محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844983385
حقی برای پیادهروها در خیابان |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حقی برای پیادهروها در خیابان
نمیدانم حواسم به ویترین باشد یا جمعیت، دستفروشها را هم نگو که هر جا را دوست دارند اشغال کردهاند، البته از رفت و آمد موتورسوارانی که پیاده رو را با خیابان اشتباه گرفتهاند نباید گذشت. اگر هم بخواهی راه ندهی چپ چپ نگاهت میکنند و بوق بارانت میکنند یا فحشت میدهند.
کد خبر: ۴۵۹۲۸۱
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۴ - 18 December 2014
سالانه نزدیک به 20هزار عابر پیاده در کشور جان خود را بر اثر تصادفات رانندگی از دست میدهند و صدها هزارنفر هم زخمی میشوند که نیمی از آمارها مربوط به مرگ تلخ سالخوردگان در این حوادث است. چه عاملی باعث بروز این اتفاقات تلخ میشود؟ قانون گریزی یا ضعف امکانات شهری؟ بی نظمی و قانون گریزی برخی از شهروندان گاهی اوقات به ضرر خودشان تمام میشود، همین چند روز پیش بود که پزشکی قانونی در آماری رسمی اعلام کرد که 50درصد از کشته شدگان تصادفات راهنمایی و رانندگی پایتخت مربوط به عابران پیاده است.
به گزارش ایران، طی چند سال گذشته پلیس راهنمایی و رانندگی با کمک شهرداری تهران برای برقراری انضباط ترافیکی و برطرف کردن دست کم بخشی از ترافیک قفل شده پایتخت بویژه مناطق پر رفت و آمد برنامههایی را به اجرا گذاشت. از جمله میتوان به راهاندازی زیرگذر پیاده رو در تقاطع خیابان انقلاب-ولیعصر به عنوان گامی مهم در مکانیزه شدن عبور و مرور مسافران مترو، بی آرتی و عابران پیاده اشاره کرد. هر چند ساخت این گذرگاه کمی از حجم ترافیک چهار راه ولیعصر(عج) را کاهش داد اما هنوز هم برخی از شهروندان از لابه لای حصارهای فلزی رد میشوند و به آنسوی خیابان میروند. برخی از این افراد نیز چنانچه در گزارشهای متعدد دیدهایم، ضعف امکانات و ناسازگاری گذرگاه با واقعیتهای ترافیکی را عامل بیرغبتی خود در استفاده از این امکان شهری میدانند بویژه اینکه در این گذرگاه نه تنها هیچ امکانی برای معلولان وجود ندارد، سدهای جدیدی نیز برای ممنوعیت استفاده از این شهروندان تعبیه شده است.
گذشته از این ناهنجاریها، ضعف در امکانات شهری و مهیا نبودن برخی از الزامات ضروری به خودی خود تبدیل به یک معضل میشود که برای آن باید چارهای اندیشیده شود.
سرهنگ حسن عابدی، جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی پایتخت که رفت و آمد خودروها و عابران پیاده در مرکز شهر را در مانیتورهای متعددی زیر نظر میگیرد، میگوید: «تصادفات منجر به فوت در شهر تهران در 6 ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11درصد کاهش داشته ولی متأسفانه نوک پیکان تلفات منجر به مرگ، عابران پیاده را نشان میدهد که عوامل مختلفی در بروز این تصادفات نقش دارند.
وی در مورد این عوامل میگوید: «نبود روشنایی در برخی از مناطق بویژه اتوبانهای شهری، وجود نقاط حادثه خیز، نواقص در برخی از علائم راهنمایی و رعایت نکردن قانون توسط عابران از عوامل بروز تصادفات منجر به مرگ است. البته ما هماکنون رتبه نخست در کاهش تصادفات شهری منجر به فوت در کشور را برای چندمین سال متوالی کسب کردهایم و همچنان برای کاهش این آمار تلاش میکنیم و از سرکلانتران راهنمایی و رانندگی در سطح شهر خواستهایم تا نقاط حادثه خیز را به ما معرفی کنند.
در حال حاضر نیز با تعاملاتی که با شهرداری داریم درصدد رفع اشکالات هندسی معابر، خیابانها و چند اتوبان هستیم و هماکنون برخی از معابر برای عبور عابران خط کشی شدهاند و امکانات دیگری همچون ساخت گذرگاههای مکانیزه و جبران روشنایی نیز در اولویت است.»
برای خرید کتاب و تهیه همین گزارش به میدان انقلاب میروم مثل همیشه شلوغ شلوغ است. میخواهم قدم زنان ویترین کتابفروشیها را ببینم اما کمتر موفق میشوم، انگار همه عجله دارند. اگر غفلت کنم با تنه این و آن، ناخواسته در موجی از حرکت رو به جلو میافتم. نمیدانم حواسم به ویترین باشد یا جمعیت، دستفروشها را هم نگو که هر جا را دوست دارند اشغال کردهاند، البته از رفت و آمد موتورسوارانی که پیاده رو را با خیابان اشتباه گرفتهاند نباید گذشت. اگر هم بخواهی راه ندهی چپ چپ نگاهت میکنند و بوق بارانت میکنند یا فحشت میدهند.
به هرحال بخیر میگذرد و با دست پر به خانه برمیگردم. میخواهم از زیرگذر جدید تقاطع ولیعصر به آن سوی خیابان بروم، جمعیت دو دسته میشود، دستهای که از پلهها پایین میروند و دسته دیگر به زور و با کج و راست کردن خود از میان حصارهای آهنی میگذرند تا زودتر از دیگران به آن طرف برسند، چند لحظهای به تماشا مینشینم، صحنهها برایم جالبند این حصارها انگار نقش تورماهیگیری را دارند که چند جایش سوراخ است و ماهیها با لغزیدن از آن رها میشوند.
دکترعلی ملکپور، جامعه شناس و استاد دانشگاه در تحلیل این پدیده میگوید: «در تحلیل پدیده و معضلات اجتماعی مثل تصادفات، قانونگریزی یا تمایل به دور زدن قانون باید از چند زاویه بررسی شود. وقتی گروههای مرجع یک جامعه مثل نخبگان، مدیران ارشد، سیاستمداران، بازیگران، ورزشکاران و... یا رسانهها نقش خود را به عنوان یک الگو درست بازی نمیکنند یا اینکه قانون را نقض میکنند، انتظار اینکه مردم از قوانین پیروی کنند منطقی نیست.
باید به دنبال مشارکت مردم در همه شرایط باشیم، اگر قرار باشد فقط مشارکت مردم را در اجرای برخی اهداف دنبال کنیم اثر بخشی از بین میرود، افراد زمانی مشارکت میکنند که به نظراتشان در همه برههها و همه موارد احترام گذاشته شود.»
یکی از عابرانی که به جای استفاده از پل روگذر عابر پیاده در تقاطع خیابانهای جمهوری – سعدی دقیقاً از زیر آن و با بیتوجهی عبور میکند، میگوید: «آقا به پل نگاه کنید ببینید چند نفر از آن استفاده میکنند؟ هیچکس. چرا؟چون مردم برایشان سخت است که 50پله را بالا بروند و دوباره50پله را پایین بیایند، زانوهایم آسیب دیدهاند و اگر یک بار از پلهها بالا بروم کارم به بیمارستان میکشد. ما هم دوست نداریم قانون را زیرپا بگذاریم یا اینکه جانمان را به خطر بیندازیم ولی شهرداری هم باید امکانات را پیشرفتهتر کند و به جای استفاده از پلههای ثابت50سال پیش از پله برقی استفاده کند تا به نوعی به حقوق شهروندی مردم احترام بگذارد.»
دکتر ملکپور با اشاره به عوامل غیر اجتماعی مؤثر در پدیدههای قانون گریزی میگوید: «کمبود برخی امکانات یا ضعیف بودن آنها از نظر جامعهشناسی میتواند در رعایت نکردن قانون به صورت غیرمستقیم تأثیرگذار باشد. وقتی استانداردهای شهری به روز نیست، پلههای گذرگاههای هوایی همانند 40سال پیش است پس شاهد قانون گریزی خواهیم بود.»
جانشین رئیس پلیس راهنمایی هم عنوان میکند بیشترین تصادفات با عابران مربوط به شب و در اتوبانهای پایتخت و بعد از آن تقاطعهای پرتردد است. برای پیشگیری از اینگونه رخدادها باید با کار فرهنگی و آموزشی از شهروندان بخواهیم گذشته از اینکه باید به قانون و خود احترام بگذارند به ایجاد انضباط ترافیکی نیز کمک کنند.
