واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ دي ۱۳۹۳ (۸:۱۰ق.ظ)
مدير مرکز تربيت مدرس حوزههاي علميه خواهران: آسيبهاي اجتماعي ناشي از دوري از سيره نبوي است مدير مرکز تربيت مدرس صديقه کبري(س) وابسته به حوزههاي علميه خواهران آسيبهاي اجتماعي امروز را ناشي از دوري از سيره نبوي دانست.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ،مدير مرکز تربيت مدرس صديقه کبري(س) با اشاره به اينکه قرآن کريم در مورد پيامبر اسلام(ص) فرموده است «لکم في رسول الله اسوه حسنه» گفت: اين آيه نشان ميدهد در هر زمان و با هر اقتضايي اين قابليت وجود دارد که رسول اکرم(ص) به عنوان اسوه عملياتي قرار گيرند.
وي با بيان اينکه در شناسايي سيره پيامبر(ص) مشکلي وجود ندارد و احاديث، آيات و روايات فراواني در اين زمينه نقل شده است، افزود: نکته مهم اين است که ما چگونه ميتوانيم سيره ايشان را در جامعه بسط و گسترش دهيم و بين سيره رسول اکرم(ص) و جامعه امروز الفت ايجاد کنيم.
زينب طالبي با بيان اينکه شخصيت پيامبر اسلام(ص) در تمام ابعاد الگو است گفت: يک بعد از اين شخصيت آن است که ايشان اشرف مخلوقات هستند و يک بعد شناختي و معرفتي است و هيچکس نميتواند به آن دست يابد، اما بعد ديگر، سيره عملي و زندگاني ايشان است.
وي افزود: در اين بعد، زندگي پيامبر اکرم(ص) تمام اقتضائات و شرايط زندگي ساير انسانها را داشت و ايشان با لحاظ اين شرايط، الگوي انسانها هستند.
وي با بيان اينکه صرفا شنيدن و دانستن سيره پيامبر اکرم(ص) کافي نيست يادآور شد: کسي که به پيامبر(ص) معتقد است، بايد پيرو عملي آن حضرت باشد.
طالبي يکي از خصلتهاي برجسته و مهم رسول اکرم(ص) را آسانگير بودن ايشان در فروع و قاطعيت در اصول دانست و اضافه کرد: ايشان در تعليم و تربيت، با مهرباني و رافت برخورد ميکردند و با وجود اذيتهايي که به ايشان رساندند برخورد متواضعانهاي داشتند. برخورد ايشان در آن زمان، برخورد استاندارد يک جامعه ايدهآل بود.
مدير مرکز تربيت مدرس صديقه کبري(س) ادامه داد: ايشان در عين حال در جايي که اسلام در خطر بود و يا کسي ميخواست مباني اسلام را زير سئوال ببرد، با قاطعيت برخورد ميکردند.
وي با اشاره به لزوم تفکيک ميان اين دو حيطه خاطرنشان کرد: گاهي اوقات برخورد ما با مسائل بر عکس سيره نبوي است، يعني در مسائل مهم سهلانگاري و در مسائل اعتباري دنيا سختگيري ميکنيم.
طالبي بسياري از مشکلات و آسيبهاي اجتماعي را ناشي از اين نوع نگاه دانست و گفت: اگر در جامعه رافت، مهرباني و دلسوزي وجود داشته باشد، بسياري از ناهنجاريهايي که شاهد آن هستيم، به وجود نميآيد.
وي افزايش اين دست مفاسد و ناهنجاريها را نشاندهنده دور شدن جامعه از سيره رفتاري پيامبر(ص) دانست و گفت: اگر هر روز از سيره پيامبر(ص) بيشتر بنويسيم اما کمتر به آن عمل کنيم و به راههاي عملياتي کردن آن کمتر توجه کنيم، ضعفهاي بيشتري در جامعه اسلامي بروز خواهد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]