تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870613915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كتاب «آثار پيامبر (ص) و زيارتگاه‌های اهل بيت (ع) در سوريه» منتشر شد -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
كتاب «آثار پيامبر (ص) و زيارتگاه‌های اهل بيت (ع) در سوريه» منتشر شد

کتاب آثار پیامبر


شناسهٔ خبر: 2445169 چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
فرهنگ > تازه های نشر ایران

كتاب «آثار پيامبر (ص) و زيارتگاه‌های اهل بيت (ع) در سوريه» نوشته احمد خامه يار از سوی حوزه نمايندگی ولی فقيه در امور حج وزيارت منتشر شد. به گزارش خبرگزاری مهر، اين كتاب حاصل بخشی از تحقيقات ميداني و كتابخانه‌ای احمد خامه‌يار درباره زيارتگاه‌های سوريه، در طول اقامت چندين ساله‌اش در اين كشور (در سال‌های پيش از آغاز بحران كنونی سوريه) است.

در اين كتاب بيش از ۱۰ اثر و مكان منسوب به رسول خدا (ص) و حدود ۶۵ زيارتگاه منسوب به اهل بيت آن حضرت معرفی و بررسی تفصيلی شده است. همچنين تعداد قابل توجهی از زيارتگاه‌هايی كه در گذر زمان از ميان رفته، از لابه‌لای متون تاريخی استخراج و معرفی شده است.

نویسنده در معرفی هر زيارتگاه، تلاش كرده تا به این موارد بپردازد: موقعيت جغرافيايی و محل وقوع زيارتگاه، زندگی‌نامه صاحب مزار با استناد به منابع معتبر تاريخی، بررسی و تعيين ميزان اعتبار زيارتگاه و مشخص كردن نوع رابطه آن با صاحب مزار، تاريخچه زيارتگاه و زمان ساخت آن، اشاره به اقوال مورخان و جهانگردان درباره آن، و در پايان توصيف معماری و وضعيت كنونی ساختمان زيارتگاه.

خامه‌یار درباره اين كتاب نوشته: با توجه به ضرورت انجام تحقيقات ميدانdی درباره زيارتگاه‌ها، بارها به مناطق مختلف سوريه سفر كرده‌ام و به‌جز چند مورد انگشت‌شمار، از ساير زيارتگاه‌ها بازديد و شخصاً تصاويری از آنها تهيه كرده‌ام. همچنين تلاش كرده‌ام توصيف دقيقی از آخرين وضعيت هر زيارتگاه ارائه دهم و متن الواح سنگي و كتيبه‌های تاريخی موجود در زيارتگاه‌ها را عيناً بازخوانی كنم.اين كتاب شامل 3 بخش و هر بخش شامل 3 فصل است: بخش اول به معرفی و بررسی آثار پيامبر (ص) و زيارتگاه‌های همسران ايشان و نيز بنی‌هاشم اختصاص دارد. در فصل اول اين بخش، آثار و مكان‌های منسوب به رسول خدا (ص) نظير مسجد «مَبرَك الناقه» (يا نشست‌گاه شتر پيامبر) در شهر بُصری، قدمگاه‌های منسوب به ايشان در «مسجد جامع قَدَم» در حومه جنوبی دمشق و «مسجد كريميه» در شهر حلب، اثر كف دست پيامبر (ص) در «مسجد بانقوسا» در حلب، تار موهاي منسوب به آن حضرت در «خانقاه سعديه» دمشق، «مسجد مغربي» لاذقيه و مسجد جامع حلب، و نيز برخي مكان‌های رؤيت آن حضرت در خواب بررسی شده است.در فصل دوم بخش اول، 3 زيارتگاه منسوب به همسران پيامبر (ص) در قبرستان باب‌الصغير دمشق، شامل ام‌سلمه، ام‌حبيبه و حفصه بنت عمر معرفی شده است. فصل سوم اين بخش نيز به معرفی و بررسی زيارتگاه‌های بنی‌هاشم، از جمله مزار قُثَم بن عباس بن عبدالمطلب در شهر «التلّ» در شمال دمشق، زيارتگاه‌های منسوب به جعفر طيّار و ديگر رجال بنی‌هاشم نظير حمزه و غَيداق فرزندان عبدالمطلب در دو استان لاذقيه و طرطوس، مزار عقيل بن ابی‌طالب در شهر «باب» و مزار فرزندان جعفر طيار در شهر حمص اختصاص دارد.

