تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که ما را پس از مردنمان زیارت کند گویا ما را هنگام زنده بودنمان زیارت کرده است....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835876680




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رکود در پروژه فارسی‌سازی سیستم عامل


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: بومی کردن سیستم عامل، طرحی بزرگ و هزینه‌بر همراه با چالش‌های فراوان است که تاکنون اجرای کامل و گسترده آن بی‌نتیجه باقی مانده است.




رکود در پروژه فارسی‌سازی سیستم عامل


 


 

بومی کردن سیستم عامل، طرحی بزرگ و  هزینه‌بر همراه با چالش‌های فراوان است که تاکنون اجرای کامل و گسترده آن بی‌نتیجه باقی مانده است. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، اگرچه طراحی یک سیستم عامل ملی کاری است که کشورهای زیادی در دنیا آن را تجربه کرده‌اند اما این تجربه در ایران با چالش‌های بیشتری مواجه بود. عدم تجربه کافی در زمینه طراحی اپلیکیشن‌ها و به خصوص سیستم عامل، نخستین چالشی بود که برای طراحی سیستم عاملی با عنوان سیستم عامل ملی از همان ابتدا به عنوان مانعی بزرگ سر راه طراحی سیستم عامل ملی قرار گرفت. همین ضعف در طراحی نیز باعث شد متخصصان طراحی نرم افزار ملی به فکر استفاده از هسته یک سیستم عامل حاضر و آماده یعنی لینوکس بیفتند.

پروژه تحقیقاتی فارسی‌سازی لینوکس که در بهمن ماه سال ۱۳۸۱ کلید خورد درنهایت به انتشار خبری مبنی بر ساخت نخستین سیستم عامل ملی با هسته ویندوز لینوکس انجامید. بنابراین سیستم عاملی که قرار بود تماماً در ایران طراحی شده و یک ویندوز بومی ایجاد کند به طراحی سیستم عاملی منجر شد که نرم‌افزارها و کدهای آن در کشورهای مختلف طراحی شده است.

داشتن سیستم عاملی امن‌تر، ارزان‌تر و با قابلیت‌های بومی‌ از اهدافی است که حوزه فناوری اطلاعات ایران را تشویق کرد تا مانند بسیاری از کشورهای دیگر به فکر ساخت یک سیستم عامل ملی بیفتد و از سوی دیگر نیز ضرورت وجود این سیستم عامل در محتواسازی و درنهایت آن‌چه با عنوان طرح شبکه ملی اطلاعات مطرح می‌شود، انکارناپذیر بود.

در همین راستا در سال ۸۹ بحث سیستم عامل ملی مطرح شده بود و هدف از طرح آن نیز محافظت از اطلاعات کاربران تکنولوژی در داخل کشور اعلام شد زیرا محافظت از اطلاعات کاربران بیش از آن‌که برای کاربران عادی اینترنت یا رایانه دارای اهمیت باشد برای سازمان‌های اطلاعاتی و کاربران دولتی این فناوری‌ها مهم است.

سرانجام در مهرماه سال گذشته سیستم عاملی با نام «زمین» و به عنوان اولین سیستم عامل ملی که هسته اصلی آن متعلق به سیستم عامل متن باز لینوکس بود به صورت آزمایشی روی اینترنت قرار گرفت. 

طراحی هر اپلیکیشنی با توجه به هزینه‌بر بودن آن نیازمند بازاریابی دقیق برای تضمین بازگشت سرمایه است. واضح است که اصلی‌ترین مخاطبان سیستم عامل ملی سازمان‌ها و بخش‌های دولتی هستند اما برای ورود این سیستم عامل به بازار لازم است بررسی شود که تا چه میزان یک سیستم عامل با ویژگی‌ها و قابلیت‌های بومی توان رقابت با سیستم عامل‌های خارجی را دارد و این امر مهم‌ترین نکته‌ای بود که برنامه‌نویسان نیز بر آن تاکید دارند. 

برخی فعالان حوزه آی‌تی معتقدند که طراحی سیستم عامل ملی با توجه به رقبای قدرتمند در بازار آی تی تنها زمانی می‌تواند موفق باشد که برای سازمان‌های دولتی مورد استفاده قرار گیرد نه برای عرضه در بازار.

امروز بیش از یک سال از ارائه نسخه ابتدایی سیستم عاملی که با نام زمین به بازار معرفی شد می‌گذرد که به گفته مسوولان در آن زمان قرار بود طی ماه‌های آینده تکمیل شود. اگرچه با در نظر داشتن معیارهای سیستم عامل بومی نمی‌توان نام «زمین» را که بر مبنای لینوکس طراحی شده، سیستم عامل ملی گذاشت اما با تمام تفاسیر این طرح طی یک سال گذشته مسکوت مانده است.

طراحی سیستم عامل ملی در واقع یکی از زیربناهای هدف نهایی وزارت ارتباطات یعنی طراحی شبکه ملی اطلاعات و در نهایت دولت الکترونیک است لذا باید دید که تصمیم مسئولان در این رابطه، اجرای این پروژه را به کدام سمت خواهد برد.

مرجع : خبرگزاری ايسنا

تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن