واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۱۷ب.ظ)
اميري خبر داد: كشف 65 اثر باستاني، در بررسي باستان شناسي شهرستان جهرم مدير کل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري فارس از کشف و شناسايي 65 اثر باستان شناسي در بررسي هاي باستان شناسي بخش کرديان شهرستان جهرم در سال جاري خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مصيب اميري گفت : در اين بررسي ها که به مدت يک ماه متوالي انجام پذيرفت تعداد 65 اثر شامل پناهگاه و غار ، تپه و بناهاي تاريخي مسکوني ، چهارطاقي ، گورستان ، آسياب ، کاروانسرا ، آب انبار و ... مورد شناسايي قرار گرفته است.
اميري قدمت اين آثار را از دوره پيش از تاريخ تا عصر پهلوي اول اعلام کرد و گفت: تنها 8 اثر از اين آثار شامل چهارطاقي علويه ، آسياب موسويه ، آسياب قطب آباد ،آسياب علويه ،خانه تاريخي دهقان ،بندبست يوسف آباد ، کاروانسرا و آب انبارهاي مخک پيش از اين شناسايي و در فهرست آثار ملي ثبت شده اند و بقيه آثار به تازگي شناسايي شده اند .
وي ادامه داد: همچنين در اين بررسي ها 300 قطعه سفال ، 14 ابزار سنگي ، بدست آمده و در حال مطالعه توسط باستان شناسان مي باشد .
در ادامه کمال لطفي نسب سرپرست گروه باستان شناسي بخش کرديان جهرم گفت : اين منطقه در موارد اندکي مورد توجه و حضور باستان شناسان ايراني و خارجي قرار گرفته است . از جمله نخستين بررسي هايي که در اين منطقه انجام شده مي توان به سفر استين در سال 1934 که از فيروز آباد به سمت فسا در حرکت بوده و آثاري از جهرم را ديده است وهمچنين سفر لويي واند نبرگ بلژيکي در سال 1961 و معرفي چهار طاقي زهر شير اشاره کرد . پس از وي در سال 1969 ويليام سامنر به بررسي در منطقه پرداخت و توانست آثاري از يک محوطه پارينه سنگي را در منطقه جهرم شناسايي کند . سه سال بعد از سامنر و بر اساس يافته هاي وي مارسلو پي پرنو پژوهشها و مطالعاتي انجام داد و آن آثار را مربوط به بخش انتهايي دوره پارينه سنگي معرفي کرد . بعد از سفر سامنر دکتر شييمن در سال 1971 چهار طاقي زهر شير را مورد بررسي قرار داد .
لطفي نسب ادامه داد بررسي هايي توسط باستان شناسان ايراني در سال هاي اخير به انجام رسيده است که مي توان به بررسي هاي شماري از دانشجويان باستان شناسي به جهت شناسايي و ثبت آثار شناسايي شده در فهرست آثار ملي اشاره کرد که در اين بررسي ها 8 محوطه باستان شناسي مربوط به دوره هاي گوناگون شناسايي و به ثبت نهايي رسيده است .
وي افزود: با اين وجود پژوهش هايي که در اين منطقه انجام گرفته کافي نبوده و اين پژوهش به بررسي و شناسايي آثار باستاني اين منطقه و همچنين کمک به طرح جامع نقشه باستان شناسي استان و کشور و مشخص کردن حوزه و ارتباط فرهنگي با مناطق همجوار بر اساس بخش کرديان با هدف شناخت و دست يابي به اطلاعات گذشته مردمان منطقه و توصيف و تحليل هر گونه آثار مادي و فرهنگي به جاي مانده از آنها انجام گرفته است .
به گفته اين كارشناس باستان شناسي، گروه باستان شناسي بخش کرديان با همکاري مجيد منصوري دانشجوي دکتري باستان شناسي دانشگاه تهران ، حامد مهدي علمدارلو کارشناس باستان شناسي و سميه حسيني طراح از تاريخ 1/4/93 شروع به کار کرد و در طول 30 روز بررسي موفق به شناسايي 65 اثر باستاني شد .
گفتني است : بخش کرديان بين طول جغرافيايي 53 درجه و 37 دقيقه و عرض 28 درجه و 39 دقيقه و حداقل ارتفاع از سطح دريا 1060 متر قرار گرفته است . اين بخش امروزه در تقسيمات سياسي استان فارس از توابع شهرستان جهرم و مرکز اين بخش شهر قطب آباد در فاصله 12 کيلومتري شمال شهر جهرم و 165 کيلومتري جنوب شهر شيراز مرکز استان واقع شذه است . بخش کرديان با وسعتي بالغ بر 1200 کيلومتر مربع شامل دو دهستان قطب آباد و علويه ( بابا عرب ) است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]