکرد اسلام هراسانه وقوع حادثه تروریستی اخیر در پاریس که در نوع خود در یک کشور اروپایی بی سابقه تلقی می شود، فرانسه و غرب را در شوک فرو برده است. اما مسلما چنین رویدادی بدون دلیل رخ نداده و بنابراین باید به زمینه های وقوع آن توجه نمود. در واقع فرانسه به عنوان یکی از حامیان اصلی گروههای تروریستی در سوریه اکنون حاصل اقدامات اسلام هراسانه و در وهله بعد حمایت های خود از ترویستها در سوریه را درو می کند. هفته نامه شارلی ابدو بارها اقدام به انتشار کاریکاتورهای ضد اسلامی علیه پیامبر اکرم (ص) نموده بود و با وجود اعتراضات گسترده مسلمانان در فرانسه و دیگر نقاط جهان به بهانه آزادی بیان، همچنان این اقدام نکوهیده را دنبال می کرد. اقداماتی که با حمایت مقامات دولتی فرانسه نیز همراه بوده است. در واقع مسئولان هفته نامه شارلی ابدو با بی توجهی کامل به مقدسات مسلمانان، انتشارکاریکاتورهای ضد اسلامی را بدون توجه به جریحه دارکردن احساسات مذهبی مسلمانان ادامه داده بودند. آنهابا بی اعتنایی به مساله دین و بی اهمیت دانستن آن رویکرد افراطی خود را علیه اسلام تداوم بخشیدند.بدین ترتیب با توجه به اینکه قبلا در برخی کشورهای اروپایی مانند هلند ، واکنش های خشونت آمیزی علیه اهانت کنندگان به اسلام رخ داده بود و حتی این هفته نامه نیز بارها تهدید شده بوداز قبل هم پیش بینی می شد که ادامه رویکرد افراطی هفته نامه شارلی ابدو موجب واکنش خشونت آمیزی شود. جامعه مسلمانان فرانسه با جمعت بیش از شش میلیون نفر، بزرگترین جامعه اسلامی اروپا را تشکیل داده اند و اين كشور در ميان كشورهای اروپايی مقام نخست را به لحاظ تعداد مسلمانان از آن خود كرده است. با این همه مسلمانان فرانسه مدتها است كه از روند روبه‌رشد افزايش اسلام هراسی و مسلمان ستیزی و تعصبات و تبعيضات دينی در اين كشور ابراز نارضایتی می‌كنند. گفتنی است اقدامات اسلام ستیزانه در فرانسه از جنبه های مختلف انجام می شود .در این زمینه با اجرایی شدن قانون ممنوعیت روبند در فرانسه ،روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نوشت پافشاری دولت فرانسه بر اجرای این قانون ،توهین و اعلام جنگ علنی با دین اسلام است. هر چند سال هاست که فرانسه به آزادی ادیان و عدم دخالت در حوزه خصوصی شهروندان افتخار می کند اما اکنون در کوچک ترین مسائل افراد نیز دخالت دارد و این باعث دوری مسلمانان از دولت و عدم سازگاری آنها با سیاست های لاییک دولت فرانسه می شود. در واقع اسلام ستيزي درفرانسه به نحو آشکاری با اقداماتی از قبیل مخالفت با استفاده از مظاهر اسلامی، اهانت و تمسخر مقدسات اسلامي بویژه دررسانه های این کشور، تبليغات منفي گسترده عليه اسلام و مسلمانان، انواع آزارها و ارعاب مسلمانان و اعمال انواع تبعيض‌ها نسبت به آنهادر حال گسترش است. از سوی دیگر با توجه به افزایش تعداد و فعالیت روزافزون احزاب راست گرای افراطی از جمله حزب جبهه ملی، این گروهها و طرفداران آن‌هااز مساله "تروریسم" برای هدف قرار دادن مهاجران و به‌عبارتی "غیر خودی"‌ها به‌ویژه مسلمانان استفاده ابزاری می کنند. در واقع اکنون در فرانسه که بیشترین جمعیت مسلمان در اروپا را در خود جای داده است گروهها و احزاب راست افراطی که بشدت مخالف حضور مسلمانان در فرانسه و انجام شعائر دینی از جانب مسلمانان این کشور هستند مشغول فعالیت های مخرب خود هستند.

پشتیبانی از تروریستها وجه دیگر حادثه تروریستی در پاریس را می توان بازتاب عینی یافتن اقدامات غربی ها در سوریه دانست. فرانسه یکی از حامیان گروههای مسلح تروریست در سوریه بوده است. با این همه بازگشت اعضای این گروهها بویژه گروههای تروریستی تکفیری از سوریه و ارتکاب اعمال تروریستی ، مدتهاست به نگرانی بزرگی برای فرانسه وبرخی دیگر کشورهای اروپایی تبدیل شده است. اکنون آتشی که غربی ها در سوریه روشن کرده اند ،دامن خود آنها را گرفته است. طبق شواهد موجود صدها نفر از اتباع اروپایی از جمله شمار قابل توجهی از فرانسویها به عضویت گروههای تروریستی تکفیری مانند داعش و جبهه النصره در آمده اند. این افراد آموزش های ایدئولوژیک و نظامی در سوریه وعراق دیده و در بازگشت به کشور های خود خطرات امنیتی زیادی را ایجاد می کنند. این مساله زنگ خطر را برای دولتهای اروپایی به صدا درآورده و حتی فرانسه قانون ضد تروریسم را برای مقابله با این پدیده تصویب کرد. اما به نظر می رسد وسعت این پدیده خطرناک بسیار بیشتر از تصور مقامات فرانسوی بوده است. وقوع حادثه تروریستی در پاریس نشان داد که این افراد افراطی خطرناک اکنون در قلب اروپا حضور یافته و عملا اقدامات تروریستی خود را آغاز کرده اند. در واقع رویکرد متناقض غرب از یکسو مبنی بر تقویت گروه های مسلح مخالف در سوریه و از سوی دیگر هراس از پیامدهای پیوستن اتباع اروپایی به این گروهها بویژه گروههای تکفیری در سوریه است.


منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن