واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ دي ۱۳۹۳ (۲۰:۳۴ب.ظ)
بررسي مشکلات چغندرکاران استان در کميسيون کشاورزي اتاق خرمآباد بررسي مشکلات چغندرکاران استان، دستور کار سيامين جلسهي کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد بود که امروز يکشنبه 14 ديماه در محل اين اتاق با حضور اعضا و کشاورزان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، رييس کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد با اشاره به رويکرد اين کميسيون در پرداختن به مسائل مرتبط با حيطهي کاري اظهار داشت: بنا داريم در رويکرد تازه، پس از اتمام بررسي کلي مشکلات بخشها و زيربخشهاي حوزهي کشاورزي، آب و منابع طبيعي؛ به صورت انفرادي و تکبهتک به سراغ محصولات مختلف برويم و مشکلات مربوط به آنها را بررسي نماييم.
مرتضي هاديپور افزود: در اولين گام از اين رويکرد مشکلات مربوط به چغندرکاران استان را در دستور بررسي قرار داديم؛ چراکه 10 درصد از انرژي موردنياز مردم را تشکيل ميدهد و در استان لرستان هم شرايط مطلوب کشت اين محصول وجود دارد.
وي با اشاره به پُرنوسان بودن وضعيت شکر در کشور گفت: متاسفانه چنين شرايطي باعث اثرگذاري نامطلوب بر توليد محصول چغندرقند و به تبع آن وضعيت کشاورزان و توليدکنندگان اين محصول ميشود.
هاديپور با اشاره به توليد 1.4 دهم ميليون تني چغندرقند در سال 79 و کاهش آن به 7.1 دهم ميليون تن در سال 87 در کشور تصريح کرد: متوسط توليد ساليانهي چغندر قند 5.4 ميليون تن بوده است.
رييس کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق خرمآباد با اشاره به توليد يک ميليون تني شکر (حاصل از نيشکر) در کشور عنوان داشت: اين در حالي است که نياز کشور دو برابر اين مقدار است که از طريق واردات تأمين ميشود.
هاديپور گفت: متأسفانه بابت اين حجم از واردات شکر به کشور، 4 الي 5 تن محصول چغندرقند توليد شده در کشور از دست ميرود و واردات بيرويهي شکر به کشور در سالهاي اخير، کشاورزان چغندرکار را با مشکلات عديدهاي مواجه ساخته است که علاوه بر اين موجبات شکلگيري رانتهايي در اين زمينه هم شده است.
دبير خانه کشاورز استان به ظرفيت 150 هزار تني کارخانه قند لرستان اشاره کرد و افزود: اين ميزان برابر با 3 تا 5.3 درصد چغندر توليدي کشور است که رقم قابل قبولي ميباشد و اگر قادر به حفظ آن باشيم بدون شک کمک و حمايت قابل توجهي از اين محصول و صنايع وابسته به آن به عمل آوردهايم. وي با اشاره به نقش حياتي کشاورزان در تأمين معاش مردم و اقتصاد کشور بيان داشت: انتظار ميرود سازمان جهاد کشاورزي مشکلات چغندرکاران استان را به صورت مستند بررسي نمايد تا اين قشر زحمتکش بتوانند زودتر به مطالباتشان دسترسي پيدا کنند که تأمين با برنامهي ماشينآلات مکانيزه و پرداخت مطالبات آنها از جملهي اين مشکلات قلمداد ميشود.
هاديپور همچنين خواستار حفظ احترام کشاورزان در سازمانها و نهادهاي مرتبط با کار آنها شد و افزود: کارکنان بانک کشاورزي نبايد رفتارشان با کشاورزان به صورت ارباب رعيتي باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]