وی ادامه میدهد: «اگر عابران از گذرگاههای ویژه خودشان استفاده کنند به طور قطع نه تصادفی به وجود میآید و نه گرههای ترافیکی. در حال حاضر برخی از معضلات ترافیکی مربوط به عابران پیاده است که باعبور از عرض خیابان یا حرکت کردن در جهت طولی خیابانها بویژه در شب مشکلاتی برای همکارانم و حتی خود مردم به وجود میآورند.
یکی دیگر از معضلاتی که چند مدتی است در تهران با آن روبهرو هستیم تردد شبانه معتادان و کارتنخوابها در حاشیه اتوبانهاست که سهمی از تصادفات منجر به مرگ مربوط به این
قشر است.»
دکتر شجاعی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در مراسم روز جهانی قربانیان ترافیک با اشاره به آمار مقایسهای سالهای 91 و92 در سطح کشور و تهران میگوید: «سال 91 تعداد عابرانی که جان خود را در تصادفات از دست دادند 19هزار و 89 نفر بود که در سال 92 این رقم به 17هزار و994 نفر رسید و آمار پایتخت از تعداد882به تعداد831 نفر در سال 92 کاهش پیدا کرد.
متأسفانه نیمی از درگذشتگان در تصادفات تهران عابران هستند که 58درصد آنها را افراد بالای 50سال تشکیل میدهند. امیدواریم این روند کاهشی در کشور با سرعت بیشتری ادامه یابد.»
مردی که روی ویلچر نشسته و میخواهد به آن سوی خیابان برود، کمی مکث میکند و رفت و آمد ماشینها را زیر نظر میگیرد، وقتی به این نتیجه میرسد که نمیتواند از عرض خیابان عبور کند از یکی از عابران تقاضای کمک میکند.
او که از وضعیت معابر برای استفاده جانبازان و معلولان برای رفت و آمد ناراضی است میگوید: «گاهی اوقات با این ذهنیت که برای تردد در شهر با مشکلات بسیاری روبهرو میشوم از خانه بیرون نمیآیم. وقتی به مرکز شهر میآیم همه جا را نردههای فلزی محصور کردهاند و اگر بخواهم از یک سوی خیابان به سوی دیگر بروم دچار نگرانی میشوم، البته برخی از رانندگان هم اهمیتی به عابران پیاده نمیدهند حتی عابرانی که روی خط عابر پیاده در حال رد شدن هستند.»
به گفته دکتر ملک پور «شخصیت فرد و تأثیرگذار بودن خانواده در تمایل به تخلف و سرپیچی از قانون منجر به ترویج سبکی اشتباه در تربیت میشود. به طور مثال وقتی پدری به خانه برمیگردد و براحتی و با افتخار میگوید که روزش را چگونه با برخی کارهای غیرقانونی و خلاف به پایان رسانده نتیجهاش الگوبرداری فرزندان از عملکرد پدرشان خواهد شد و در آینده نه چندان دور که آنها وارد جامعه میشوند همان مسیری را دنبال خواهند کرد که پدرشان رفته است.»
وی عنوان میکند: «البته باید به عامل اخلاق نیز اشاره کرد، اخلاق در حال حاضر در جامعه ما حال و روز خوبی ندارد و باید گفت از اخلاق و ادب چه خبر؟ گاهی در سطح شهر میبینیم برخی از رانندگان وقتی عابر را میبینند به جای اینکه سرعتشان را کم کنند تا او رد شود پایشان را روی پدال گاز میگذارند تا زودتر عبور کنند و این یعنی بیاحترامی به حقوق شهروندی یا عکس این ماجرا را هم میتوان بیان کرد که بعضی از عابران از هر جایی که دوست دارند میگذرند و اهمیتی به حقوق رانندگان نمیدهند.
اینجاست که کمبود دانش اجتماعی و علم جامعه شناسی نیز بخوبی احساس میشود. متأسفانه تا حدودی علوم جامعه شناسی که به دنبال ریشهیابی معضلات اجتماعی است کنار گذاشته شده یا دست کم اهمیتی به آن داده نمیشود.
مسائل اجتماعی و فرهنگی بخوبی تحلیل نمیشوند و هیچ اهمیتی به متخصصان این علم داده نمیشود، جامعهشناسان همانند پزشکان هستند که باید برای درمان یا پیشگیری بیماریهای جامعه تلاش کنند ولی فرصتی آنچنانی در اختیارشان گذاشته نشده و این در حالی است که برخی از مسئولان عنوان میکنند 70درصد از قانونگریزیها مربوط به عوامل فرهنگی و اجتماعی است.»
