واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس تأکید کرد
جایگزینی کشت محصولات آببر با زراعتهای مقاوم به کمآبی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس بر استفاده از زراعتهای مقاوم به کمآبی و خشکی به جای کشت محصولات آببر در سطح این استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمدمهدی قاسمی بابیان اینکه، یکی از مهمترین شاخصها و معیارهای توسعه، گسترش سطح دانش و اطلاعات در هر یک از ارکان و بخشهای یک جامعه پیشرو و پویا است، اظهار داشت: نقش و تأثیر کشاورزی در توسعه پایدار و همهجانبه بهعنوان یکی از ارکان راهبردی فارس، غیرقابل انکار است.
وی با تاکید بر استفاده از دانش فنی و علمی در بحث کشاورزی که امکان برنامهریزیهای دقیق و جامع و جزءنگر را در تمام سطوح و زیر بخشهای کشاورزی فراهم میآورد، افزود: با توجه به اهمیت اصلاح روشهای سنتی و استفاده از فناوریهای نوین در امر کشاورزی، نیاز به آموزش این فناوریها به کشاورزان، امری ضروری است.
قاسمی که در جمع اعضای ستاد گندم سازمان جهاد کشاورزی سخن میگفت به این نکته اشاره کرد که بهرهگیری از روشهای نوین کشاورزی و استفاده بهینه از آب، از جمله عوامل حیاتی برای نیل به افزایش سطح تولید و کیفیت محصولات کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از وجود کودهای بیکیفیت در سطح بازار خبر داد و گفت: پایین بودن کیفیت سموم و گران بودن آنها از مشکلاتی است که بهرهبرداران بخش کشاورزی با آن روبهرو هستند
وی گفت: در زمینهٔ مکانیزه کردن آبیاری در بخش کشاورزی دولت یارانه بسیار خوبی به متقاضیان پرداخت میکند، یعنی 85 درصد هزینه اجرای یک هکتار آبیاری تحتفشار به روش قطرهای یا بارانی را پرداخت میکند که تاکنون استقبال خوبی از آن انجام گرفته است.
این مقام مسئول با ابراز خرسندی از نگاه مقامات عالی این استان به فراهم شدن زیرساختهای لازم برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی تأکید کرد: اگر کشاورزی به علم روز مجهز شود و از تکنولوژیهای پیشرفته بهرهگیری کند، میتوان تولید این بخش را متحول کرد.
قاسمی در بخش دیگری از سخنانش به نوسانات شدید قیمت در زمان برداشت و بالا بودن هزینههای تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: خرد بودن اراضی کشاورزی منجر به کاهش بهرهوری خواهد شد و در این مورد نیاز به اصلاح نظامهای بهرهبرداری است، ضمن اینکه زنجیرههای تولید در تمام زیر بخشهای کشاورزی باید تشکیل شود.
وی همچنین یکی از محدودیتهای اصلی در بخش کشاورزی را کمبود منابع آب دانست و گفت: بهرهوری در کشاورزی بهویژه درزمینهٔ آب از اولویتهای جهاد کشاورزی است که باید با استفاده از روشهای نوین آبیاری، استفاده بهینه از آب و بهرهوری را سرلوحه کار خود قرار دهد.
قاسمی استفاده از تکنولوژی و فناوریهای روز را از ضرورتهای بخش کشاورزی برشمرد و گفت: کاهش تعرفههای بیمه برای حمایت از کشاورزان، تأمین بهموقع نهادههای کود، سم و بذر، تأمین بهموقع ادوات و ماشینآلات کاشت و توجه کافی به منابع آبی این استان از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: بهمنظور افزایش بهرهوری در اقتصاد فارس، بخش کشاورزی بهعنوان یکی از بخشهای مهم و عمده فعالیت اقتصادی، باید موردتوجه ویژه قرار گیرد، زیرا افزایش رشد بهرهوری در این بخش، با توجه به اهمیت آن میتواند ما را در راستای دستیابی به توسعه اقتصادی یاری کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: وجود بذور سازگار با اقلیم مختلف این استان میتواند در تولید مناسب نقش بهسزایی را ایفا کند. انتهای پیام/2448/غ
93/10/13 - 08:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]