واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ دي ۱۳۹۳ (۳:۴۴ق.ظ)
مدير دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس کشور: بيش از ۱۱ميليون جوان کشور در آستانه ازدواج قرار دارند مدير دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس کشور با بيان اينکه بيش از ۱۱ ميليون جوان در آستانه ازدواج وجود دارد، گفت: عدم ازدواج جوانان در سلامت روان، طول عمر و نشاط اجتماعي آنها اثرگذار است.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، مدير دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس کشوردر نشست استاني«تبيين سياستهاي جمعيتي مبتني بر سلامت مادر و کودک» که با حضور مديران کل سازمانها و نهادهاي استان، پزشکان و کارشناسان مراکز بهداشتي درماني در سالن امام علي(ع) دانشگاه علوم پزشکي برگزار شد با اشاره به چالشهاي موجود در کشور در مسير افزايش جمعيت افزود: همه دستگاهها با شناسايي عوامل اثرگذار بايد آنها را از بين ببرند تا افزايش جمعيت را در جامعه شاهد باشيم.
محمد اسماعيل مطلق با اشاره به سياستهاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب در ارديبهشت 93 افزود: ارتقا پويايي، بالندگي و جواني، رشد جمعيت به بيش از سطح جانشيني، رفع موانع ازدواج و افزايش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمايتهاي زوجهاي جوان براي تربيت نسل کارآمد، اختصاص تسهيلات مناسب براي مادران در دوران بارداري، پوشش هزينه ناباروري، تحکيم بنيان خانواده با اصلاح و تکميل مهارتهاي فرزند آوري و ارائه خدمات مشاورهاي بر مبناي فرهنگ ايراني اسلامي گوشهاي از مطالبات رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سياستهاي افزايش جمعيت است.
وي تصريح کرد: متوسط تعداد فرزندان يک زن در طول دوران زندگي نرخ باروري کلي را تشکيل ميدهد که در کشور اين نرخ يک و 8 دهم است و در سيستان بلوچستان و هرمزگان اين نرخ بالاي 2 است بنابراين براي جلوگيري از منفي شدن نرخ باروري بايد اين ميانگين به دو و يک دهم برسد.
مطلق گفت: از سال 61 تا سال 80 روند کاهش جمعيت را شاهد بوديم و در سال 80 به نرخ جانشيني رسيديم و پسازآن اين آمار رفته و رفته کاهشيافته که با برنامهريزيهاي دقيق بايد تحولي در اين زمينه ايجاد کنيم.
مدير دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس کشور تأکيد کرد: بر اساس نظرات کارشناسان اگر کشوري ميزان نرخ باوري آن از دو و يک دهم کمتر باشد کشوري در معرض خطر و آسيب است بنابراين ما نيز بايد براي رفع اين بحران بايد سن ازدواج را کاهش دهيم زيرا سن ازدواج در دختران و پسران بهشدت بالا رفته است همين مسئله در نرخ باروري جامعه اثرگذار است.
مدير دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس کشور با اشاره به آمار جوانان در آستانه ازدواج بيان کرد: بيش از 11 ميليون جوان در آستانه ازدواج در ايران وجود دارد و عدم ازدواج جوانان در سلامت روان، طول عمر و نشاط اجتماعي آنها اثرگذار است.
وي با اشاره دلايل افزايش سن ازدواج دختران در روستاها، اظهار داشت: مهاجرت پسرها به شهر براي اشتغال سبب ميشود تا دختران در روستاها نيز با افزايش سن ازدواج روبهرو شوند که در اين راستا بايد شرايطي فراهم شود تا اشتغال جوانان روستايي در کشور برطرف شود.
مطلق تصريح کرد: از سالهاي 1385 تا سال 1392 روند طلاق در کشور سير صعودي داشته است که نشاندهنده اين است که در سال 92، 155 هزار و 369 نفر طلاق گرفتهاند بهعبارتيديگر بر اساس آمارها ميزان ثبت طلاق در کشور به ساعتي بيش از 18 طلاق رسيده است.
مدير دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس کشور با اشاره عوامل اثرگذار در افزايش سن ازدواج عنوان کرد: بين ازواج تا تولد فرزند اول در ايران 3 سال و نيمفاصله و بين فرزند اول و دوم بيش از 5 سال فاصله است که اين سبب کاهش نسل ميشود.
وي با اشاره خطرات تکفرزندي تأکيد کرد: افسردگي اجتماعي در اين فرزندان بالا ميرود، تهديد نسل و کاهش همبستگي نسلي از عوارض تکفرزندي است بايد در نظر داشت افرادي که بعد از 30 سالگي داراي فرزند ميشوند بيشتر به تکفرزندي رغبت دارند.
مطلق با اشاره خطرات بارداري در سن بالا گفت: بعد از 35 سال بارداري همراه با تهديد روبهرو ميکند در حال حاضر بيش از سه ميليون زوج نابارور در ايران وجود دارد که هزينه درمان آنها نيز بالا است که بايد شرايط درمان آنها را رايگان کرد تا ازدياد نسل در جامعه به وجود بيايد.
مدير دفتر سلامت، جمعيت، خانواده و مدارس کشور بيان کرد: در هرسال بيش از يکميليون و هفتصد هزار بارداري وجود دارد که در کنار آن نيز آمار سقط هم بالا است که بايد با فرهنگسازي اين مشکل را برطرف کرد.
وي گفت: سالانه 440 فرصت فرزند آوري را از دست ميدهيم، فوت همسر و عدم ازدواج جوانان و طلاق سبب ميشود تا شرايط مطلوب فرزند آوري را از دست دهيم.
مطلق با اشاره به آمار ازدواج در قم تأکيد کرد: در سال 92 نسبت به سال 91 نرخ ازدواج 18 و شش دهم درصد کاهش داشته است و در کنار آن طلاق در قم کاهش چشمگيري داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]