واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۹:۱۴ق.ظ)
معاون بهداشتي؛ تلاش وزارت بهداشت، افزايش نرخ باروري همراه با تضمين سلامت مادر و کودک همايش رويکرد هاي جمعيتي، سياست هاي سلامت باروري و فرزندآوري با توجه به ابلاغ سياست هاي جمعيت از سوي مقام معظم رهبري با حضور دکتر سياري معاون بهداشتي وزارت بهداشت در تالار امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سياري معاون بهداشتي وزارت بهداشت اظهار اميدواري کرد که برگزاري اين سمينار در ارتقاي سلامت مادران و کودکان و همچنين افزايش نرخ باروري و شادابي جامعه موثر باشد و گفت: وظيفه و ماموريت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي جلوگيري از مرگ نابهنگام در خانواده ها است.
وي ناگوارترين حادثه را در يک خانواده از دست دادن عزيزان ذکر کرد و گفت: امروزه با پيشرفت هاي تکنولوژي، اميد به زندگي افراد در جامعه 85 سال است، ولي بشر با دست خود باعث کوتاه شدن زندگي خويش است.
دکتر سياري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به توسعه علوم پزشکي و دستاوردهاي علمي و در نتيجه آنها کاهش مرگ و ميرها در جامعه اظهار داشت: در نمودار جمعيتي؛ بازه سني 15 تا 65 سال،جمعيت فعال کشورها به شمار مي آيند و کشوري که آمار بيشتري را در اين بازه جمعيتي به خود اختصاص دهد، مسلما داراي امکانات، توسعه، شغل، آموزش و سرمايه گذاري بيشتر ي مي باشد. چنين جامعه اي همواره پيشرفت مي کند همانطور که جوامع توسعه يافته نيز از اين فرصت استفاده کرده اند، کشور ما نيز در حال حاضر در يک فرصت طلايي و بهترين دوران جمعيتي قرار دارد که بايد از اين فرصت ها استفاده کرد.
معاون بهداشتي وزارت بهداشت، با اشاره به منحني نرخ باروري در دهه هاي گذشته گفت: تعداد فرزندان در سال 64-62 شش و نيم فرزند به ازاي هر خانواده بود که با اجراي سياست هاي کاهش جمعيت اين آمار سير نزولي پيدا کرد، اين آمار نشانگر اين مطلب نيست که تنها خدمات بهداشتي و تنظيم خانواده باعث کاهش رشد جمعيتي شده اند بلکه با توسعه کشور، آموزش، ارتقاي سطحي شغلي و تحصيلي خانواده ها خصوصا خانم ها اين اتفاق رخ داد.
دکتر سياري با اشاره به هشدار جدي جمعيت شناسان در سال هاي گذشته درخصوص مشکل کاهش جمعيت و ضرورت اصلاح سياست هاي جمعيتي تاکيد کرد که داشتن سه فرزند براي يک خانواده بسيار عالي است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در اين خصوص گفت: براساس سياست هاي جمعيتي ابلاغ شده از سوي مقام معظم رهبري، تلاش وزارت بهداشت در راستاي افزايش نرخ باروري است تا آن را به ميزان قابل قبولي برساند و همچنين سلامت مادر و کودک نيز تضمين شود.
دکتر سياري بالارفتن سن ازدواج را از عوامل ديگر کاهش نرخ رشد جمعيتي دانست و با تاکيد بر ترغيب جوانان به ازدواج معقولانه اين سنت الهي ادامه داد: رفع موانع ازدواج، توانمندسازي جوانان براي تامين هزينه هاي زندگي، امنيت شغلي و اشتغال زايي جزو فاکتورهاي اوليه ازدواج است و در نهايت باعث بالارفتن ميزان باروري در جامعه و تربيت نسل سالم و صالح و کارآمد مي شود. در اين خصوص از کساني که در حوزه علم، توسعه و اقتصاد اجتماعي فعاليت مي کنند مي خواهم تا دست به دست يگديگر داده و کمک کنند تا سنت الهي ازدواج درجوانان به تاخير نيفتد.
وي در ادامه سخنان خود به لزوم کاهش فاصله بين تولد فرزندان، استفاده از امکانات آموزشي در خصوص بهداشت خانواده، کمک در نگهداري کودک به مادر، جلوگيري از طلاق، آموزش مهارت هاي زندگي، ارائه آموزش ارتباطي بر پايه مباني فرهنگ و ارزش هاي اسلامي از سوي علماي ديني و اساتيد، پرورش خانواده متعالي که ستون فقرات جامعه است، جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي و خانواده ها و افرادي که داراي رفتارهاي پرخطر هستند، آموزش و جلوگيري از سقط هاي بدون دليل، تداوم و ضرورت خدمات باروري سالم براي گروه هاي مختلف در جامعه را به عنوان مهمترين عوامل در خصوص افزايش رشد باروري سالم و موثر در جامعه عنوان کرد.
گفتني است در ابتداي اين همايش دکتر فرسار معاون بهداشتي دانشگاه با اشاره به وظيفه خطير تامين سلامت و ارتقاي سلامت جامعه گفت: خداوند متعال را شاکريم که به ما خرد عطا کرد تا درک کنيم همواره در زندگي پيشگيري بهتر از درمان است.
وي در ادامه گفت: در تغييرات آمارجمعيتي که بحث امروز جامعه است، سطح سواد بانوان و مسائل اقتصادي ما را به سمت احساس مسووليت بيشتر در فرزندپروري و متاسفه تمايل به داشتن فرزندان کمتر سوق مي دهد.
معاون بهداشتي دانشگاه با اشاره به مطالعات انجام شده در سال 93 در سطح دانشگاه در خصوص تمايل زوجين به فرزندآوري خاطرنشان کرد: در اين مطالعات 46.3 درصد از خانواده ها بدون فرزند و يا تک فرزند بوده اند و تک فرزندي با ميزان سواد خانم ها در ارتباط است و در بانواني که سواد دانشگاهي دارند 10 برابر نسبت به مادراني که زير ديپلم هستند تمايل به داشتن فرزند کمتر ديده مي شود.
دکتر فرسار در ادامه گفت: در جامعه امروز با مشکلات عديده اي همچون کمبود جمعيت، جامعه سالمندي و کمبود نيروي کار و نيروي فعال رو به رو هستيم از اين رو نيازمند فرهنگ سازي موثر در سطح کشور مي باشيم تا با افزايش باروري در جامعه شاهد جمعيتي جوان، توانا، پويا و فعال در کشور باشيم.
گفتني است در اين همايش يکروزه دکتر دکترمحمد اسحاقي معاون برنامه ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گزارش مفصلي در خصوص اجرا و سياست ها و برنامه هاي جديد رشد جمعيتي ارايه کرد و دکتر محمد اسلامي معاون دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس در خصوص رويکردهاي باروري سالم، فرزند آوري، ازدواج و ناباروري و دکتر حسين عيني زيناب جمعيت شناس و عضو هيات علمي دانشگاه در خصوص وضعيت جمهوري اسلامي ايران، حال و پيش بيني هاي آينده به ارائه سخنراني پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]