واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ دي ۱۳۹۳ (۹:۶ق.ظ)
رئيس موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره): اهتمام طلاب به پژوهش در رشتههاي حوزوي رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) بر لزوم اهتمام طلاب به پژوهش در رشتههاي حوزوي تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در همايش تجليل از پژوهشگران برتر موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) که ظهر امروز در سالن همايشهاي اين موسسه برگزار شد، اظهار کرد: رشد امکانات و نيروهاي انساني نعمتي است که نصيب ايران اسلامي شده است.
وي افزود: اينکه امروزه دستاوردهاي بسياري در عرصههاي پژوهش به دست آمده بسيار قابل تقدير است زيرا در گذشته فرض اين جايگاه را هم نميتوانستيم داشته باشيم.
آيتالله محمدتقي مصباح يزدي با بيان اينکه خداوند نعمتهايي را به وسيله افرادي که صلاح دانسته در اختيار انسانها گذاشته است، بيان کرد: خداوند کساني که عليه بني اسرائيل قيام کردند را بندگان قدرتمند خود عنوان کرده است.
وي يادآور شد: قدرتها و نشانههاي الهي به مسلمانان و مومنان محدود نميشود بلکه خداوند نعمتها را از هر راهي که بخواهد به دست بشريت خواهد رساند.
آيتالله مصباح يزدي با تاکيد بر اينکه استفاده از امکانات امروزي براي ترويج معارف اسلامي بايد مورد توجه قرار داده شود، گفت: امروزه ارزشهايي از جمله علم جايگاه والايي در جامعه دارد اما برخي اوقات اين ارزش مورد سوء استفاده قرار داده ميشود.
وي ادامه داد: دامنه علم آنقدر وسيع خواهد شد که فکر اينکه انساني بتواند به علمهاي مختلف دسترسي پيدا کند نشدني خواهد بود.
اين استاد برجسته حوزه به حوزههاي مختلف پژوهشي اشاره کرد و افزود: علم در بيانات بزرگان به خصوص رهبري مورد تاکيد قرار گرفته و در اين علم نبايد دانستنيهاي ديگران را فرا گيريم بلکه بايد علم توليد و مجهولات از بين برده شود.
وي تاکيد کرد: افرادي که توانايي دارند بايد در چند رشته فعاليت کنند اما توليد علم نيز بايد مورد توجه اين افراد قرار داده شود.
آيتالله مصباح يزدي با اشاره به اينکه در بسياري از اوقات تعيين رشتههاي دانشگاهي با توجه به نيازها، امکانات و شرايط ديگر رقم زده ميشود، افزود: در زمينه پژوهش نيز همانگونه است زيرا افراد پس از تحصيل خود بايد در رشتهاي که شرايط مورد نظر موجود است به امر پژوهش مشغول شوند و شايد اين رشته پژوهشي به رشته تحصيلي آنها ربطي نداشته باشد.
وي مشکلات اقتصادي را يکي از علل مشکل مذکور خواند و مطرح کرد: براي امر پژوهش بايد معياري در نظر گرفته شود تا افراد بتوانند در کار خود موفق باشند.
آيتالله مصباح يزدي يادآور شد: در انتخاب رشته براي پژوهش بايد به اين معيار توجه داشته باشيم که چه چيزي سبب ميشود مردم به سعادت اخروي برسند زيرا ديگر معيارها توسط ديگر انديشمندان مورد بررسي قرار داده خواهد شد.
وي رسيدن به علم را هدفي والا دانست و ادامه داد: دانستن نيازي فطري است و بايد از علم براي رسيدن به علم استفاده شود که تعالي اين موضوع در رشتههاي ديني به خوبي ديده ميشود.
رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با تاکيد بر اينکه بينش اسلامي به موضوعات مختلفي توجه کرده است، عنوان کرد: آموزش علوم مقدماتي در مرحلههاي ابتدايي است و انسان بايد براي رسيدن به هدف نهايي تلاش کند.
وي ادامه داد: نزديکي به خداوند هدف نهايي است که مقدمات را در برخواهد گرفت و انسان در رسيدن به اين هدف تلاشهايي بسياري انجام خواهد داد به شرطي که ارزش اين هدف را به خوبي درک کند.
آيتالله مصباح يزدي رفع نيازهاي مادي مردم، دوري از ظلم و ظالم و برقراري عدالت را مقدمات رسيدن به هدف نهايي برشمرد و گفت: مسائل اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي در اين مجموعه قابل تعريف است.
وي مطرح کرد: در پژوهشها بايد هدف نهايي مورد توجه قرار داده شود و بيانات و احاديث نيز انسان را در اين راه کمک خواهد کرد.
اين استاد برجسته حوزه علميه با تاکيد بر اينکه علمهايي که امروزه در کشور آموزش داده ميشود بخشهاي مختلفي دارد، گفت: طلاب بخش مناسبي از اين رشتهها را به خود اختصاص دادهاند و بايد با توجه به اينکه کشورهاي ديگر برخي از رشتههاي حوزه را دارا نيستند اقدامات پژوهشي را گستردهتر انجام دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]