واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون حزب حاکم ترکیه: همکاری منطقه ای را نفوذ غرب را مسدود می کند آنکارا – ایرنا – معاون حزب حاکم ترکیه گفت: همکاری کشورهای منطقه می تواند راه نفوذ کشورهای غربی و فرامنطقه ای را مسدود سازد.
"یاسین آکتای" معاون بین الملل حزب آک روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بر اهمیت همکاری های ایران و ترکیه در حوزه های دیپلماسی عمومی و رسمی بین دو کشور تاکید کرد.
آکتای با اشاره به وحدت و همراهی کشورهای منطقه گفت: ترکیه بر این باور است که هیچ تفکری را در منطقه خاورمیانه نمی توان نادیده گرفت و حساب ها را براساس آن باید باز کرد.
وی افزود: سنی و شیعه را نمی توان از بین برد ، با علم به این واقعیت ما باید هر آنچه در توان داریم برای تعامل و نزدیک سازی کشورها و مردمان منطقه در میان بگذاریم.
این شخصیت حزبی ادامه داد : در وهله اول باید با ایجاد اختلاف ها مقابله کرد و شاید چنین دیده شود که رژیم اسراییل بعنوان متولی ایجاد اختلاف میان مسلمانان از درگیری و هرج و مرج ها در منطقه برد می کند ولی اگر واقع گرا باشیم خواهیم دید که این رژیم نیز در دراز مدت از این نا امنی ها در منطقه ضرر خواهد دید.
آکتای گفت : رژیم صهیونیستی فکر می کند از آتشی که در خاورمیانه بلند شده آسیبی به او نخواهد رساند که این درست نیست ، دیر یا زود این آتش دامن اسراییل را نیز خواهد گرفت.
وی افزود:ترکیه سیاست خود را روی تعامل و همکاری با کشورهای منطقه استوار کرده و در این راستا نیز سرمایه گذاری هایی داشته است.
آکتای در خصوص فرایند مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 گفت: ترکیه همواره سیاست حمایت از حق مسلم کشورها از استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را دنبال کرده و تا آخر نیز پای آن ایستاده و از برنامه صلح آمیز هسته ای ایران حمایت می کند.
معاون بین المللی حزب حاکم "آک" گفت: من در سال 2010 در پارلمان اروپا سخنرانی داشتم وقتی از من در خصوص برنامه هسته ای ایران پرسیدند، گفتم هرکشور حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای دارد و ایران نیز نمی تواند مستثنی از این قاعده باشد و تاکید کردم که هیچ کشور نیز به ویژه در منطقه خاورمیانه نیز حق ندارد سلاح هسته ای تولید کند.
وی افزود: در این زمینه هم تبعیض بین کشورها قابل قبول نیست. تاکید کردم که از رژیم اسراییل که سلاح هسته ای دارد، کسی این را پرسشگری نمی کند ولی چرا باید ایران را که با آژانس اتمی همکاری خوبی داشته ، تحت فشار قرار دهیم که این نکته هم برای ترکیه قابل قبول نیست.
آکتای در خصوص اینکه آینده روابط ایران و ترکیه را چگونه ارزیابی می کند، گفت: ما انشاالله به توافقات بیشتری میان دو کشور خواهیم رسید ، ایران و ترکیه نباید یکدیگر را رقیب هم ببینند .
وی با اشاره به اهمیت همکاری و همفکری جدی کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای منطقه در زمینه حفظ و توسعه حقوق بشر گفت: در دین اسلام احترام به انسان، یک اصل است. اگر رژیمی علیه مردم ظلم کند و به حقوق انسانها احترام نگذارد، نمی تواند اسلامی باشد. در نظامی که مدعی اسلامی است، باید پیش از هر چیز به پنج اصل رعایت کند که عبارت از احترام به جان، مال، ناموس، دین و عقل مردم است.
این شخصیت حزبی گفت : به رغم خونین ترین جنگ ها - که فقط در همین جنگ جهانی دوم بیش از 30 میلیون انسان کشته شد – کشورهای اروپایی توانستند اتحادیه ای را بر پا کنند، چرا نتوانیم ما در خاورمیانه این چنین اتحادیه ای داشته باشیم. ما می توانیم بدون اعمال زور در قبولاندن نقطه نظرات و باورهای دینی به یکدیگر با توسعه مشترکات، فضای همکاری و دوستی ایجاد کنیم.
آکتای درباره حضور برخی کشورهای فرامنطقه ای در خاور میانه گفت: ما واقعا نمی خواهیم که قدرتهای فرامنطقه ای به منطقه بیایند.
خاورم**2011** 1095
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]