بخش دوم كتاب، به زيارتگاه‌های منسوب به ائمه شيعه (ع) اختصاص دارد. در فصل اول اين بخش، بيش از ۱۵ مقام و مزار منسوب به امير مؤمنان (ع) در سوريه معرفی شده است. تعدادی از اين زيارتگاه‌ها در مناطق حاشيه رود فرات قرار دارد و با حضور تاريخي آن حضرت در مسير جنگ صفّين، ارتباط دارد.

در فصل دوم بخش دوم، 5 زيارتگاه رأس الحسين (ع) در شهرهای مسكنه، حلب، معرةالنعمان، حماه و دمشق بررسی شده است. در فصل سوم اين بخش نيز چهار مقام و مزار منسوب به امام زين‌العابدين (ع) و يك مزار منسوب به امام جعفر صادق (ع) معرفی شده است.

موضوع بخش سوم اين كتاب، زيارتگاه‌های فرزندان و نوادگان ائمه (ع) در سوريه است. در فصل اول اين بخش، زيارتگاه‌های پسران ائمه (ع) از قبيل زيارتگاه‌های عبدالله بن امام زين‌العابدين (ع)، عبدالله بن امام جعفر صادق (ع) و سرهای شهداي كربلا در قبرستان باب‌الصغير دمشق، زيارتگاه محسن بن امام حسين (ع) و چند مزار منسوب به محمد حنفيه بررسی شده است.فصل دوم بخش سوم، به زيارتگاه‌های دختران ائمه اختصاص دارد. در اين فصل زيارتگاه‌های بااهميت و مشهوری همچون آستانه حضرت زينب دختر امام علي (ع)، سكينه دختر امام علي (ع) و رقيّه دختر امام حسين (ع) در دمشق و اطراف آن، زيارتگاه‌های منسوب به زينب يا ام‌كلثوم دختر امام علي (ع)، سكينه و فاطمه دختران امام حسين (ع) و ام‌الحسن دختر امام حسن (ع) در قبرستان باب‌الصغير دمشق، به تفصيل بررسی شده است.در فصل پايانی كتاب با عنوان «زيارتگاه‌های نوادگان ائمه (ع)»، قبور و مزارات امامان اسماعيليه مانند زيارتگاه امام عبدالله الرضی در شهر «سَلَميه»، زيارتگاه امام احمد الوفی در شهر «مصياف»، زيارتگاه امام حسن بن نزار در شهر «قَدموس»، و همچنين زيارتگاه سيد محمد ابوعابد در شهر «ديرالزور» معرفی شده است.در پايان هر فصل، زيارتگاه‌های مرتبط با موضوع همان فصل كه امروزه از ميان رفته يا محل آنها شناخته شده نيست، با استناد به منابع تاريخی استخراج و معرفی شده است. در پايان متن كتاب نيز 3 پيوست شامل: ۱٫ اسناد، ۲٫ طرح‌ها، نقشه‌ها و كتيبه‌ها، و ۳٫ تصاوير (شامل ۱۵۱ عكس) ضميمه شده است.

مراحل آماده سازي اين كتاب در پژوهشكده حج و زيارت انجام شده و در ۳۹۶ صفحه و در قطع وزيری توسط نشر مشعر وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، هزار نسخه
و با قيمت 13 هزار تومان منتشر شده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن