واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مسئول امور بیماران خاص استان کردستان خبر داد
شناسایی 1613 بیمار خاص در کردستان/وجود 119 بیمار مبتلا به اختلالات خونریزی
مسئول امور بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان از شناسایی و حمایت از یکهزار 613 بیمار خاص در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، لیلا قنبری در کارگاه آموزشی که با حضور مشاوران و مراقبین سلامت آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج برگزار شد اظهار کرد: هموفیلی نوعی بیماری ارثی است که در آن خون در محل بریده شده بند نمیآید.
وی با بیان اینکه این بیماری بسته به اختلالات ژنتیکی میتواند درجات مختلفی داشته باشد که به سه دسته ضعیف، متوسط و شدید تقسیمبندی میشود، افزود: 70 درصد از طریق ارث و 30 درصد از مبتلایان بدون سابقه وجود این بیماری در خانواده در اثر انحراف و جهش ژنتیکی به این بیماری دچار میشوند.
وی کمبود 85 درصد از مبتلایان به دلیل فاکتور 8 مرسوم به هموفیلی کلاسیک یا A هستند، تصریح کرد: هموفیلی B کمبود فاکتور 9 که به صورت ژنتیکی از طریق کروموزوم X به صورت یک خاصیت مغلوب انتقال مییابد.
وی تصریح کرد: این بیماری معمولا از طریق مادر به پسران منتقل میشود.
به گفته وی، این بیماری معمولا با التهاب مفاصل روبرو است به همین دلیل بیمار در زمان التهاب از راه رفتن عاجز میشود.
وی با بیان اینکه خونریزی طولانی بعد از خراشهای کوچک از علایم اولیه این بیماری است، تصریح کرد: خونریزی دردناک داخل مفصلی و تجمع خون در نواحی مفاصل از دیگر علایم وجود این نوع بیماری است.
وی در ادامه از شناسایی بیش از یکهزار و 613 بیمار خاص در استان و حمایت از آنها خبر داد و گفت: 119 بیمار از این تعداد مبتلا به بیماری اختلالات خونی هستند.
به گفته وی، 62 نفر از این 119 نفر از این تعداد در استان مبتلا به هموفیلی شدید، 28 نفر هموفیلی متوسط و 29 نفر نیز مبتلا به هموفیلی خفیف هستند.
وی در پایان با بیان اینکه 59 نفر از مبتلایان هموفیلی شناسایی شده در استان کمبود فاکتور هشت دارند، تصریح کرد: 24 نفر با کمبود فاکتور هفت، 12 نفر با کمبود فاکتور 9، 2 نفر با کمبود فاکتور 10 و 4 نفر نیز کمبود فاکتور 5 دارند.
وی تشخیص به موقع بیماری را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت:تشخیص به موقع بیماری موجب میشود فرد مبتلا از یک عمر طولانی با وجود این بیماری بهرهمند باشد.
وی از وجود بیش از 7 هزار و 400 بیمار هموفیلی شناسایی شده در استان خبر داد و اظهار کرد: 1.6 درصد از مجموع بیماران مبتلا به هموفیلی در کشور به کردستان اختصاص دارد.
وی در پایان به برخی از اقدامات حمایتی دانشگاه علوم پزشکی استان در این حوزه اشاره کرد و بیان داشت: ارائه فاکتورهای خونی به صورت رایگان، خدمات دندانپزشکی و انجام خدمات درمانی، آزمایشگاهی و امارای به صورت رایگان برای بیماران از جمله اقدامات و حمایتهای انجام شده است.
انتهای پیام/79002
93/10/07 - 17:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]