واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۸ق.ظ)
رئيس سازمان جنگلها مراتع و آبخيزداري کشور در سفر استان فارس مديريت سنتي منابع طبيعي ديگر جوابگو نيست گردهمايي مديران کل منابع طبيعي و آبخيزداري منطقه دو کشور با حضور خداکرم جلالي معاون وزير و رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور و هيات همراه امروز در شيراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس،در اين گردهمايي دو روزه که با حضور مديران کل منابع طبيعي استانهاي فارس، کرمانشاه، ايلام، کهگيلويه و بويراحمد، کردستان، همدان، لرستان، زنجان، چهارمحال و بختياري، مرکزي و مديران کل استانهاي خراسان شمالي و سيستان و بلوچستان به عنوان رؤساي مناطق يک و سه کشور برگزار شد، معان برنامه ريزي، مديريت توسعه و منابع سازمان، مديرکل حوزه رياست و مديريت عملکرد سازمان، مدير کل دفتر ترويج و مشارکتهاي مردمي و مدير کل دفتر طرح وبرنامه سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور و هيئت همراه و جمعي از رؤساي مجمع در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان فارس نيز حضور داشتند.
جلالي معاون وزير و رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور مهمترين هدف خود از اين سفر را اعلام انسجام و وحدت رويه در کليه فعاليتهاي مشارکتي در عرصه منابع طبيعي دانست و اظهار داشت: امروز در تمامي دنيا رويکرد مشارکتي در اجراي پروژهها در دستور کار مديران قرار گرفته و بدون تحقق اين امر اجراي موفق پروژهها ميسر نخواهد شد.
وي پيرامون مهمترين اقدامات مشارکتي در عرصه جنگلهاي کشور گفت: منابع طبيعي و آبخيزداري از ارکان اساسي و مهم کشور در رشد اقتصادي به شمار ميرود، به شرطي که بتوانيم با برنامه ريزي صحيح بستر ساير فعاليتهاي اقتصادي را با استفاده از ظرفيت و توانمنديهاي علمي و تجربي با کمک منابع انساني و مردم در عرصههاي ملي فراهم کنيم. وي در ادامه با اشاره به روند خشکسالي هاي اخير و تاثيرات حاصل از دگرگونيهاي زيست محيطي در منابع طبيعي بهويژه آتش سوزيهاي حادث شده در استان فارس اظهار داشت: متاسفانه امسال فارس مقام نخست آتش سوزي در کشور را به خود اختصاص داد و در اين راستا نيز علاوه بر اعتبارات ويژه به بحث آتش سوزيها در اين استان در تلاشيم شيوه اطفاء حريق در اين استان را با تجهيزات مدرن دگرگون سازيم تا در سال آينده ميزان آتش سوزيها به حداقل رسيده و شاهد کاهش وسعت عرصههاي دچار سوختگي در سطح جنگلها و مراتع باشيم.
جلالي خواستار استفاده از توان و مشارکت مردم در اجراي تمامي طرحهاي سازمان شد.
وي مهمترين اقدامات سازمان در سال آينده را اجرايي شدن برنامه مديريت جامع آبخيز با رويکرد مشارکت مردمي اعلام کرد و گفت: نحوه اجراي اين طرح از سوي شوراي عالي سازمان به استانها ابلاغ خواهد شد.
وي مهمترين هدف از اجراي اين طرح را احياي طرحهاي شاخص منابع طبيعي با توسعه و توانمندسازي مردم محلي و نيز مشارکت مردم برشمرد و خواستار هماهنگيهاي لازم در اين زمينه شد و اظهار داشت: بايد اقدامات لازم با جديت هر چه تمام دنبال شود.
معاون وزير جهاد کشاورزي با بيان اينکه بحث جامع نگري و مشارکت تنها از طريق فرهنگ سازي در جامعه تحقق مييابد افزود: اين امر ميتواند موجب پيدايش انقلاب بزرگي در منابع طبيعي کشور شود. وي همچنين کاشت گونههاي مقاوم و سازگار با محيط و نيز استفاده از بذور گونههايي کم توقع و با نياز آبي کم را جايگزين مناسبي در راستاي توسعه جنگلکاري درعرصه هاي جنگلي و مرتعي کشور دانست.
وي ادامه داد: ديگر اداره کردن کار در منابع طبيعي به روشهاي سنتي جوابگو نيست و بايد در رسيدن به توسعه پايدار همواره از توان نيروهاي با تجربه و منابع انساني در راستاي کمک به اهداف اقتصاد مقاومتي کمک گرفت.
وي اضافه کرد: خوشبختانه مجموعه سازمان جنگلها و خانواده منابع طبيعي کشور در تعامل با سازمانهاي بين المللي سرافراز بوده و حرفي براي گفتن دارد.
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور بهره برداري از عرصههاي منابع طبيعي کشور و بهبود معيشت مردم را از اهداف طرح جامع حوزههاي آبخيز برشمرد و گفت: در طرح جامع آبخيز ساير فعاليتهاي صورت گرفته در عرصههاي منابع طبيعي نظير مرتع،جنگل، بيابان همچون دانههاي زنجير در هم تنيده شده و به هم گره خورده است.
مقام عالي سازمان جنگلها در ادامه به پروژه ترسيب کربن اشاره کرد و اظهار داشت: عملکرد طرح ترسيب کربن آبروي منابع طبيعي کشور است و همه استانها نيز بايد اين طرح را در اولويت قرار دهند.
در اين گردهمايي دو روزه پيرامون مسائلي از جمله راههاي افزايش جلب مشارکت مردم در مديريت منابع طبيعي، آموزشهاي مهارتي بهره برداران در جهت شغلهاي معيشتي جايگزين، استفاده از پتانسيل صندوق حمايت از منابع طبيعي و صندوقهاي خرد، اثرات مديريت جامع در جلب مشارکت بهره برداران و نيز اقتصادي کردن فعاليتهاي منابع طبيعي در حوزههاي حفاظت، احياء، توسعه و بهره برداري بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
بازديد از بزرگترين انجيرستان ديم استان در شهرستان استهبان ونيز چند طرح مطالعاتي و اجرايي در عرصههاي منابع طبيعي از ديگر برنامههاي اين گردهمايي دو روزه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]