واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1525904)
۱۰ دي ۱۳۹۳ (۹:۷ق.ظ)
رئيس سازمان ملي زمين و مسکن اعلام کرد: اصرار دولت بر افزايش تسهيلات واحدهاي مسکن مهر نيمهتمام رئيس سازمان ملي زمين و مسکن بابيان اينکه دولت به افزايش سقف تسهيلات واحدهاي مسکن مهر نيمهتمام اصرار دارد، گفت: پيگير اين موضوع هستيم که در هرسال ۵۰ درصد قيمت تمامشده مسکن را از منابع مالي دولت تأمين کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد پژمان، رئيس سازمان ملي زمين و مسکن، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: پيشبيني دولت در مورد ساخت 12 ميليون واحد مسکوني تا سال 1405 با توجه به پيشبينيهاي انجامشده در مورد نرخ رشد جمعيت و نرخ رشد ابعاد خانوار و تعداد خانوار است و بنابراين نميتواند آمار قطعي باشد.
وي تحقق ساخت سالانه يک ميليون واحد مسکن تا سال 1405 را در گروي رشد اقتصادي 5 تا 6 درصدي دانست و گفت: تا زماني که رشد اقتصادي محقق نشود، ساخت و ساز و خريد و فروش مسکن اتفاق نميافتد
وي در ادامه افزود: پيشبيني توليد 12 ميليون واحد مسکوني تا سال 1405 بر اساس مدلهاي اطمينانبخش علمي است و اگر اختلافنظري بين دولت و مجلس در اين رابطه وجود دارد، به دليل ضعف برنامهريزي نيست.
پژمان تصريح کرد: اگر بتوانيم سالانه يکميليون واحد مسکوني را توليد کنيم، اتفاق بسيار بزرگي رخداده است و تحقق اين موضوع نيازمند رشد اقتصادي 5 تا 6 درصدي است.
پژمان با اشاره به اينکه پروژههاي نيمهتمام مسکن مهر داراي مشکلاتي در بحث خدمات زيربنايي و روبنايي است، اظهار داشت: قرار بوده نيمي از منابع مالي موردنياز آمادهسازي واحدهاي مسکن مهر را مردم و نيمي ديگر را دولت تأمين کند.
معاون وزير راه و شهرسازي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه درگذشته قوانيني وجود داشت که اجازه تملک اراضي داير و باير را به دولت ميداد، گفت: اما؛ در حال حاضر از اين مسير تأمين زمين صورت نميگيرد و فقط اراضي ملي که در اختيار سازمان اراضي و منابع طبيعي است به نام سازمان زمين و مسکن منتقل ميشود.
پژمان بابيان اينکه پس از انقلاب زمينها با يک تفکيک ساده قطعه به مردم تحويل داده ميشد، اظهار داشت: اما؛ به دليل بروز برخي از آسيبها موضوع آمادهسازي مطرح شد که در قبال دريافت وجوهي از مردم تأمين زيرساختها، خيابانکشي و... انجام شود.
وي با اشاره به اينکه امروزه نسل سوم آمادهسازيها در دستور کار است، گفت: بر اين اساس بنا داريم که فقط اتکا به ايجاد شبکه حملونقل، خيابانکشي و ايجاد زيرساختها مدنظر نباشد و هر آنچه اقتضاي يک زندگي شهري است در برنامهريزيها گنجانده شود.
وي در ادامه افزود: نمونهاي از اين اقدام مسکن ويژه تهرانسر است که در آن پيادهروسازي، ايجاد فضاي سبز، مسجد، درمانگاه و... را برنامهريزي و اجرا کردهايم و براي کارهاي جديد حتماً اين اتفاقات بهصورت کامل صورت خواهد گرفت.
رئيس سازمان ملي زمين و مسکن با اشاره به اقدامات اين سازمان براي همپايي با دولت الکترونيک، گفت: در تلاش هستيم که در اين رابطه بانک اطلاعات اراضي دولتي را ساماندهي کنيم و تمام فرآيندهاي کاري اين سازمان را در بستر الکترونيک قرار دهيم.
پژمان در ادامه افزود: اميدواريم در چند ماه آينده سازمان ملي زمين و مسکن يک سازمان 100 درصد الکترونيک باشد و با کمترين اعمال سليقه از سوي همکاران ما امور انجام شود و بهاينترتيب کار مردم از دقت، سرعت و سلامت بيشتري برخوردار شود.
معاون وزير راه و شهرسازي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به طرح جامع مسکن گفت: در اين رابطه کار مطالعاتي انجامشده و اين مطالعات نگاه به وضع موجود دارد و بهروز شده است.
پژمان اضافه کرد: در همين رابطه اطلاعات مربوط به جمعيت و روند رشد جمعيت بهويژه رشد تعداد خانوارها را تا افق 1405 برآورد کردهايم تا مشخص شود که به چه تعداد مسکن نياز داريم.
وي خاطرنشان کرد: در مورد بافت فرسوده، سکونتگاههاي غيررسمي و بافت غير فرسوده شهري برآورد دقيق انجامشده تا ميزان توليد مسکن مشخص شود.
پژمان با اشاره به برآورد توزيع استاني توليد مسکن در قالب طرح جامع مسکن، گفت: در اين رابطه برآورد توزيع شهرستاني را نيز آغاز کردهايم که در حال حاضر 85 شهر با جمعيت بالاي 100 هزار نفر داريم که به دليل اهميت تأمين مسکن در اين شهرها مطالعات لازم براي تأمين مسکن در دهکهاي مختلف انجامشده است.
وي خاطرنشان کرد: در طرح جامع مسکن مشخصشده است که دولت چقدر نياز به زمين دارد و چه ميزان بايد مسکن توسط مالکان خصوصي احداث شود.
معاون وزير راه و شهرسازي بابيان اينکه سياست نهايي وزارت راه و شهرسازي در مورد نحوه تأمين زمين نهايي نشده است، اظهار داشت: حدود 40 درصد زمين موردنياز را دولت تأمين ميکند و مابقي توسط ساير بخشها تأمين خواهد شد.
پژمان در ادامه افزود: در 70 درصد شهرهاي با بيش از 100 هزار نفر جمعيت مشکل تأمين زمين وجود ندارد، اما؛ در 30 درصد باقيمانده کمبود زمين وجود دارد و بنا داريم که با شناسايي بضاعتهاي موجود مشخص کنيم که زمين بايد از چه طريقي تأمين شود.
وي با اشاره به وجود 40 درصد جمعيت شهري در 8 کلانشهر گفت: بيشترين تقاضا براي مسکن در اين 8 کلانشهر متمرکز است و در همين رابطه گفتگوي فشردهاي را در شوراي مسکن وزارت راه و شهرسازي انجام دادهايم که بر اساس آن دولت استراتژي مشخصي را تدوين کند تا بتواند پاسخگوي تقاضاي مسکن در کلانشهرها باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]