تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831157104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کردستان يکي از کانون هاي زلزله در ايران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ دي ۱۳۹۳ (۹:۲۰ق.ظ)
کردستان يکي از کانون هاي زلزله در ايران ايران تنها يک درصد جمعيت جهان را دارد، در حالي که شش درصد تلفات بلاياي طبيعي جهان را دارا است به اين دليل ايران جزو پنج کشور بلاخيز جهان است.
به گزارش خبرگزاري موج، بر اساس اظهارات دکتر عباسعلي تسنيعي رئيس پژوهشکده زلزله شناسي و مهندسي زلزله هر ده سال يک زلزله بزرگتر از هفت ريشتر و مخرب در کشور رخ داده است.
تقريبا در هر روز حدود 20 زلزله کوچک و بزرگ در کشور رخ مي دهد.
کشور ما بر روي کمربند زلزله آلپ – هيماليا قرار دارد، بر روي اين کمربند گسل هاي فعالي وجود دارند که عامل اصلي زلزله مي باشند که يکي از اين مناطق استان کردستان است.
بايد گفت، تقريبا تمامي مناطق استان کردستان روي خط زلزله قرار دارد، براساس نقشه پهنه بندي خطر زلزله که در آئين نامه زلزله ايران مشهور به آئين نامه 2800 نيز آمده است شهرهاي مريوان، سروآياد، کامياران و سنندج در منطقه با خطر نسبي بسيار زياد قرار دارند، ضمن اينکه سنندج بر روي دو گسل معروف شامل؛ گسل زاگرس جوان و گسل مريوان – سيرجان قرار دارد.
تاکنون علم نتوانسته است زمان دقيق زلزله را پيش بيني کند، تنها راه که بشر توانسته زمان زلزله را پيش بيني کند محاسبه زمان بروز موج عرضي و طولي است که با تأخير زماني چند ثانيه اي به دنبال هم رخ مي دهد، در حال حاضر اين روش در ژاپن استفاده مي شود و در اين زمان اندک کليه نيروگاههاي هسته اي، رأکتورها و تأسيسات زيربنايي ديگر متوقف مي شوند.
زمان وقوع زلزله را نمي توان بدرستي پيش بيني کرد، اما؛ مي توان با مقاوم سازي ابنيه از ايجاد خسارات پيشگيري نمود.
مقاوم سازي در علم مهندسي عمران به معناي بالابردن مقاومت يک سازه (ساختمان) در برابر نيروهاي وارده مي باشد، امروز از اين اصطلاح بيشتر در مورد نيروي زلزله استفاده مي شود از ديدگاه علمي، مقاوم سازي واژه کاملا درستي براي اين منظور نيست، چرا که منظور از اصطلاح «مقاوم سازي» به طور قطع بالابردن مقاومت در برابر نيروي زلزله نيست بلکه منظور بهبود عملکرد اجراي سازه (ساختمان) در برابر نيروي زلزله است به همين دليل اصطلاح «بهسازي لرزه اي» اصطلاح درست تري مي باشد.
زلزله حرکت ناگهاني و سريع زمين مي باشد که به صورت نامنظم، سريع و تصادفي به پي هاي ساختمان منتقل مي شود و توليد حرکت هاي نوساني شديدي در طبقات ساختمان مي نمايد در صورتي که ساختمان به حرکاتي مقاوم باشد و جابجايي طبقات در حد معيني باشد سازه ساختمان فرو نخواهد ريخت، اما؛ در صورتي که جابجايي هر طبقه نسبت به طبقه بالايي و يا پاويني خود از حد بيشتر باشد سبب تغيير شکل بيش از حد ستون ها و در نتيجه تخريب آنها و ريزش سقف ها خواهد شد.
جهت جلوگيري از تخريب لازم است ساختمان در برابر نيروهاي زلزله که برخلاف وزن ساختمان به صورت افقي و نه عمودي به ساختمان وارد مي شود مقاومت کافي را داشته باشد.
البته راه حل هاي ديگري نظير جلوگيري از انتقال نيروي زلزله از پي ساختمان به ستون ها، تيرها و سقف ها و ديگر المان هاي سازه اي با استفاده از جداسازه هاي لرزه اي (جدا نمودن پي ساختمان از سازه آن) وجود دارد که به علت هزينه فراوان و تکنولوژي نسبتا پيچيده آن بسيار پرهزينه و در ساختمان هاي مسکوني متعارف بسيار غيراقتصادي مي باشد.
پس وجود ديوارهاي عريض سنگي و آجري در ساختمان هاي ديوارباربر و يا ستون هاي فلزي قوي صرفا مقاومت ساختمان را در برابر وزن و نيروهاي قائم افزايش مي دهد و در برابر نيروهاي زلزله که به صورت افقي به ساختمان وارد مي شوند مقاومت ناچيزي دارند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن