واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
هر چند وقت یکبار واکسن آنفلوانزا بزنیم؟
« در فصل سرما گاهی دو موج و گاهی سه موج آنفولانزا داریم. بهرحال آنفولانزا خواهد آمد. به همین علت در اشخاصی که ضعف ایمنی دارند، درصد ابتلا به آنفولانزا بیشتر است و عوارض بیشتری نیز دارد.»
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛سلامتنیوز نوشت: دکتر سیدمحمود نبوی، مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در برنامه «مردم سلامت» گروه سلامت اجتماعی شبکه رادیویی سلامت گفت: در نیمکره شمالی که کشور ما نیز در آن واقع شده است هرسال از اواسط آذر موج جدید آنفولانزا راه میافتد و ممکن است تا اوایل بهار ادامه پیدا کند. در فصل سرما گاهی دو موج و گاهی سه موج آنفولانزا را داریم. بهرحال آنفولانزا خواهد آمد. به همین علت در اشخاصی که ضعف ایمنی دارند، درصد ابتلا به آنفولانزا بیشتر است و عوارض بیشتری نیز دارد. حدود 15 نوع ویروس عفونتهای تنفسی وجود دارد که از علائم بالینی هم نمیشود آنها را افتراق داد. حتی در اوایل پاییز هم سرماخوردگی داریم که علت آن ویروسهای پاییزی هستند که البته وسعت مبتلاکردن این ویروسها کمتر است. مثلاً از یک خانواده چهار تا پنج نفره ممکن است یک نفر مبتلا شود. اما آنفولانزا در فصول سرد نمایان می شود که معمولاً وسعت ابتلاکردن آن نیز بیشتر است. مثلاً در یک خانواده پنج نفره ممکن است تا سه نفر هم مبتلا شوند. شدت حملات آنفولانزا میتواند خفیف تا شدید باشد.
وی ادامه داد: گروههای پرسنل پزشکی، بیمارانی که ضعف سیستم ایمنی دارند مانند بیماران پیوند اعضا، بیماران دیالیزی و تالاسمیها، افراد هموفیلی و اشخاصی که نارسایی ارگانهای بدن مانند نارسایی قلب، کلیه و کبد دارند و بخصوص در بیماران مزمن ریوی (برونشیتهای مزمن و آسم) بسیار به زدن واکسن توصیه میشوند. همچنین خانمهای باردار که در سه ماهه سوم بارداری هستند، افرادی که داروهای شیمی درمانی یا کورتون با دوز بالا (بیش از سه بار در روز) مصرف میکنند، دیابتیها بخصوص کسانی که انسولین تزریق میکنند، گروه سنی 65 سال به بالا به علت ضعف عمومی و سیستم ایمنی نیز اگر واکسن تزریق کنند بهتر است.
مدیر مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت در ادامه گفت: از این بین، برای گروه پزشکی و بیماران خاص، واکسن توسط دولت تهیه میشود، ولی بقیه بیماران میتوانند با مراجعه به پزشک و گرفتن نسخه، واکسن آنفولانزا تزریق کنند. عوارض این واکسن بسیار کم است اما در دو مورد مربوط به کسانی که به تخم مرغ آلرژی دارند (به علت اینکه این واکسن از تخم مرغ تهیه می شود) و کسانی که عوارض عصبی به تزریق واکسن قبلی پیدا کردهاند، منع تزریق وجود دارد. قبل از استفاده از واکسن بهتر است افراد به پزشک مراجعه کنند تا توسط پزشک تعیین ریسک شود.
نبوی اظهارکرد: به علت اینکه واکسن یخچالی است و باید در فضای سرد نگهداری شود، حداکثر یک ساعت بعد از خروج از یخچال باید تزریق شود. البته افراد میتوانند آن را به خانه ببرند و دو تا سه هفته آن را در یخچال خانه نگهداری کنند. واکسن در کودکان در عضله ران و در بقیه افراد در عضله بازو تزریق میشود که جذب آن بهتر است.
مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: تا کنون به سه نوع واکسن اجازه ورود به کشور داده شده است که هر سه نوع نیز مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است و هر سه نوع نیز از تخم مرغ تهیه شدهاند و قدرت و کیفیت آنها نیز سالانه مورد ارزیابی قرار میگیرد؛ بنابراین فرقی در استفاده از انواع آنها وجود ندارد. البته باید به این نکته توجه داشت که هر بار تزریق فقط برای یکسال است و در سال بعد به علت تغییر نوع ویروس آنفولانزا، باید واکسن جدید زد. بهتر است این کار در اواخر تابستان یا اوایل پاییز انجام شود. این واکسن تا 80 درصد از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری میکند؛ بنابراین ممکن است افراد بعد از تزریق واکسن باز هم به ویروس آنفولانزا مبتلا شوند، اما در صورت ابتلا شدت آن کمتر است. اشخاصی که واکسن میزنند زمستان راحتتری دارند.
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۳:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]