واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: پیش بینی های دیروز گیتس و جهان امروز15 سال پیش زمانی بود که بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، کتابی را منتشر کرد که در آن اتفاقات آینده ی کامپیوتری را پیش بینی می کرد. حالا که15 سال از آن زمان می گذرد، بهتر می شود درباره ی پیش گویی های بیل گیتس اظهار نظر کرد…
ایمیلپیشگویی: گیتس نوشته بود، “پست های الکترونیکی و صفحات به اشتراک گذاشته شده نیاز به ملاقات های متعدد را رفع خواهند کرد… و وقتیکه ملاقات های رو در رو اتفاق بیافتد، موثرتر خواهند شد چرا که شرکت کنندگان پیش از این اطلاعات سابقه ی خودشان را توسط ایمیل رد و بدل کرده اند…قضاوت: اشتباه. دید گیتس از ایمیل، اکنون خیالی و آرمانی به نظر می رسد. دست کم، ایمیل دارد ملاقات های کاری را تکراری تر و کم اثرتر می سازد. احتمالا این سوال بسیار معمول را در ملاقات ها شنیده اید، “اون ایمیل رو نگرفتی؟… و ملاقاتی دیگر.اخیرا، ارزیابی ایی نشان داده است که نزدیک به 40درصد از کارکنان حداقل 2 ساعت از روز کاری شان را به بررسی کل ایمیل ها اختصاص می دهند.کامپیوترهای جیبیپیشگویی: شما خواهید توانست که نوعی کامپیوترهای کیفی را در جیب تان حمل کنید. این نوع کامپیوترها، پیغام ها و برنامه ی زمان بندی تان را به شما نشان خواهند داد و همچنین به شما اجازه خواهند داد تا فکس یا نامه های الکترونیکی را خوانده یا ارسال کنید، وضعیت آب و هوا را بررسی و گزارشات را ذخیره کنید، بازی های ساده و پیچیده ایی را انجام دهید، اگر خسته شدید اطلاعات را هم مروری کنید، یا عکس های فرزندانتان را به راحتی از میان هزاران مورد انتخاب کنید.
قضاوت: درست. کامیپوتر جیبی گیتس، کمابیش همان موبایل های هوشمند امروزی هستند که امکانات صوتی نیز به آنها افزوده شده است.شبکه های بی سیمپیشگویی: شبکه های بیسیم آینده، سریع تر خواهند بود ولی شبکه های باسیم، پهنای باند به مراتب بیشتری خواهند داشت. موبایل ها قادر خواهند بود تا پیغام ها را ارسال و دریافت کنند ولی استفاده از موبایل ها برای دریافت یک رشته ویدیو (تماشای ویدیو) بسیار گران و غیر معمول خواهد بود.قضاوت: اشتباه. امروزه دریافت یک رشته ویدیو نه گران است و نه غیر معمول؛ در واقع خیلی هم پیش پا افتاده است. پیشگویی گیتس درباره ی شبکه های بیسیم نیز اشتباه بود… حتی اگر شبکه های باسیم پهنای باند بیشتری نسبت به شبکه های بیسیم داشته باشند، این حفره توسط قابلیت های فراوان شبکه های بیسیم که اجازه دسترسی به اطلاعات در هر زمان و هر مکانی را می دهند، پوشانده شده است.
