واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۰:۳۹ق.ظ)
خراسان: بحران سوريه و ضرورت تقويت جبهه ديپلماتيک محور مقاومت
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه خراسان چنين نوشت:
دومين سفر رسمي وائل نادر حلقي، نخست وزير سوريه در چند ماه اخير به تهران که به فاصله اندکي از سفر وزير امور خارجه اين کشور (همزمان با سفر وزير امور خارجه عراق) در چند هفته پيش صورت مي گيرد، نشانه خوبي از ايجاد تحرک در ديپلماسي محور مقاومت اسلامي است. بااين همه به نظر مي رسد هنوز فاصله قابل توجهي ميان نقش ديپلماسي رسمي و آشکار با آنچه ديپلماسي پنهان در قبال محور مقاومت خوانده مي شود، وجود دارد.
جمهوري اسلامي ايران از آغاز بحران تروريسم در سوريه در حوزه ديپلماسي غيررسمي يا پنهان، نقش بي بديلي ايفا کرده است و به خصوص کمک هاي مستشاري نظامي ايران به ارتش سوريه در ماه هاي اول بحران و آموزش و سازمان دهي تشکيلات دفاع وطني (بسيج مردمي) براي مقابله با تروريست ها در سر پا ماندن محور مقاومت اسلامي و پيروزي هاي بعدي آن اهميتي راهبردي داشته است.
همزمان شدن اوج گيري بحران تروريسم در سوريه و سپس عراق با سال هاي پاياني دولت دهم و ادامه آن در يک سال و چند ماه گذشته از دولت يازدهم در ايران، که چه بسا از طرف کشورهاي اصلي حامي تروريسم، به صورت حساب شده صورت گرفته است، باعث شد تا اشتغالات داخلي ايران به حواشي انتخابات رياست جمهوري و دوران انتقال قدرت در کنار اولويت يافتن فراوان مذاکرات هسته اي که بخش عمده توان و ظرفيت دستگاه ديپلماسي ايران را به خود مشغول داشته است، آن گونه که بايد از ظرفيت هاي ديپلماسي رسمي کشور براي حمايت از محور مقاومت استفاده نشود. به جز مسائل يادشده، وجود برخي ابهام هاي ناشي از اشتباهات دولت سوريه در چگونگي مواجهه با بحران هم در اين مسئله دخيل شناخته مي شود.
اکنون و با آشکار شدن چهره واقعي دشمنان ملت و دولت سوريه و برطرف شدن ابهامات احتمالي در ضرورت حمايت همه جانبه ديپلماتيک از دولت سوريه و خطر بزرگي که از ناحيه تروريسم متوجه امنيت منطقه اي، بين المللي و حتي امنيت ملي جمهوري اسلامي است، تحرک بخشيدن مضاعف به ديپلماسي آشکار براي تقويت محور مقاومت در کنار تقويت و تداوم ديپلماسي پنهان ضرورتي انکارناپذير است.
با شکل گيري ائتلاف غربي ضد داعش (حتي اگر ائتلافي ظاهري و غير مؤثر باشد) و با حمايت نسبتاً گسترده اي که از اقدام عليه تروريست ها در سوريه و عراق صورت گرفته و حتي حاميان رسمي داعش (به جز ترکيه) را هم به خود جلب کرده است، مقدمات تحرک ديپلماتيک به نفع محور مقاومت اسلامي فراهم تر از گذشته است.
طبيعي است که اين فرصت ديپلماتيک براي کشورهاي غربي و عربي مخالف دولت بشار اسد براي بازسازي جبهه مخالفان کمتر افراطي و داخلي دولت سوريه هم فراهم است و اگر از سوي جمهوري اسلامي ايران به عنوان ستون خيمه مقاومت اسلامي، در تقويت جبهه ديپلماتيک دوستان واقعي مردم و دولت سوريه تعللي صورت گيرد، اين فرصت طلايي از کف خواهد رفت و تداوم بحران و افزايش هزينه هاي آن غيرقابل پيش بيني است.
آشکار شدن چهره واقعي تروريست هاي مخالف ملت ها و دولت هاي سوريه و عراق نزد افکار عمومي و دولت هاي مختلف جهان، زمينه را براي ايجاد ائتلافي ديپلماتيک براي تقويت محور مقاومت اسلامي در برابر تروريسم فراهم آورده است. اکنون علاوه بر روسيه، چين هم به عنوان يک قدرت مطرح جهاني براي حضور در اين عرصه اظهار تمايل مي کند و بعضي دولت هاي ميانه رو عرب هم از ظرفيت بازگشت دوباره به جمع حاميان سوريه يا دست کم کاستن از فشارهاي سياسي بر دولت بشار اسد برخوردارند، ضمن اينکه حاميان اصلي تروريست ها مانند گذشته قادر به حمايت علني از گروه هايي مانند داعش و النصره و دشمني علني با دولت سوريه نيستند.
دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي حتي از تجربه، اعتبار و فرصت هاي رواني ايجادشده در حاشيه مذاکرات هسته اي هم مي تواند براي تقويت رويکرد تحرک بيشتر ديپلماتيک به نفع محور مقاومت اسلامي استفاده کند، جبهه اي که اگر اهميت آن از ديپلماسي هسته اي بيشتر نباشد (که به عقيده نگارنده بيشتر است)، قطعاً به همان اندازه مهم است؛ بنابراين به همان اندازه ضرورت توجه و تحرک دارد و چشم انداز پيروزي در اين جبهه چه بسا روشن تر است.
نويسنده:عليرضا قرباني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]