واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ دي ۱۳۹۳ (۱۴:۳۹ب.ظ)
مشکلات سلامت در کشور با پاشيدن پول حل نميشود وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: با پاشيدن پول مشکل سلامت حل نميشود و اگر ميخواهيم طرح تحول سلامت موفق شود بايد مسئله فرهنگ، تغيير در سبک زندگي و خودمراقبتي را به عنوان يک مولفه بنيادين در حوزه فرهنگ سلامت مورد توجه قرار داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي ربيعي در مراسم رونمايي از پانصدمين شماره روزنامه سپيد و هفته نامه سلامت که در سالن همايشهاي برج ميلاد و با حضور مسئولين و دست اندرکاران حوزه سلامت برگزار شد، اظهار داشت: امروز از سه جهت وظيفه داشتم که در اين نشست حضور داشته باشم. از آنجايي که روزنامه نگار بودم، تکريم از رسانهها و همچنين احترام به انساني که به جامعه خود خدمت کرده است.
وي به معيار تاثير گذاري فعاليت افراد در جامعه اشاره کرد و گفت: مرحوم علامه جعفري ميفرمايد که انسانيت ما به اندازه تاثيري است که در زندگي ديگران داريم و انسانيت ما به اندازه اثري است که بر جامعه خود مي گذاريم.
ربيعي افزود: ترازوي سنجش انسانيت يک انسان ، در آن است که چقدر از رنج مردم کم کنيم. امروز هم مفتخرم به اينکه براي بزرگداشت يک انسان شريف که به جامعه خود خدمت کرده است اينجا هستم.
وزير تعاون،کار و رفاه اجتماعي تصريح کرد: امروز رسانه يک جامعه است. امروز با مفهوم رسانه شهروندي و غيره مواجه هستيم و رسانه فقط فرستنده يک پيام پيام نيست و يک تبليغات در اختيار دولتها نيست.
وي خاطر نشان کرد: مسئله امروز ما ارتباطات سلامت است. بحث ارتباطات سلامت امروز يک موضوع بسيار مهم است از سوي ديگر ارتباط بين ذي نفعان جامعه سلامت و فرهنگ سلامت نيز داراي اهميت است.
ربيعي اضافه کرد: معتقدم بهداشت اجتماعي ، به مفهوم جامعه توجه دارد و بحث مطبوعات و رسانه نيز يک مبحث اجتماعي است و تنها يک ناقل ساده پيام نيست.
وي خاطر نشان کرد: مفهوم ارتباطات سلامت ، امروز ميتواند مفهومي گسترده و از مفاهيم سلامت و فهم مشترک جامعه از اين مفاهيم و ارتباطي که بين حوزههاي مختلف وجود دارد باشد.
وزير تعاون،کار و رفاه اجتماعي گفت: بيش از 70 درصد پيامدهاي نظام سلامت خارج از نظام سلامت و به تعبيري خارج از حوزه درمان است.
ربيعي افزود: امروز با مباحث مختلفي مانند بحث تغذيه ، فقر ، سبک زندگي، آسيبهاي محيط کار و ديگر موضوعات مواجه هستيم که همه اينها امري اجتماعي و موثر بر حوزه سلامت هستند. به همين منظور بايد مفهوم اجتماعي شدن حوزه سلامت بيشتر مورد تاکيد رسانههاي اين حوزه قرار گيرد.
وي تصريح کرد: برخي از بيماريها با مسايل اجتماعي گره خورده است و بسياري از حوزهها وجود دارند که با حوزه سلامت مرتبط هستند که بايد با رويکرد اجتماعي براي آنها نيز چاره جويي کرد.
وزير رفاه افزود: بسياري از واقعيتهاي اجتماعي وجود دارند که بايد براي آنها در جامعه برنامه داشته باشيم. بطور مثال ما براي فقر غذايي با برنامه عمل کرديم. همچنين در زمينه فقر آموزش نيز ما امسال برنامههاي خود را براي اينکه هيچ کودکي از تحصيل بازنماند معطوف کردهايم.
ربيعي گفت: امروز بحث پزشکي اجتماعي و جامعه شناسي سلامت داراي اهميت است. در طرح تحول سلامت هم که از آرزوهاي امام راحل و مقام معظم رهبري بود امروز بيش از 7 ميليون نفر از فقرا، حاشيه نشينان شهر ها و افراد خاموش جامعه توانستهاند دفترچه بيمه دريافت کنند. اما معتقدم با پاشيدن پول مشکل سلامت حل نميشود. اگر ميخواهيم طرح تحول سلامت موفق شود بايد مسئله اجتماعي شدن سلامت و مسئله فرهنگ،رفتار و تغيير در سبک زندگي و موضوع مهم خود مراقبتي را به عنوان يک مولفه بنيادين در حوزه فرهنگ سلامت را هم مورد توجه قرار دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]