واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بودجه دانشگاه ها نیازمند بازنگری است
کد خبر: ۴۶۳۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸ - 04 January 2015
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: آموزش عالی در ماههای اخیر تحت تاثیر برخی مسایل غیر علمی قرار گرفت که باعت عدم ثبات در تصمیم گیریها شد و بر همین اساس تخصیص بودجه به دانشگاه ها هم دچار اشکالاتی است و بازنگری در آن لازم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا منادی، درجلسه هم اندیشی نمایندگان آذربایجان شرقی با مسئولان دانشگاه تبریزافزود: در فضای امروز، استفاده از نخبه های علمی برای تبدیل ایده به ثروت از ملزومات یک دانشگاه پویاست و دانشگاه ها وظیفه دارند تمام امکانات خود را برای بهرهمندی از این فرصت به کار گیرند.
محمد حسین فرهنگی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، به لزوم تقویت سهم دانشگاه های استان از امکانان و اعتبارات اشاره کرد و گفت: ما باید از تمام پتانسیل های خود در جهت توسعه همه جانبه دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه مادر استان در عرصه های مختلف استفاده کنیم.
فرهنگی افزود: دانشگاه تبریز نیز در این راستا می تواند با استفاده از اولویت ها و توانمندی های خود و مدل اختصاص بودجه و برنامه ریزی بر اساس نیاز دانشگاهها را ارایه نمایند تا خدمات آموزشی و پژوهشی در دانشگاه ها به سهولت انجام گیرد.
رضا رحمانی، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این مراسم، کمبود اعتبارات را از جمله مشکلات دستگاه ها عنوان کرد و گفت: برای جذب اعتبارات کافی باید در کمیسیونها، دولت و سازمان مدیریت رایزنی های لازم انجام شود، تا اقداماتی صورت گیرد؛ هرچند که هنوز هم دیر نشده و ما حمایت همه جانبه خود را برای جذب اعتبار بیشتر برای دانشگاه تبریز اعلام می کنیم.
وی افزود: دانشگاه تبریز در ایران از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است و در کنار اختصاص، ردیف بودجه دولتی، دانشگاه نیز باید به سمت فعالیت های پژوهشی و کسب درآمد اختصاصی حرکت کند که چندین میزان بودجه دولتی از این مسیر قابل حصول است.
محمد اسماعیل سعیدی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: راه اندازی مرکز مطالعات و پژوهش ها که هم درآمد زا هستند و هم به مدیریت اقتصادی دانشگاه ها کمک شایانی می کنند، یکی از اموری است که باید به آن دقت شود.
به گفته وی، مجلس باید از دانشگاه های قدیمی حمایت های لازم را برای توسعه همه جانبه آنها داشته باشد.
غلامرضا نوری، نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به نقش تولیدات ناخالص ملی در جامعه گفت: شرکت ها و موسسات دانش بنیان یکی از بهترین گزینه ها برای تعامل با دانشگاه ها هستند که می توان با ارتباط دادن تولیدات علمی و پژوهشی با این موسسات، پیشرفت های مهم را شاهد بود.
عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس افزود: دانشگاه های ایران از نظر تولید مقالات علمی در رتبه 16 دنیا قرار دارند اما ارجاعات به این مقالات فقط دو درصد است و این بدان معناست که صرف تولید مقاله نمی تواند مفید باشد و باید با جهت دهی اقتصادی به آن، رویه تولید مقالات نیز بررسی شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]