واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۳۹ب.ظ)
95 درصد اختلافات اراضي منابع طبيعي و اوقاف حل شد مسعود منصور معاون حفاظت و امور اراضي سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري در همايش منطقه اي ثبتي، منابع طبيعي و اوقافي جنوب کشور که در شيراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس،با بيان اينکه در مجموع بين سازمان اوقاف و منابع طبيعي بيش از 95 درصد اختلافات به پايان رسيده است، افزود: با رفع اختلافات 380 هزار هکتار اراضي فارس، 20 درصد اختلافات اراضي کل کشور حل شده است که ميتوان گفت فارس در اين راستا به عنوان نخستين استان جلودار اين حرکت است که به اين اختلافات پايان داده است.
وي با بيان اينکه در اين راستا بين دو سازمان اوقاف و منابع طبيعي تفاهم نامههايي صورت گرفته است اظهار داشت: يک سوم اختلافات اوقاف و منابع طبيعي مربوط به استان فارس است که تعيين تکليف نشده بود و بر سر ملي يا وقفي بودن آن اختلاف نظر وجود داشت. منصور ادامه داد: با تشکيل کارگروه بين منابع طبيعي و اوقاف، بيش از 95 درصد اختلافات حل شد و مابقي نيز بزودي به اتمام ميرسد.
وي کل مساحت اراضي اختلافي في ما بين اوقاف و منابع طبيعي استان را برابر 600 هزار هکتارعنوان و خاطر نشان کرد: ميزان اراضي رفع اختلاف شده 380 هزار هکتار است.
منصور در ادامه مميزي را اساس و پايه فعاليتهاي منابع طبيعي برشمرد و تصريح کرد: دقت، کيفيت و داشتن تعهد کاري موجب ارتقاء سلامت کاردر حوزه منابع طبيعي ميشود چرا که حساسيت کار در منابع طبيعي بدليل تقابل آن با حقوق مردم و سايرين بسيار بالاست.
وي افزود: خدمتي که با فهم کارشناسي و علمي همراه باشد قطعاً منافع مردم و بيت المال در آن محفوظ خواهد ماند.
وي با اشاره به مشکلات فراروي سازمان جنگلها در حوزه مميزي نيز گفت: کمبود نيرو در ساير بخشها بويژه مميزي اراضي، اختصاص اعتبارات در اين بخش و نيز وجود تداخل در اراضي و عدم تطابق نقشهها با منطقه و اصلاح نقشههاي قديمي از جمله مشکلات اين قسمت است. وي افزود: اميدواريم با تشکيل کارگروه تخصصي در راستاي بررسي مسائل فني و ارائه راهکار با استفاده از مشارکت گروهي استانها اين مسائل بهصورت موشکافانه پيگري شود. وي همچنين در ادامه از ابلاغ دستورالعمل جديد سازمان به استانها در حوزه واگذاريها هم افزود: تثبيت و تمليک اراضي دولتي از وظايف ذاتي اين سازمان بوده و جريان مربوط به واگذاري در اين اراضي دولتي که حکم انفال عمومي دارد توسط سازمان امور اراضي دنبال ميشود.
وي اظهار داشت: از اين پس واگذاريها از سوي مرجع واگذاري و امور ارضي دنبال ميشود. وبراساس سياست اخير ودستور وزير از واگذاري اراضي به صورت انفرادي خودداري و تخصيص زمين تنها در قالب ايجاد مجتمعهاي توليدي، صنعتي و خدماتي و با اولويت واگذاري به فارغ التحصيلان بخش کشاورزي صورت ميگيرد. در اين دستورالعمل به تجميع واگذاريها تاکيد شده است و ديگر واگذاري انفرادي در سيستم قابل قبول نخواهد بود.
اکرم توفيقي سرپرست دفتر مميزي و حدنگاري اراضي نيز در سفر به شيراز با بيان اين که فعاليتهاي انجام شده در فارس در امر حفاظت از اراضي ملي با استفاده از توان کارشناسان مجرب اين استان رضايت بخش بوده است گفت: ارزش حق الناس کمتر از بيت المال نيست و همواره بايد به خاطر داشته باشيم که ما مسئول تفکيک انفال و مستثنيات مردم هستيم. وي در ادامه به تشريح برخي فعاليتهاي دفتر مميزي اراضي در زمينه حدنگاري و کاداستر پرداخت و گفت: با اينکه کاداستر يک کار جديد محسوب ميشود اما اکنون در دوسوم استانهاي کشور کارشناسان منابع طبيعي با کارشناسان ثبت و اسناد کارگروه مشترک تشکيل دادهاند که اين نتيجه تعامل خوب اين دو سازمان است.
وي از جمع آوري نظرات و تجربيات اين کارگروه در زمينه مسائل فني و حقوقي بهصورت منطقه اي و حل مشکلات اساسي در قوانين کاداستر اراضي ملي خبر داد و گفت: هرگونه ابهام و مشکلاتي در زمينه دستورالعملها و قوانين تا پايان سال آينده مرتفع خواهد شد. وي با اشاره به بروز برخي اختلافات حقوقي در منابع طبيعي اظهار داشت: بسياري از اين مشکلات به مميزي و تشخيص اراضي ارتباط دارد بطوريکه اگر مميزي به درستي و با دقت انجام شود قطعاً حفاظت از منابع طبيعي با مشکلات کمتري روبرو خواهد بود.
سرپرست دفتر مميزي و حدنگاري اراضي با بيان اين مطلب که کار مميزي هيچ گاه با صدور سند پايان پذير نيست چنانکه به دنبال آن صدور گواهي مستثنيات، صدورگواهي معادن، طرحهاي مختلف استعداد يابي و مسائلي از اين دست در منابع طبيعي مطرح هست که چالشهاي فراواني را به همراه دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]