واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرپرست ارشاد ملایر:
گویشهای محلی در ادبیات فارسی باید حفظ شود
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر بر حفظ گویشهای محلی و تقویت آن در زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ملایر، رضا براتیزاده بعد از ظهر امروز در همایش شعر گویشهای محلی استان همدان، شهرستان ملایر را شهر فرهنگی استان عنوان کرد و اظهار داشت: داشتن هنرمندان فاخر پیشکسوت و جوان از افتخارات فرهنگی و هنری این شهرستان است.
وی وجود 17 هزار دانشجو در 11 مرکز علمی و دانشگاهی در ملایر، داشتن 20 کتابخانه عمومی، 6 مرکز کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، دفتر انجمن سینمای جوان، پنج انجمن ادبی فعال، وجود چندین چاپخانه و دو هفته نامه محلی، آموزشگاههای هنری متعدد و... را از افتخارات فرهنگی و علمی ملایر برشمرد.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر افزود: این شهرستان با توانمندیها و ظرفیتهای هنری توجه بیشتر مسئولان را در حمایت از هنرمندان میطلبد.
وی با اشاره به برگزاری همایش شعر گویشهای محلی استان در شهرستان ملایر اظهار داشت: شعر محلی یکی از مقولاتی است که در تداوم و پویایی اجتماعی و فرهنگی هر کشور نقش مهمی را ایفا میکند.
براتیزاده هدف از برگزاری این همایش را شناسایی ظرفیتهای ارزشمند استان همدان و آشنایی بیشتر با شاعران گویشهای محلی برشمرد و تصریح کرد: حفظ و گسترش ارتقای شعر گویش محلی و ارج نهادن به پدیدآورندگان این آثار از وظایف ما در این همایش است.
وی بیان کرد: نقش شعرا با هر لهجه و زبان و فرهنگ در سطح کلان برای حفظ اصالتهای ملی، میراث و ادبیات کشور مهم و ارزنده است. سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر خطاب به شاعران افزود: شعر شما سندی ماندگار از آداب و رسوم و سنن این کشور برای آیندگان است که امیدواریم برای تقویت شعر، حمایتهای بیشتری از هنرمندان صورت گیرد.
شهردار ملایر نیز اظهار داشت: یکی از راههای حفظ زبان و ادبیات فارسی حفاظت از گویشهای محلی است که پشتوانه آن در فرهنگ، آداب و سنن ما نهفته است.
علیرضا رضایی زبان و ادبیات فارسی را برآمده و تکامل یافته گویشهای محلی سراسر سرزمین ایران عنوان کرد و افزود: گویشهای محلی به عنوان میراث فاخر فرهنگی در این کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه حفظ گویشهای محلی به عنوان میراث ملفوظ یکی از وظایف اهالی فرهنگ و میراث فرهنگی کشور است تصریح کرد: این میراث فاخر باید به صورت میراثی مکتوب درآید تا مورد تهدید و فراموشی قرار نگیرد.
شهردار ملایر خطاب به شاعران شعر گویشهای محلی بیان کرد: شعری که از زبان شما سروده میشود حاصل آداب و سنن و فرهنگ مردم است که باید احیا و از آن حمایت شود.
وی وظیفه اهل فرهنگ و هنر را با توجه به عصر جهانی شدن ارتباطات سنگین برشمرد و گفت: آثار و آداب و رسوم و سنن باید در این عرصه حفظ شود.
رضایی یادآور شد: در عصر امروز با وجود رسانههای گسترده گویشهای محلی مورد آسیب جدی قرار گرفته و طبق آمار یونسکو در طول زمان بیش از 2 هزار زبان و گویش از بین رفته است.
وی در ادامه ضمن تقدیر از شاعران استان، بیتکلفی، سادگی و عامه بودن بر پابه امور دینی و مذهبی را از ویژگیهای شعر شاعران استان همدان عنوان کرد.
شهردار ملایر با اشاره به سیاستهای شهرداری ملایر در حوزه فرهنگ و هنر گفت: در این زمینه ما همکاری و حمایت لازم را از هنرمندان و شاعران شهرستان خواهیم داشت.
وی از تجهیز و افتتاح خانه فرهنگ و هنر از سوی شهرداری ملایر در ایام دهه فجر خبر داد و خاطرنشان کرد: امیدواریم هنرمندان شهرستان ملایر در راستای اعتلای فرهنگ و هنر شهرستان موفقتر از گذشته عمل کنند.
در ادامه این مراسم 10 تن از شاعران گویشهای محلی برگزیده شهرستانهای استان اشعار خود را برای حاضران قرائت کردند.
همچنین بعد از اجرای موسیقی توسط گروه هنرمندان موسیقی ملایر از دو تن از شاعران پیشکسوت شهران ملایر تقدیر شد.
در پایان نیز از 10 نفر از شاعران برگزیده همایش شعر گویشهای محلی استان با لوح و اهدای جایزه تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/89013/ح40
93/10/15 - 17:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]