قانونگریزی یا ضعف خدمات؟ رعایت نشدن حقوق شهروندی یا فقر فرهنگی؟ بیتوجهی یا خلأ قانونی؟ پاسخ این پرسشها را باید از دل اتفاقات کوچک و بزرگی که در شهرمان رخ میدهد بیرون کشید و از سوی دیگر جایی برای تحلیلهای رفتاری، فرهنگی و اجتماعی جامعهشناسان باز کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
تحقیق درخصوص حمله به مقرسازمان ملل در غزه |اخبار ایران و جهان
تحقیق درخصوص حمله به مقرسازمان ملل در غزه اسرائیل در جنگ 50 روزه غزه بارها ساختمانهای بین المللی را مورد حمله قرار داد کد خبر ۴۵۴۹۹۱ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۰ - 03 December 2014 اسرائیل در جنگ 50 روزه غزه بارها ساختمانهای بین المللی را مورد حمله قرار داد به گزارش باشگپایان ۵ ماه تحقیق درباره قتل پدر خانواده |اخبار ایران و جهان
پایان ۵ ماه تحقیق درباره قتل پدر خانواده کد خبر ۴۵۷۹۳۸ تاریخ انتشار ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۴ - 14 December 2014 بازپرس دادسرای امور جنایی تهران بعد از ۵ ماه تحقیق درخصوص پروندهای که در آن زنی با همدستی ۲ دخترش پدر خانواده را به قتل رسانده بود آنها را مجرم شناخت به گزارش همشهریمعافیت مالیاتی برای طرحهای تحقیقاتی |اخبار ایران و جهان
معافیت مالیاتی برای طرحهای تحقیقاتی کد خبر ۴۵۴۷۰۱ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۶ - 03 December 2014 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز چهارشنبه درآمد حاصل از طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و آموزشی را مشمول مالیات با نرخ صفر کردند به گزاولین تصویر رنگی حقیقی از دنبالهدار روزتا |اخبار ایران و جهان
اولین تصویر رنگی حقیقی از دنبالهدار روزتا دانشمندان پروژه روزتا اولین تصویر با رنگ حقیقی را از دنبالهدار ۶۷P منتشر کردهاست تصویری که نشان میدهد برخلاف انتظار این دنبالهدار سرخرنگ است کد خبر ۴۵۴۸۵۰ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۶ - 03 December 2014 دانشمندان پروژه روزت2جوان در آتش «دوستي خياباني» سوختند |اخبار ایران و جهان
2جوان در آتش دوستي خياباني سوختند کد خبر ۴۵۸۳۴۵ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۹ - 15 December 2014 جواني که پيکر دوستش را پس از وارد کردن ضربات متعدد چاقو به آتش کشيده است روز گذشته در اعترافاتي تکان دهنده مدعي شد همه اين اتفاقات به خاطر دوستي هاي خياباني رخ داد به گزارشحقیقی: مجبورم از پرسپولیس جدا شوم |اخبار ایران و جهان
حقیقی مجبورم از پرسپولیس جدا شوم ۶۵۰ میلیون از پرسپولیس طلبکارم اما به دلیل مشکلات مالیاتی ممنوعالخروج شدم حکم توقیف اموالم آمده است کد خبر ۴۵۸۳۳۷ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۷ - 15 December 2014 هافبک تیم پرسپولیس گفت به دلیل شرایطی که برای من به وجود آمده مجبور هستم ازتحقیقات کشاورزی، ضامن امنیت غذایی است |اخبار ایران و جهان
تحقیقات کشاورزی ضامن امنیت غذایی است کد خبر ۴۵۶۶۷۴ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۸ - 09 December 2014 رییس مرکز پژوهش های مجلس تحقیقات در بخش کشاورزی را زیربنای ارتقا تولید محصولات غذایی دانست و گفت بودجه های اختصاص یافته در تحقیقات کشاورزی هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برایتغییر نام یکی از مشهورترین خیابانهای تهران |اخبار ایران و جهان
تغییر نام یکی از مشهورترین خیابانهای تهران اقدام برای تغییر نام خیابانهای تهران توسط افرادی که در شورای شهر تهران خود را نمایندگان مردم مینامند درحالی است که این تغییر نامها ازجمله همین تغییر نام خیابان آفریقا اقدامی نیست که مورد انتظار مردم این شهر باشد کد خبر ۴۵۶۹۷۶ تاریخ۶۰ هزار معترض در خیابانهای نیویورک |اخبار ایران و جهان
