واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۱۹ق.ظ)
کمک NGO ها به تحقق اصل 50 قانون اساسي مدير کل دفتر آموزش و مشارکت هاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست از پيشرفت قابل توجه تعداد سمن هاي زيست محيطي خبر داد و گفت: در يکسال گذشته بخاطر افزايش نرخ مشارکت هاي مردمي در حوزه محيط زيست و کاهش نگاه امنيتي به سمن ها تعداد NGO هاي محيط زيستي از 443 سمن در سال 92 به 760 سمن افزايش يافته است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست، محمد درويش افزود: اين رشد قابل توجه نشان از حضور سازمان حفاظت محيط زيست در عرصه مردمي و تعامل انجام شده با وزارت کشور و دفتر مشارکتهاي مردمي اين وزارت خانه در جهت برداشتن قوانين سختگيرانه و بهبود روند ثبت اين NGO ها است.
محمد درويش گفت: اين رشد در بسياري از استانهاي قابل مشاهده است، رشد سازمانهاي مردم نهاد در استان البرز در حدود 900 درصد، کرمانشاه 400 درصد، هرمزگان 290 درصد بوده است و استانهاي گلستان و آذربايجان شرقي در رتبههاي چهارم و پنجم اين افزايش قرار دارند و تنها در استانهاي يزد، کهکيلويه و بويراحمد و زنجان در تعداد NGO هاي زيست محيطي تغييري صورت نگرفته است.
مدير کل دفتر آموزش و مشارکتهاي مردمي با اشاره به ايجاد شبکههاي استاني بيان داشت: از 31 استان کشور 24 استان داراي شبکه استاني هستند و نمايندگان اين شبکههاي تعيين شده است انشالله در يک ماه آينده هفت استان باقي مانده نيز نمايندههاي خود را تعيين ميکنند و با تشکيل شبکه ملي NGO ها براي تفکيک اين سمنها براساس علاقه در حوزههاي آموزشي، پژوهشي، منابع آبي و تالابها، آلودگي هوا، تنوع زيستي و... وارد مرحله رتبه بندي NGO ها از نظر کيفي ميشويم.
درويش اضافه کرد: اگر چه رشد کمي سازمانهاي مردم نهاد اهميت دارد اما در هيچ دوره اي از تاريخ حتي زمان شکوفايي NGO ها در دولت آقاي خاتمي که تعداد سمنها به 630 عدد رسيده بود با اين شکل از رشد مواجه نشده بوديم. اين موضوع بيانگر افزايش رغبت عمومي به محيط زيست است و يک فرصت طلايي براي سازمان حفاظت محيط زيست در جهت استفاده از چنين پتانسيل ارزشمند براي اجراي اصل 50 قانون اساسي است.
وي اشاره کرد: به زودي هستههاي مشورتي با فعالان و NGO ها تشکيل خواهيم داد و هدف از اين هستهها پايش دقيق سمنهاست و توانستهايم با کمک شبکه مجازي به آدرس NGO.doe.ir فضاي را براي فعالان محيط زيست کل کشور ايجاد کنيم که بتوانند با هم در ارتباط باشند و در کمترين زمان درخواستها و نامههاي خود را با مسئو لين سازمان حفاظت محيط زيست مطرح کنند و مسئولين سازمان محيط زيست هم پاسخگويي آنها باشند.
مدير کل دفتر آموزش و مشارکتهاي مردمي در پايان افزود: هدف ما در مجموعه اين فعاليت اين است که در پايان کار چهار ساله معصومه ابتکار نه تنها تعداد NGO ها افزايش پيدا کرده باشد بلکه عملکردي اثر بخش و کارآمدي در حوزه محيط زيست داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]