واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
14 رویداد بسکتبالی آسیا در سال 2014
سایت فدراسیون جهانی بسکتبال (فیبا) در گزارشی به مرور بسکتبال قاره آسیا در سال 2014 پرداخته و 14 اتفاق بسکتبالی سال 2014 را بررسی کرده است.
به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ 14 نکته ای که سایت فیبا با آن به بررسی بسکتبال قاره آسیا در سال 2014 پرداخته است را در زیر مرور کنید:
1- شکست خوردگان جام جهانی 2014
یکی از روسای جمهور هند در جمله ای معروف گفته بود: " شکست اولین قدم در راه یادگیری است" همین جمله را می توان به عملکرد تیم های آسیایی در جام جهانی 2014 بسکتبال نسبت داد. هیچ یک از 3 نماینده آسیا موفق به عبور از مرحله اول جام جهانی نشدند اما مسابقات اسپانیا 2014 به ایران، فیلیپین و کره جنوبی فرصتی داد تا نشان دهند که چقدر در مسیر خود پیشروی کرده اند و مهمتر از همه اینکه چقدر باید پیشرفت کنند تا از این مرحله رد شوند.
2- "گیلاس فیلیپین" در اسپانیا
تیم فیلیپین بدون در نظر گرفتن نتایج نهایی جام جهانی، نمایش شجاعانه ای را از خود به نمایش گذاشت و با سری رو به بالا به خانه بازگشت. فیلیپینی ها در جام جهانی، کرواسی قدرتمند را به وقت اضافه کشاندند و بازی با آرژانتین را با اختلاف کمی تمام کردند. همچنین مقابل پورتوریکو نمایش قدرتمندی داشتند و در نهایت مقابل سنگال اولین برد تاریخ بسکتبال این کشور در جام جهانی را بعد از 4 دهه به دست آوردند.
فیلیپینی ها که هواداران زیادی هم در شهر سویل داشتند، دلایل خوبی برای تشویق به آنها دادند.
3- عملکرد ضعیف بانوان ژاپن در ترکیه 2014
تیم بسکتبال بانوان ژاپن در سال 2013 قهرمان آسیا شده بود اما یک سال بعد در جام جهانی ترکیه هر 3 بازی خود را باخت و از دور مسابقات حذف شد.
4- عملکرد فوق العاده بانوان چینی
تیم بانوان چین برخلاف ژاپن در سال 2013 به فینال آسیا نرسیده بود اما در جام جهانی زنان عملکرد معکوسی داشت.
تیمی متشکل از بازیکنان جوان که تا مرحله یک چهارم نهایی صعود کردند و در رده پنجم جهان جای گرفتند.
5- شکست تیم قدرتمند ایران از چین جوان
بسکتبالیست های جوان چین در جریان بازی های کاپ آسیا به میزبانی ووهان چین توجه زیادی به خود جلب کردند. بازیکنانی که بیشتر آنها در رده سنی نوجوانان بودند، تیم ایران را در مسیر جام جهانی شکست دادند. این اولین شکست آسیایی ایران بعد از 2 سال بود و همچنین جرقه ای از برنامه توسعه ای بسکتبال چین را نشان داد.
6- هند موفق به شکست همان تیم شد
در جریان بازی های کاپ آسیا یک اتفاق جالب دیگر رخ داد. تیم چین که موفق به شکست ایران شده بود در یک بازی تاریخی دیگر از هند شکست خورد. این اولین بار در تاریخ بسکتبال بود که یک تیم هندی موفق به شکست یک تیم چینی می شد.
تیم هند در مجموع رشد زیادی را در این دوره از خود نشان داد.
7- جادوی ژاپن مقابل چین
یک شکست تاریخی دیگر برای چین در بازی های آسیایی اینچئون 2014 رقم خورد. تیم ژاپن با وجود مشکلات بسکتبال این کشور دست چین را برای اولین بار در تاریخ بازی های آسیایی از مدال کوتاه کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که چین در دقایقی از کوارتر چهارم هم با 20 امتیاز از ژاپن پیش بود.
تیم شکست خورده چین در حقیقت عنوان تیم المپیک 2016 را روی خود دارد و طی 2 سال باقیمانده باید تلاش زیادی جهت به تثبیت رساندن این ترکیب برای بازی های ریو 2016 انجام دهد.
8- درخشش کره جنوبی در اینچئون
بسکتبال کره جنوبی و در مجموع ورزش این کشور تمام تمرکز سال 2014 را روی بازی های آسیایی اینچئون و عملکرد درخشان مقابل هواداران خانگی گذاشته بودند. کره ای ها حتی تیم دوم خود را به مسابقات جام جهانی 2014 زنان فرستادند و تمام این فداکاری ها با قهرمانی در هر دو بخش زنان و مردان بازی های آسیایی نتیجه گرفت. ضمن اینکه تیم مردان کره کار بزرگتری را با شکست ایران مدافع قهرمانی آسیا در فینال انجام داد.
9- بازگشایی جاده مسابقات زنان غرب آسیا توسط اردن
کشور اردن با برگزاری اولین مسابقات قهرمانی زیر 18 سال زنان غرب آسیا، راه را برای بسکتبال زنان در غرب قاره باز کرد. اردنی ها قول ارتقا بسکتبال زنان را در آینده ای نزدیک داده اند.
10- میزبانی سریلانکا
اگر به دنبال تاییدی بر این حرف باشید که میزبانی باعث پیشرفت یک رشته می شود، تیم سریلانکا در مسابقات زنان اردن شاهدی قوی بر این مدعاست. سریلانکا که یک سال قبل میزبانی مسابقات قهرمانی زیر 16 سال زنان آسیا را برعهده داشت، پیشرفت قابل ملاحظه ای را در مسابقات سال بعد نشان داد.
11- بازگشت "فن بین" به رأس برنامه توسعه ای بسکتبال چین
چین امسال بار دیگر هدایت تیم زیر 18 سال خود را به فن بین مربی با سابقه پایه خود سپرد. فن بین هم چین را به چهارمین قهرمانی متوالی در مسابقات زیر 18 سال آسیا به میزبانی دوحه رساند. از همه مهمتر اینکه فن بین چند کار جدید از جمله برخی متدهای دفاعی را در تیم اجرا کرد.
12- چینی تر شدن لیگ CBA
لیگ چین که به محبوبترین لیگ قاره آسیا از هر نظر تبدیل می شود بیشتر از گذشته با استقبال از بازیکنان جوان چینی روبرو شده و این بازیکنان زمان بیشتری را داخل زمین می گذرانند. بازیکنانی مثل گو آیلون، وانگ ژلین، ژانگ بو و ژوکی حالا جزئی از استراتژیهای بازی تیم ها هستند و زمان بیشتری را داخل زمین سپری می کنند.
13- تعلیق ژاپن
اوضاع بسکتبال ژاپن بعد از شروع برنامه توسعه ای این کشور چندان چشمگیر پیش نرفت. ژاپنی ها به تازگی از سوی فدراسیون جهانی بسکتبال تعلیق شدند و تمام تیم های آنها از بازی های بین المللی محروم هستند. با این وجود ژاپن در سال 2020 میزبان المپیک است و بسکتبال این کشور هم باید به بازی ها برسد. تیم مردان ژاپن در سال های اخیر موفق به حضور در رویدادهای بین المللی نشده است و محرومیت فعلی باعث بدتر شدن اوضاع بسکتبال در این کشور می شود.
14- خانه تکانی در فیبا آسیا
فیبا آسیا همپای سایر بخش های فیبا در حال تغییر با توجه به تغییرات ریاست فدراسیون جهانی است. وظیفه اصلی فیبا آسیا وارد کردن فدراسیون های ملی این قاره در مسیر پذیرش تقویم سنگین و شلوغتر رقابتی از سال 2017 به بعد است که برای رساندن این رشته به سطوح بالاتر برنامه ریزی شده است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]