واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
مهمترین مسائل بینالمللی در سال میلادی که گذشت
سایت شبکه خبری «سی بی اس» در مطلبی به بیان مهمترین مسائل بین المللی در سال 2014 میلادی پرداخته است.
تابناک نوشت: سایت شبکه خبری «سی بی اس» در مطلبی به بیان مهمترین مسائل بین المللی در سال 2014 میلادی پرداخته است. مسائلی که البته به طور خاص در قالب چالش های موجود برای سیاست خارجی آمریکا در سال گذشته مورد بحث قرار گرفته است. البته این سایت اشاره می کند که برخی از این موارد، در حقیقت از سال 2013 استمرار یافته و به سال بعد وارد شده اند.
مسائل مورد اشاره سی بی اس عبارتند از:
1- ظهور و پیشروی داعش
در سال 2014، دولت اسلامی عراق و شام (داعش) خود را به عنوان یک تهدید امنیتی مهم و قابل توجه مطرح کرد. این تهدید به ویژه از ماه ژوئن و پس از آن مورد توجه آمریکا قرار گرفت که افراط گرایانه شروع به تصرف بخش هایی از مناطق شمال عراق و همچنین سوریه کرده و ضمن مورد تهدید قرار دادن گروه های اقلیت، روزنامه نگاران و اتباع غربی را نیز به قتل رساندند.
در پی این وقایع، آمریکا حدود سه هزار مستشار نظامی به عراق اعزام کرده و تلاش کرد ضمن کمک به نیروهای محلی جهت مبارزه با داعش، ائتلافی بین المللی را نیز برای مبارزه با این گروه تشکیل دهد.
داعش در عمل خود را به عنوان سازمان یافته ترین گروه تروریستی جهان مطرح کرد و توانست ضمن از میان بردن مرز عراق و سوریه، هم دولت سوریه و هم دولت عراق را مورد تهدید قرار دهد. داعش همچنین ایده خود مبنی بر تشکیل خلافت اسلامی را مطرح کرد و از این طریق، افراط گرایان در سراسر جهان به یک خطر واقعی امنیتی تبدیل شدند.
یک تهدید دیگر برآمده از این گروه، ظهور تروریست های خارجی است؛ یعنی اتباع غربی که رویکردهای افراط گرایانه پیدا کرده و برای جنگیدن به منطقه خاورمیانه می روند و می توانند در آینده و پس از بازگشت به کشور خود، اقداماتی مشابه را انجام دهند.
2- بحران اوکراین
در شرایطی که داعش پیشروی های خود را در خاورمیانه آغاز کرده بود، در اروپا نیز یک روند درگیری بروز کرد. پس از وقوع تظاهرات های متعدد در اوکراین علیه رئیس جمهور این کشور، گروه های شبه نظامی طرفدار روسیه در مناطق شرقی این کشور اقداماتی را آغاز کردند. این اقدامات به ویژه در شبه جزیره کریمه بروز جدی پیدا کرد که در نهایت با انجام همه پرسی، به روسیه ملحق شد. در پی این تحولات، آمریکا روسیه را از طریق وضع مجموعه ای از تحریم ها هدف قرار داد.
3- جنگ های سایبری
فارغ از میدان های عینی نبرد، سال 2014 شاهد توسعه جنگ های سایبری بود. در این سال، حملاتی علیه برخی شرکت های بزرگ همچون Home Depot و JP Morgan اتفاق افتاد. در این میان، بزرگترین ماجرای حمله سایبری که در پایان سال رخ داد، هک شدن سیستم های شرکت «سونی پیکچرز» بود که گفته می شود با هدف جلوگیری از به نمایش درآمدن فیلم جنجالی «مصاحبه» انجام گرفت.
4- موضوع هسته ای ایران
مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران در سال 2014 نیز ادامه داشت. در اواخر ماه نوامبر، طرفین مذاکره کننده اعلام کردند که گفت و گوها برای دستیابی به توافق جامع در موضوع هسته ای به مدت هفت ماه دیگر تمدید شده است. این در حالی است که به سبب اهمیت موضوع ایران، عربستان سعودی، مصر و ترکیه همگی منتظرند تا ببیند تحولات مربوط به ایران در نهایت به کجا ختم می شود.
5- خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان
مسئله مهم دیگر در سال گذشته، موضوع خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بود. بر اساس برنامه اوباما، قرار است همه نیروهای آمریکایی تا سال 2016 از افغانستان خارج شوند و قرار بود میزان خدمه نظامی آمریکایی در این کشور نیز تا پایان سال به 9800 نفر کاهش پیدا کند.
این در حالی است که به طور همزمان، طالبان به فعالیت های خود شدت بخشیده و در صدد ایجاد پایگاه های جدید برای خود و ایجاد بی ثباتی در مناطق مختلف افغانستان است. در کشور همسایه یعنی پاکستان نیز اخیراً گروه طالبان حمله خونباری را به یک مدرسه در پیشاور انجام داد که در جریان آن، 141 نفر – که اغلب کودک بودند – کشته شدند.
6- کمان بی ثباتی
در نهایت، می توان از وجود یک کمان بی ثباتی سخن گفت که از خاورمیانه تا شمال آفریقا و همچنین آفریقای غربی و زیرصحرا امتداد می یابد. کشورهایی همچون نیجریه و لیبی، اخیراً شاهد افزایش میزان فعالیت های مسلحانه بوده اند و به مناطقی امن برای گروه هایی چون القاعده و بوکو حرام تبدیل شده اند. در حقیقت، گروه های شبه نظامی و تروریستی از بی ثباتی و منازعات موجود در این مناطق استفاده کرده و فعالیت های خود را شدت بخشیده اند. انتهای پیام/
93/10/11 - 13:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]