شبکه های اجتماعیپیشگویی: “شاهراه اطلاعاتی تنها ارتباط با دوستانی که در دوردست هستند را آسانتر نخواهد کرد، این “شاهراه اطلاعاتی همچنین به ما این امکان را می دهد تا همنشین های جدیدی بیابیم.قضاوت: اشتباه و درست. فیس بوک بیش از 400 میلیون کاربر ثبت شده دارد و بیشمار شبکه های اجتماعی دیگر ارتباطات جدید دیگری را بین کاربران ایجاد می کنند. ولی آشنایی های شکل گرفته ی آنلاین به شکل منظم توسط دیدارهای رو در رو دنبال نمی شود.خرید آنلاینپیشگویی: به این دلیل که شاهراه اطلاعاتی، ویدیو را حمل خواهد کرد، شما اغلب قادر خواهید بود تا آن چیزی را که دقیقا سفارش داده اید ببینید… این برای شما تعجب آور نخواهد بود که اگر گلهایی را که برای مادرتان از طریق تلفن سفارش داده اید حقیقتا به همان شکلی که می خواهید آراسته شوند. شما خواهید توانست تا چینش دسته گل توسط گلفروش را ببینید، و اگر می خواهید تصمیم تان را نیز عوض کنید و رُزهای پژمرده را با شقایق های تر و تازه عوض کنید.قضاوت: اشتباه. گیتس درباره ی شاهراه اطلاعاتی که می تواند ویدیو را حمل کند، درست گفت، ولی کاملا عامل های اقتصادی و اجتماعی را بد تعبیر کرد. چگونه می شود که یک گل فروش به ستوه آمده، زمانی را برای یک ویدیوکنفرانس آن هم با هر مشتری که می خواهد گل هایی را برای روز مادر سفارش دهد، کنار بگذارد؟ویدیو کنفرانسپیشگویی: دستگاه های ویدیویی کوچکی با استفاده از دوربین های متصل شده به کامپیوترهای شخصی یا تلویزیون ها، این اجازه را به ما خواهند داد تا به آسانی در سراسر شاهراه اطلاعاتی گشت و گذاری همراه با تصاویر و صداهایی باکیفیت و قیمت ناچیز داشته باشیم.قضاوت: درست. چیزی که آقای گیتس آن موقع صحبتش را می کرد ما امروزه آن را دست کم با نام “وب کم می شناسیم.اینترنت و وبپیشگویی: کتاب 286 صفحه ایی بیل گیتس در تنها 4 صفحه اش به وب جهانی اشاره داشته است و اینترنت را به عنوان زیرمجموعه ایی از یک “ابر شاهراه اطلاعاتی بزرگتر به تصویر کشیده است. گیتس می نویسد، اینترنت در کنار PCها، شبکه های تلفنی، و سیستم های کابلی یکی از “مهمترین مواد شاهراه اطلاعاتی است. گیتس می گوید، ولی “هیچ یک بیانگر شاهراه اطلاعاتی حقیقی نیست. … اینترنت امروزی همان شاهراه اطلاعاتی که من تصور می کردم، نیست، اگرچه که شما می توانید به آن به عنوان ابتدای شاهراه بنگرید.
قضاوت: اشتباه. تصور آقای گیتس از اینکه اینترنت می تواند نقش پشتیبانی در شاهراه اطلاعاتی آینده داشته باشد، اشتباه بود. اندکی پس از اینکه کتاب گیتس (کتابی که این پیش بینی ها را در آن بیان کرده بود) توانست فروش موفقی داشته باشد، وی تصمیم می گیرد تا مایکروسافت را دوباره سازمان دهی کند تا تمرکز بیشتری بر اینترنت داشته باشد. همچنین او تجدید نظر عمده ایی در ویرایش دوم کتابش ارایه کرد.حریم خصوصیپیشگویی: برای یک دهه از اکنون، شما می توانید سرتان را به نشانه ی تایید این نکته تکان دهید که همواره زمانی وجود دارد که یک غریبه یا شماره ی اشتباه می تواند برای شما در خانه تان با یک تماس تلفنی وقفه ایی ایجاد کند. … اما با کمک نشانگرهایی به وضوح شما قادر خواهید بود تا محیط امن و مورد نظرتان را در خانه یا هرجایی که مد نظرتان است راه بیاندازید.قضاوت: کمی درست و بیشتر اشتباه. این درست است که شما امروزه می توانید با استفاده از شناسه ی تماس گیرنده، از تماس های ناخواسته بگریزید. اما “حریم خصوصی دارد به یکی از بزرگترین تلفات عصر کامپیوتر بدل می شود.تقریبا، بیل گیتس آینده ی نیمی از موضوعات بالا را درست پیش بینی کرده بود… اما پیش گویی کار راحتی نیست! با این حال، فکر میکنید 15 سال بعد، یعنی در سال 2025، چه آینده ایی برای موضوعات بالا پیش خواهد آمد؟ گردآوری: محسن مرادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 308]