واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: افشای همکاری اروپا، آمریکا، قطر، ترکیه و عربستان با داعش
بشار جعفری خواسته سوریه از شورای امنیت را برای محکومیت کشورهای حامی تروریسم و ملزم کردن آنان به دست کشیدن از اقدامات ویرانگرانه و بازخواست آنان و احترام آنان به قطعنامههای شورای امنیت به ویژه قطعنامه های مبارزه با تروریسم را خواستار شد. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد از شورای امنیت سازمان ملل خواست دولت های حامی تروریسم را محکوم و این کشورها را ملزم کند به قطعنامههای مربوطه به ویژه قطعنامه مبارزه با تروریسم احترام بگذارند. به گزارش پایگاه اینترنتی خبری سوریه الان ، بشار جعفری تصریح کرد، اگر شبکههای تروریستی با دولت های برخی کشورها که تروریسم را به عنوان خط مشی و ابزار سیاست خارجی خود انتخاب کرده اند، ارتباط نداشتند اکنون تهدیدات علیه صلح و امنیت بین المللی به واسطه اقدامات تروریستی و جنایت سازمان یافته و فرا مرزی به این حد از مرحله خطرناک نمی رسید. بشار جعفری در سخنانی در شورای امنیت درباره « خطراتی که صلح و امنیت بین المللی را به علت اقدامات تروریستی تهدید می کند ... تروریسم و جنایت سازمان یافته فرا مرزی » گفت :« اقدامات تروریستی نشانگر ماهیت اندیشه تاریک و بنیان افکنی است که شبکههای تروریستی مرتبط با القاعده در پیش گرفته اند اما در عین حال سبب قدرت و عزم ما است تا بر تلاش های جدی برای نابودی آفت تروریسم بیافزایم.» بشار جعفری از کشورهای عضو سازمان ملل و نهادهای مربوطه در این سازمان و خارج از آن خواست از پراکندگی سیاسی و کوته نظری خارج شوند و تلاشهایشان را تشدید کنند و همکاری های بین المللی و منطقه ای را برای مبارزه با تروریسم و جنایت و حامیان آن افزایش دهند.
این مقام سوری به سند تهیه شده در شورای امنیت که از افزایش درگیری ها در سوریه حکایت دارد، تصریح کرد، با وجود آن که این دیدگاه اهمیت دارد، اما این سند همانند بسیاری از دولت های کشورهای عضو شورای امنیت و خارج از این شورا ، یک حقیقت آشکار را نادیده گرفته است و این که وضع کنونی اتفاقی نیست، بلکه زاییده سیاست ها و اقدامات دولت های برخی کشورهاست که برای دامن زدن به بحران در سوریه و طولانی کردن آن از طریق کمک های مختلف به شبکه های تروریستی مسلح و تلاش برای نابودی کشور سوریه و نهادهای آن، کوشیده اند. بشار جعفری افزود، این کشورها این کارها را با استفاده از تروریسم به عنوان یک سلاح سیاسی و سنگ اندازی در مسیر حل و فصل سیاسی مبتنی بر گفتگوی ملی فراگیر بین سوری ها به رهبری سوریه کرده اند. جعفری گفت، سوریه بارها و بارها اقدامات شبکههای تروریستی و در صدر آنها داعش و جبهه النصره مانند استخراج و فروش ثروت های نفتی جمهوری عربی سوریه و عراق، سرقت آثار باستانی، غارت تجهیزات صدها کارگاه و انتقال آن به خاک ترکیه، ربودن، گروگانگیری، به اسارت گیری، فروش و زنان و کودکان در بازارها را به اطلاع شورای امنیت رسانده است. وی تصریح کرد، سه کشور عضو دائم شورای امنیت در سال های گذشته نگذاشته اند سازمان ملل هیچ گام عملی برای مقابله با پدیده تروریسم در سوریه و خاورمیانه و جهان بردارد و موضع این کشورها و برخی کشورها ی دیگر در طول سه سال اول بحران بر محکومیت های بی خاصیت محدود بوده است. جعفری تصریح کرد اتحادیه اروپا آوریل سال 2013 میلادی امکان فروش نفت سوریه را در مناطقی که « مناطق تحت کنترل مخالفان» نامید ، فراهم کرد و این نقض آشکار قانون بین الملل بود که برخی کشورهای عضو این اتحادیه به آن استناد می کنند. بشار جعفری به اقدام اخیر اتحادیه اروپا در ممنوعیت تأمین سوخت هواپیماهای مسافربری سوری اشاره کرد و گفت این یک رفتار غیر مسئولانه و غیر قانونی است که بر خلاف قطعنامه های سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری است. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تصریح کرد اتحادیه اروپا برای توقیف آثار باستانی به غارت رفته و قاچاق شده به اروپا کاری نکرده است. وی به اظهارات رئیس پلیس اروپا (یوروپل ) و رئیس پلیس فدرالی بلژیک در گفتگو با روزنامه انگلیسی تایمز اشاره کرد که روزهای اخیر گفته بود، تجّار آثار باستانی در غرب اکنون به طور مستقیم با داعش داد و ستد می کنند در صورتی که پیشتر از طریق دلالان آثار باستانی و کارهای هنری به غارت رفته از خاورمیانه داد و ستد می کردند. بشار جعفری گفت، اقدام بیست و هشتم ژوئیه گذشته شورای امنیت به تصویب پیش نویس بیانیه در سطح ریاست این شورا که هیئت روسی عرضه کرده بود و بر اساس آن داد و ستد نفت سوریه با داعش و جبهه النصره ممنوع شود، نخستین گام درست در مسیر مبارزه با تروریسم بود که این دو شبکه و دیگر شبکهها و تشکلها و افراد مرتبط با القاعده نیز نماینده این تروریسم هستند. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تصریح کرد، این گام با اقدام شورای امنیت به تصویب قطعنامه های 2170 و 2178 تقویت شد، اما چشم پوشی از اقدامات دولت های کشورهای حامی تروریسم در منطقه و خارج از آن به طور قطع سبب از بین رفتن هرگونه امکان تحقق نتایج عملی در مبارزه با تروریسم و جنایت سازمان یافته فرامرزی است.
وی به شماری از گزارش های سازمان ملل در این باره از جمله گزارش های گروه کارشناسان امور لیبی که شواهد و نشانه هایی عرضه و دخالت برخی کشورها به ویژه ترکیه را در نقل و انتقال تروریست ها و سلاح لیبی به سوریه و از مصر و منطقه ساحل تائید کردند، اشاره کرد. بشار جعفری خواسته هیئت سوری از شورای امنیت را برای محکوم کردن کشورهای حامی تروریسم و ملزم کردن آنان به دست کشیدن از اقدامات ویرانگرانه و بازخواست از این کشورها و ملزم کردن آنان برای احترام به قطعنامههای شورای امنیت به ویژه قطعنامه های مبارزه با تروریسم یعنی قطعنامه های 1267،1373، 1540، 1624، 1989، 2133، 2170و 2178 را تکرار کرد و گفت این ها همه ، قطعنامههایی است که شورای امنیت تحت بند هفتم منشور سازمان ملل تصویب کرده است، تا کشورهای حامی تروریسم در سوریه و در صدر آنان ترکیه ، قطر و عربستان به این قطعنامهها پایبند باشند. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل گفت :«دیروز به گروه حمایت تحلیلی از کمیته قطعنامه 1267 ، فهرست و اطلاعات بسیار مهمی درباره کشته های خارجی در سوریه دادیم که این فهرست به تازگی تهیه شده و حاوی اسامی 110 چچنی ، قفقازی و داغستانی و برخی مناطق دیگر است و این فهرست را به زودی در میان کشورهای عضو توزیع خواهیم کرد.» بشار جعفری در پایان سخنان خود به گزارش مهمی که به تازگی در در واشنگتن با عنوان «قطر و حمایت از تروریسم» درباره حمایت دولت قطر از تروریسم نه تنها در سوریه بلکه در جهان ، اشاره کرد.
شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]