واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون حقوقی رئیسجمهور: پیوست حقوق شهروندی در تدوین قوانین لحاظ شود خبرگزاری پانا:معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: همانگونه که برای قوانین ملاحظات فرهنگی و زیستمحیطی در نظر گرفتهشده، پیوست حقوق شهروندی نیز باید در تدوین قوانین لحاظ شود.
۱۳۹۳ شنبه ۶ دي ساعت 16:27
به گزارش خبرگزاری پانا، الهام امینزاده در نشست تخصصی حقوق شهروندی در دانشکده حقوق دانشگاه این شهر، اظهار داشت: دولت تمرکز خود را بر اجرای جدی سند حقوق شهروندی گذاشته که پس از انجام اصلاحات لازم، این سند تقدیم مجلس شد.
معاون حقوقی رئیسجمهور افزود: در راستای تدوین این سند بیش از 2 هزار ایمیل از تمام اقشار مردمی دریافت شده و در سفرهای استانی با وکلا و دانشجویان رشته حقوق دانشگاهها ارتباط برقرار کردیم که بر اساس آن پیشنهادات در زمینه حقوق شهروندی احصا شده است.
امینزاده اضافه کرد: بیش از 200 مقاله علمی با موضوع حقوق شهروندی از سراسر کشور دریافت کردهایم که در بازنگری نهایی این سند، اصلاحات را لحاظ کرده و آن را به مجلس ارائه کردیم.منشور حقوق شهروندی از چند هزار سال پیش در ادبیات حقوقی ایرانیان وارد شده و آبروی افراد، مهمترین عنصر در حقوق شهروندی محسوب میشود.
این مسئول ابراز داشت: حمایت از حریم خصوصی در متون حقوقی اسلام نیز مورد تأکید چنانکه خداوند تعالی در سوره حجرات انسانها را از تجسس در امور یکدیگر نهی کرده است. در قانون آیین دادرسی مصوب 1392 رعایت حریم خصوصی مورد تأکید قرارگرفته و در ماده 212 قانون برنامه پنجم توسعه نیز بر حفظ حریم خصوصی لحاظ شده است.
استاد حقوق دانشگاه تهران با تشریح برخی مشخصههای متمایز این سند، عنوان کرد: در این منشور بر حریم جسمانی، اطلاعات و دادههای شخصی، حریم منزل و اماکن خصوصی، مصونیت نامهها و مراسلات پستی و حریم خصوصی ارتباطات تأکید جدی شده است.
امینزاده اطلاعرسانی شفاف به مردم را مهمترین هدف در اجرای این سند ذکر و بیان کرد: این سند خدمترسانی را در یک فضای اعتدال در اولویت قرار داده و امور سیاسی دخالتی در آن ندارد.
وی در ادامه از انعقاد تفاهمنامههایی با آموزشوپرورش در زمینه رعایت مسائل حقوق فردی و اجتماعی از سنین پایین خبر داد و تصریح کرد: در تدوین منشور حقوق شهروندی که امروز از جانب دولت در حال بررسی است مباحث امنیتی مشخص شده و هیچکس نمیتواند به بهانه امنیتی وارد حریم خصوصی افراد شود.
وی بابیان اینکه دانشگاه شیراز نخستین دانشگاهی بوده که اقدام به برگزاری همایشی با عنوان حریم خصوصی در کشور کرده است، متذکر شد: بهتر است برنامهها و پروژههای مشترک میان دانشجویان دانشگاه شیراز و تهران انجام شود.
معاون حقوقی رئیسجمهور در ادامه گفت: دانشگاهها باید به معاونت حقوقی رئیسجمهور کمک کنند و باید هر قانون از این منظر بررسی شود که آیا مبتنی بر حقوق شهروندی است و آیا این قانون برای کشور بار مالی دارد یا خیر.
وی بابیان اینکه حقوق شهروندی باید متکی بر ارزشهای دینی، قوانین و مقررات، در محدوده اختیارات قوه مجریه، قابلتبدیل به پروژههای عملیاتی، فراگیر برای جوامع مختلف شهری و روستایی و متعادل باشد، افزود: در جامعه مابین حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تعادل برقرار شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]