۶۰ هزار معترض در خیابانهای نیویورک دهها هزار آمریکایی در مناطق مختلف این کشور علیه خشونت پلیس آمریکا علیه مردم دست به تظاهرات زدند که بنا برگزارش رسانهها تنها در نیویورک 60 هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند کد خبر ۴۵۷۸۵۴ تاریخ انتشار ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۲۸ - 14 December 2014پنافیل با درخشش حقیقی به پیروزی رسید |اخبار ایران و جهان
پنافیل با درخشش حقیقی به پیروزی رسید کد خبر ۴۵۶۱۷۷ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۹ - 08 December 2014 پنافیل بعد باخت 6 بر صفر در مقابل براگا در هفته دوازدهم به مصاف اروکا رفت به گزارش فارس در چارچوب هفته دوازدهم لیگ پرتغال و از ساعت 19 و 30 دقیقه پنافیل که علیرضا حقیقی را درشرطبندیهای فریبکارانه 3 دزد خیابانی |اخبار ایران و جهان
شرطبندیهای فریبکارانه 3 دزد خیابانی کد خبر ۴۵۷۰۲۱ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۸ - 10 December 2014 سه مرد تبهکار با موبایلهای سرقتی در شرطبندیهای زیرزمینی شرکت میکردند تا اگر باختند هیچگاه ضرر نکنند به گزارش ایران از ساعت شش صبح 18 آبانماه سال جاری وقتی زن جوانی درمصدومیت جدی حقیقی در بازی با آروکا |اخبار ایران و جهان
مصدومیت جدی حقیقی در بازی با آروکا کد خبر ۴۵۶۳۰۹ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۹ - 08 December 2014 دروازهبان ملیپوش و ایرانی پنافیل پرتغال در دیدار خارج از خانه با آروکا دچار آسیبدیدگی جدی شد به گزارش فارس شب گذشته در جریان دیدار هفته دوازدهم لیگ دسته اول پرتغال که با برتپایان رقابت مستند سازان در جشنواره هشتم حقیقت |اخبار ایران و جهان
پایان رقابت مستند سازان در جشنواره هشتم حقیقت کد خبر ۴۵۶۴۴۲ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۹ - 08 December 2014 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودبازداشت «سیاسی» تا تکمیل تحقیقات ادامه دارد |اخبار ایران و جهان
بازداشت سیاسی تا تکمیل تحقیقات ادامه دارد کد خبر ۴۵۶۱۷۲ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳ - 08 December 2014 دادگاه عمومی قرار بازداشت موقت حمیدرضا سیاسی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس را تایید کرد به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دادستانی تهران متهم یاد شده پیش اپلیس شریعت در خیابانهای آلمان |اخبار ایران و جهان
پلیس شریعت در خیابانهای آلمان فعالیت افراطیون و گروههای منتسب به داعش در آلمان موجب ترس و وحشت در این کشور شده و زنگ خطر را به صدا درآورده است کد خبر ۴۵۶۹۰۳ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۲ - 10 December 2014 در یک روز گرم در اوایل اکتبر خارج از یکی از شریانهای شلوغی که مرخیابان ماندلا در تهران به ثبت رسید |اخبار ایران و جهان
خیابان ماندلا در تهران به ثبت رسید امروز دوشنبه با حضور سفیر آفریقای جنوبی اعضای شورای شهر تهران و مسوولان شهری مراسم رونمایی بلوار نلسون ماندلا انجام شد کد خبر ۴۵۶۴۷۷ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰ ۱۵ - 08 December 2014 امروز دوشنبه با حضور سفیر آفریقای جنوبی اعضای شورای شدرخشش حقییق در روز پیروزی پنافل |اخبار ایران و جهان
درخشش حقییق در روز پیروزی پنافل در رقابتهای هفته دوازدهم لیگ دسته اول پرتغال تیم پنافل با در اختیار داشتن علیرضاحقیقی با نتیجه 1-0 از سد تیم آروکا گذشت کد خبر ۴۵۶۷۹۱ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۴ - 09 December 2014 در رقابتهای هفته دوازدهم لیگ دسته اول پرتغال تیم پنافل با-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها