تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843269834




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف جام مرمری بی‌نظیر در شهر سوخته | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر :1393/10/08-چهاردهمین فصل کاوش و پژوهش در شهر سوخته به کشف جام مرمری و سازه های معماری بی نظیر منجر شد.
سید منصور سید سجادی سرپرست گروه باستان شناسی شهر سوخته با اعلام این خبر افزود: در این کاوش ها از داخل گور یک زن حدود 28 تا 30 ساله و کودکش جامی مرمری و بسیار زیبا بدست آمد که تاکنون در شهر سوخته دیده نشده بود. او با اشاره به این نکته که در این کاوشها آثار معماری دنیای باستان برای طبقه بندی و شناسایی روشهای معماری و شهر سازی مورد توجه قرار گرفت ، اظهار داشت : کاوش در قبرستان، بررسی های انسان شناسی ، بررسی آسیب ها و بیماری های جامعه باستانی از طریق تجزیه و تحلیل بقایای انسانی و خاک قبور، طبقه بندی و مطالعه مواد ارگانیک، مطالعه و تحلیل داده های آماری و در نتیجه ایجاد بانک اطلاعاتی بزرگ محوطه شهر سوخته نیز مواردی بود که در این کاوش لحاظ شد . سید سجادی تصریح کرد: برای حصول به این اهداف ابتدا سه کارگاه آزمایشی در منطقه مسکونی برای کاوش انتخاب شد تا شواهد معماری موجود در نقشه های زمین سنجی با کاوش باستان شناختی مورد سنجش قرار گیرد.
او افزود: در یک زباله دانی در کارگاه شماره 23 مقدار زیادی آثار شکسته مهر پیدا شد که مطالعه آنها به شناسائی وضعیت اقتصادی شهر کمک بسیاری می کند. به گفته سرپرست گروه باستان شناسی شهر سوخته ، درکارگاه شماره 24 در شمال غرب منطقه مسکونی شرقی نیز یک مجموعه معماری شامل 4 دیوار ، یک اجاق U شکل و تعدادی دیوار پیدا شد که شامل دو لایه استقراری با سازه های وابسته بود .
همچنین در کارگاه شماره 25 در شمال غرب منطقه مسکونی مرکزی نیز تعدادی سازه معماری شامل کف و دیوار اتاقهای گوناگونی پیدا شد. او مهمترین کارگاه معماری در این کاوش ها را شامل 10 گمانه دانست که سازه های معماری مانند دو دیوار با جهت شرقی غربی به طول50 متر به همراه پشتیبان هایی رو به روی هم به فاصله سه و نیم متر از یکدیگر از زیر خاک آشکار شده که شبیه آن تاکنون در آثار معماری شهر سوخته دیده نشده است.
به گفته وی این بنای ویژه دارای دیوارهایی قطور به قطر یک متر با اندود ضخیم گل و سفالهایی متعلق به آخرین دوره استقراری شهر سوخته است. سید سجادی تصریح کرد که در مجموع حدود 600 متر مربع از بخش مسکونی در این فصل از کاوش در حال حفاری است و به نظر می رسد که دیوار های بزرگ و قطور این سازه متعلق به یک بنای عظیم و همگانی بوده که شناسایی کامل آن نیازمند کاوشهای گسترده تری است . سرپرست گروه باستان شناسی در ادامه گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ،شهر سوخته با اشاره به کشف 58 قبر و 58 اسکت و مجموعه ای از 262 شی در کاوش های صورت گرفته در گورستان تصریح کرد: هدف اصلی از کاوش در گورستان بازسازی جامعه شهر از طریق مشاهده و تشخیص اولیه میدانی، جمع آوری صحیح بقایای انسانی، مطالعات کارگاهی و آزمایشگاهی به منظور کشف هر گونه تغییر غیرعادی بوده است. سید سجادی گفت: از مطالعه بقایای بسیار فرسوده و تقریبا از بین رفته اسکلت های نوزادان، کودکان و بالغین روشن شد که میانگین سنی بالغین حدود 25 تا35 سال، کودکان 4 تا 7 سال و نوزادان 1 تا 3 ماه بوده است. به گفته وی ، تمامی جمجمه های مورد مطالعه از دسته دلیکوسفال و مزوسفال بودند ودر میان آنها جمجمه ای با عارضه پوستی یک نمونه جمجمه کودک هیدروسفالی مشاهده شد. سرپرست گروه باستان شناسی با اشاره به سایش شدید دندانی به ویژه در دندان های ثنایای افزود: جای دندان مولار یک مرد حدود 26 تا 32 ساله نیز خالی بود که مطالعات روی سایر دندانها و فک پایین نشان داد این دندان احتمالا به خاطر چرکی شدن مدتی پیش تر از مرگ کشیده شده است.
به گفته وی در این دوره ازکاوش جسد یک کودک 18 تا 24 ماهه نیز داخل یک پوستین پشمی کشف شد که گردنبندی بسیار ظریف از مهره های متعدد بسیار ریز از جنس استخوان برگردن داشت. این باستان شناس پیشکسوت خاطر نشان ساخت که از قبور زنان جوان با میانگین سنی 20 تا 28 سال آینه مفرغی ، سرمه دان و ظروف رنگارنگ پیدا شده است . سید سجادی در پایان گفت : در میان بقایای انسانی،همچنین مردی با فک پیش آمده و جمجمه دولیکو سفالی دیده شده که شکل و موقعیت فک نشان می دهد هنگام خندیدن لثه او نیز دیده می شده است .
به گفته او از نمونه های استخوانی و دندانی برای آزمایشات ژنتیکی و درک رژیم غذایی ساکنان شهرسوخته نیز نمونه برداری شد .
در روزگاران دور که بشر تازه یک جا نشین شده بود، شهری در سیستان پدید آمد که به گفته‌ باستان‌شناسان به لحاظ بافت شهری، جمعیت، برنامه ریزی شهری و … اولین شهر جهان بود. شهر سوخته و تمدن هوشمند و خلاق آن با بیش ازپنج‌هزار سال قدمت، به‌عنوان بزرگ‌ترین استقرار شهرنشینی در نیمه‌ شرقی فلات ایران، نمونه‌ای منحصر به ‌فرد و حکایت‌گر واقعی علم، صنعت و فرهنگ گذشته‌های دور این مرز و بوم است. این شهر از نادرترین شهرهای باستانی است که در آن، زنان عهده دار امور مالی خانواده‌شان بوده‌اند.بر مبنای یافته‌های باستان شناسان شهر سوخته ۱۵۱ هکتار وسعت دارد و بقایای آن نشان می‌‌دهد که این شهر دارای پنج بخش مسکونی واقع در شمال شرقی شهر سوخته، بخش‌های مرکزی، منطقه صنعتی، بناهای یادمانی و گورستان است که به صورت تپه‌های متوالی و چسبیده به هم واقع شده اند. در جریان حفاری‌های فصل های گذشته در شهر سوخته مشخص شد که با توجه به صنعتی بودن شهر سوخته و وجود کارگاه‌های صنعتی ساخت سفال و جواهرات در این منطقه، ساکنان شهر سوخته از درختان موجود در طبیعت محوطه برای سوخت استفاده می‌‌کرده اند. حال بعد از گذشت 4سال از آخرین کاوش باستان شناسی که در قالب 13فصل از سال76آغازشده و تا سال 89ادامه داشت، گروهی از باستان شناسان ایرانی بدون کمک گرفتن از باستان شناسان خارجی کاوش های باستان شناسی جدیدی را در این محوطه تاریخی آغاز کرده اند که تا کنون به کشف آثار تاریخی بسیارارزشمندی منجر شده است .
167






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن