تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834037754
چرا ائتلاف بين المللي عليه داعش موفق نشده است؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۴۸ق.ظ)
چرا ائتلاف بين المللي عليه داعش موفق نشده است؟ گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، در حالي که ائتلاف بين المللي به رهبري آمريکا داعيه سرنگوني گروهک تروريستي - تکفيري داعش را سر مي دهد، بسياري بر اين باورند که اين ائتلاف تا به امروز نتوانسته است به اهداف اعلام شده خود مبني بر پاکسازي بخش هاي تصرف شده در خاک سوريه و عراق و نابودي نيروهاي داعش در اين مناطق جامه عمل بپوشاند. کارشناسان بر اين باورند که يکي از اصلي ترين دلايل اين عدم موفقيت، نامتجانس بودن مواضع اعضاي ائتلاف بين المللي و تناقض در اهداف و انگيزه هاي آنها است که موجب شده تا ائتلاف غرب از تمام ظرفيت هايش براي مبارزه با داعش بهره نبرد.
فعاليت نظامي داعش نخست در سوريه آغاز شد. داعش که از گروههاي تندرو جدا شده بود، موفق شد بخشهايي از شمال سوريه را تصرف و تقريباً سراسر استان رقه را تصاحب کند. سپس همزمان با اقدام نظامي در سوريه به عراق حمله کرد و موفق شد رمادي و فلوجه ـ مرکز استان انبار ـ را در عراق بگيرد. سپس داعش با گسترش اقدام نظامي خويش توانست موصل ـ دومين شهر عراق ـ را تصرف کند و بخش زيادي از خاک عراق، از جمله تکريت را نيز به دست آورد. سپس در سوريه نيز پيشروي کرد و منطقههايي که دست ديگر مخالفان نظام سوريه در استانهاي ديرالزور و حسکه بود را به دست آورد. تا تيرماه (ژوئيه) حدود يک سوم خاک سوريه در تصرف داعش بوده است و بخشهاي زيادي از عراق را نيز در دست دارد. بيشتر بخشهاي نفتخيز سوريه و بسياري از نفتخيز عراق را داعش در اختيار دارد. البته فعاليتهاي داعش تنها به سوريه و عراق محدود نميشود و فعاليتهايي از او در اردن گزارش شده است، همچنين به دولت لبنان اعلان جنگ کرده است.
به دنبال پيشروي داعش در خاک عراق، آمريکا سردمداري تشکيل ائتلاف بين المللي عليه داعش را به عهده گرفت. در همين رابطه باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا در مورد «راهبرد آمريکا براي مقابله با داعش» گفت: بر اساس اين راهبرد، نيروي هوايي آمريکا مواضع اين گروه را «در هر کجايي که باشند»، هدف قرار داده و نيروهاي محلي همپيمان با آمريکا، عمليات زميني را بر عهده ميگيرند. وي با اشاره ديرهنگام به اين که داعش گروهي اسلامي نيست، بلکه يک سازمان تروريستي است، از ايجاد يک ائتلاف بين المللي به رهبري آمريکا براي مقابله با تروريست هاي داعشي سخن گفت. اوباما در سخنان خود گفت که هدف آمريکا از مقابله با داعش ايجاد آرامش در منطقه و نجات مردم مردم از خطر داعشي هاست.
به دنبال اين موضوع، جان کري، وزير خارجه اوباما، با سفر به ترکيه، آماده سازي مقدمات رويکرد جديد آمريکا را کليد زد. وي بدون توجه به نقش صريح آمريکا، ترکيه، عربستان، قطر و... در ايجاد و پرورش سازمان تروريستي داعش، درباره يک ائتلاف بين المللي به رهبري آمريکا و با حضور ترکيه، کانادا، فرانسه، استراليا و... سخن گفت.
با توجه به عملکرد داعش طي يک ماه گذشته؛ يعني ورود به منطقه کردستان عراق و حتي اشغال بخش هايي از اربيل، تهديد ترکيه و اردن به عنوان متحدان آمريکا، ابراز ترس عربستان از خطر داعش، جدي شدن خطر بازگشت عناصر اروپايي و امريکايي عضو داعش به کشورهاي خود و در نهايت اعدام دو خبرنگار آمريکايي توسط داعش، واشنگتن و متحدان منطقه اي او بالاخره عمق خطر اقدامات خودسرانه داعش را درک کردند و جهت محدودسازي آن در دايره اختيار خود تصميم به اقدام عليه داعش گرفته اند. داعش با اين اقدامات نشان داد که حد و مرزي براي فعاليت هاي خود نمي شناسد و به ويژه منابع انرژي عربستان و ديگر کشورهاي عربي را مي تواند مورد تهديد جدي قرار دهد.
برخي از مقامات عراقي ضمن ابراز نگراني از عدم همکاري آمريکا با نيروهاي عراقي بر اين باورند که اين ائتلاف فقط در حد نام رسانهاي است و با هدف تقسيم عراق به اقليم هايي بر اساس طايفه گري ايجاد شده است و نه با هدف مقابله با داعش. جنگنده هاي ائتلاف بين المللي از نيروهاي عراقي در مناطقي که با داعش مي جنگد حمايت نمي کنند.
از سوي ديگر کارشناسان معتقدند که ائتلاف بينالمللي شکل گرفته عليه داعش توسط کساني صورت گرفته که تجهيزکننده و حامي مالي سياسي و اطلاعاتي داعش هستند و اگر دغدغه برخي کشورها مبارزه با داعش است بايد جلوي اعزام نيرو و ارسال سلاح را به تروريستهاي داعش بگيرند که با اين کار مطمئناً داعش از بين خواهد رفت.
آنها مي گويند که هدف آمريکا از ائتلاف بينالمللي عليه داعش اين است که بازي دو سال گذشته عليه سوريه را ادامه دهد تا بتواند ناامني را در منطقه گسترش دهد و برنامه شکست خورده عليه دولت بشار اسد در سوريه را به اتمام برساند. ضمن اينکه به نظر ميرسد که هدف آمريکا از مبارزه با داعش جبران شکست در سوريه است.
بسياري از کارشناسان مسائل خاورميانه نسبت به تشکيل ائتلاف بين المللي عليه داعش ابراز بدبيني کرده و آن را تلاشي براي تجزيه عراق و يا سرنگوني دولت سوريه مي دانند. عده اي ديگر نقش سازنده کشورهايي نظير ترکيه را در اين زمينه معکوس مي دانند. به اين معني که عدم ايفاي نقش سازنده کشوري نظير ترکيه راه را براي فعاليت هاي تروريستي داعش بيش از پيش هموار ساخته و گمانه زني ها درباره حمايت ترکيه از داعش را تقويت مي کند.
ترکيه نسبت به تحولات سوريه و عراق که به موازات مرزهاي جنوبي اش رخ مي دهد، بسيار آسيب پذير است. در شرايط کنوني درخواست آمريکا از ترکيه ارسال نيروها؛ بويژه نيروي زميني براي مقابله با داعش است. تاکنون مواضع ترکيه دربردارنده تلاش براي دور نگه داشتن منازعات از مرزهايش بود به اين خاطر از مداخله مستقيم و گسترده در منازعات خودداري مي کرد. ترکيه مايل به اعمال فشار داعش نسبت به کردهاي عراق نيست؛ زيرا آن را قابل تسري به کردهاي ترکيه مي داند. همچنين اگر ترکيه به موازات آمريکا وارد منازعه شود اين مداخله عرصه اي براي سنجش نيروهاي نظامي ترک خواهد بود که براي چند دهه وارد منازعه اي جدي نشده اند، لذا شرايط براي ترکيه دشوار است در حالي که خطرات جدي است تضميني براي پيروزي وجود ندارد
از سوي ديگر، يک کارشناس مسائل استراتژيک به نام "علي شهاب" مي گويد انگليس به انگيزهاي شخصي وارد جنگ با داعش شده است. اين کارشناس مي گويد: انگليس به بهانه مبارزه با داعش قصد دارد جاي پاي خود را در خاورميانه محکم کند. با اين حال، نوع و ماهيت نفرات و تجهيزات ارسالي نيروي دريايي انگليس اولويت آنها را روشن ميکند، اولويتي که اتفاقاً مهمتر از داعش است. اطلاعات اوليه حاکي از آن است که پايگاه انگليس در بحرين بزرگترين پايگاه اين کشور در خارج از قلمرو سلطنتي انگلستان است. در اين پايگاه، ادواتي چون ناوشکن و ناوهاي هواپيمابر حضور خواهند داشت. اين نشان ميدهد که انگليس صرفاً براي مقابله با داعش به خاورميانه نيامده است.
اين کارشناس مسائل استراتژيک مي گويد: در حالي که هزينه ساخت پايگاه جديد به عهده بحرين و آمريکاست، تأمين هزينه ادوات و تجهيزاتي که انگليس در آن مستقر ميکند، بيشتر از طريق کاهش بودجه در ساير بخشهاي اقتصاد اين کشور فراهم شده است. واضح است که پايگاه بحرين اهميتي زيادي براي انگليس دارد. بايد توجه داشت که ارتش انگلستان پس از 40 سال غيبت، دوباره به خليج فارس برگشته است. اين موضوع ميتواند به دليل عدم موفقيت آمريکا در پيشبرد اهدافش در منطقه باشد. از اين رو، نقش انگليس در ائتلاف بينالمللي، دستخوش تغيير شده و براي دخالت در اوضاع منطقه متناسب با مقاصد آمريکا، فراخوانده شده است.
انگليسهايي که در منطقه، باسابقه و با تجربهتر هستند، جاي آمريکاييهايي را ميگيرند که نتوانستهاند در اهدافشان به توفيق برسند. همه اين تغيير نقشها از رويکرد استراتژيک جديد آمريکا نسبت به منطقه اقيانوس آرام نشئت ميگيرد. انگليس به منطقه خليج فارس فراخوانده شده تا جاي خالي آمريکا را پر کند. البته نقش اصلي پايگاه انگلستان در بحرين بيشتر تعليم نظامي شبهنظاميان مخالف بشار اسد است تا هم از زحمت و هم از رسوايي عربستان سعودي و اردن در اين زمينه کاسته شود. بنابراين به نظر ميرسد که مخالفان دولت سوريه از اين پس به دست نيروهاي نظامي انگليس آموزش خواهند ديد.
ايالات متحده نيازمند توسعه يک راهبرد واقعگرايانهتر در سطح نظامي است. حملات هوايي کنوني بسيار کوچک و بدون تمرکز است. آموزش و تجهيز يک درگيري نظامي نيازمند مشاوران بيشتر و چکمهداراني بر روي زمين به منظور حمايت از نيروهاي کنوني ارتش عراق است که در زمينه فرماندهي، هماهنگي و استفاده از نيروي هوايي ياري خواهند شد، همچنين، کمک به نيروهاي زميني ارتش عراق از طريق سازماندهي و تجهيز دوباره، آنها را به نيروهايي رزمنده تبديل ميکند. اگر عراق در سطح سياسي دچار سرنگوني و شکست شود، تلاشهاي نظامي ارتش آمريکا بسيار کم، آهسته و محدود به نظر خواهند آمد.
حملات هوايي تحت رهبري آمريکا عليه داعش بدون در نظر گرفتن تعداد آن، در متوقف کردن داعش ناکافي عمل کرده و در مجبور کردن عناصر اين گروه تروريستي براي عقب نشيني از عراق و سوريه ناکام بوده، بر ضرورت ترکيب اين حملات هوايي با عمليات زميني تأکيد و اعلام کرده است که بدون وجود يک نيروي زميني کارآمد و سازگار، استراتژي جامع مبارزه با تروريسم دولت آمريکا عليه داعش نه فراگير و نه مؤثر خواهد بود. استراتژي اوباما عليه داعش که صرفا شامل حملات هوايي است، هيچ گاه در تخريب اين گروه تروريستي نقش تعيين کننده اي ندارد و تحقق هدف نهايي اعلام شده که تخريب داعش است، به نيروي زميني خودکفا و کارآمد نيازمند است.
هيچ يک از 40 کشور شرکت کننده در ائتلاف ضد داعش، تمايلي براي شرکت در تهاجم زميني عليه اين گروه تروريستي نشان نداده اند، هشدار داده است که هرگونه نيروي زميني نيز قابليت بيرون کردن داعش از سوريه و عراق را ندارد و چنين نيروي زميني که به اطلاعات بي وقفه و واقعي نيازمند است، بايد قابليت پاکسازي روستاهاي تحت تصرف داعش را بدون ايجاد تهديد براي سني ها داشته باشد، بنابراين هرگونه پيشرفت عليه داعش نيازمند چندين ماه و همچنين نقش بزرگ تر آمريکا است.
گردآورنده: سارا دهاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
ائتلاف بين المللي عليه داعش دير به جنگ آمد
۱۶ آذر ۱۳۹۳ ۱۹ ۵۷ب ظ وزير خارجه عراق ائتلاف بين المللي عليه داعش دير به جنگ آمد ابراهيم جعفري اين نيروهاي نظامي عراقي و مردمي بودند که از سالها پيش هم با داعش هم با تروريسم در حال نبرد بودند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج ابراهيم جعفري وزير امور خارجه عراق گفتائتلاف بینالمللی علیه داعش تنها یک اسم است
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۰ گزارش جدید پنتاگون فاش کرد که آمریکا بخش اعظم حملات به اصطلاح ائتلاف علیه داعش را خود بر عهده دارد و عملا چیزی به اسم ائتلاف وجود خارجی ندارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه دیلی میل این گزارش نشان میدهد که از آغاز عملیاسوریه در ۲۴ ساعت گذشته دفع چهارمین حمله داعش به فرودگاه دیرالزور/تأکید الربیعی بر مشارکت ایران و سوریه در ائتل
سوریه در ۲۴ ساعت گذشتهدفع چهارمین حمله داعش به فرودگاه دیرالزور تأکید الربیعی بر مشارکت ایران و سوریه در ائتلاف بینالمللیدفع چهارمین حمله متوالی داعش به فرودگاه دیرالزور الحامدیه و وادیالضیف اعدام ۲۰۰ عنصر تکفیری از سوی داعش و اظهارات مشاور سابق امنیت ملی عراق مبنی بر اینکه شواشنگتن: ائتلاف علیه داعش موفقیتهایی داشته است
واشنگتن ائتلاف علیه داعش موفقیتهایی داشته استسخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت اقدام نظامی علیه گروه تروریستی داعش با موفقیتهایی همراه بوده است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس مری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت اقدام نظامی علیه گروه تروریستیپادشاه اردن: تنها حملات هوایی ائتلاف بینالمللی به شکست داعش منجر نمیشود
پادشاه اردن تنها حملات هوایی ائتلاف بینالمللی به شکست داعش منجر نمیشودپادشاه اردن با تاکید بر اینکه حملات هوایی ائتلاف بین المللی منجر به نابودی داعش نمی شود اعلام کرد که می توان تصور کرد اوضاع بدون این حملات هوایی چگونه خواهد بود اما این حملات ضربه کاری به داعش وارد نمی کندکنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری نخستوزیر سابق نروژ: رشد داعش نگرانی بزرگی برای کشورهای اروپای
کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگرینخستوزیر سابق نروژ رشد داعش نگرانی بزرگی برای کشورهای اروپایی استنخستوزیر سابق نروژ با اشاره به گسترش فعالیتهای گروهک تروریستی داعش آن را نگرانی بزرگی برای کشورهای اروپایی برشمرد به گزارش خبرنگار گروه سیاستخارجی خبرگزاریمشاور سابق امنیت ملی عراق در گفتوگو با فارس: شکست داعش بدون مشارکت ایران و سوریه در ائتلاف بینالمللی ممکن نی
مشاور سابق امنیت ملی عراق در گفتوگو با فارس شکست داعش بدون مشارکت ایران و سوریه در ائتلاف بینالمللی ممکن نیستمشاور سابق امنیت ملی عراق با استقبال از توافق امنیتی کشورش با ایران و سوریه در مبارزه با تروریسم تاکید کرد بدون مشارکت ایران و سوریه در ائتلاف بینالمللی شکست داعش امکاعتراف آلمان به ناموفق بودن ائتلاف آمریکایی در مبارزه علیه داعش
اعتراف آلمان به ناموفق بودن ائتلاف آمریکایی در مبارزه علیه داعش برلین - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان اعتراف کرد که حملات هوایی انجام شده از سوی ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش به رهبری آمریکا طی ماه های گذشته با موفقیت همراه نبوده است به گزارش ایرنا مارتین شفر روز دومسکو: ائتلاف بینالمللی بدون هماهنگی با دمشق نمیتواند بر داعش پیروز شود
مسکو ائتلاف بینالمللی بدون هماهنگی با دمشق نمیتواند بر داعش پیروز شود سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که ائتلاف بین المللی بدون هماهنگی با دمشق هرگز نخواهد توانست بر گروه تروریستی داعش در سوریه پیروز شود به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد داعش مدعی توقف این گروه شد
ائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد داعش مدعی توقف این گروه شد تهران- ایرنا- ائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد گروه تروریستی داعش در نشست بروکسل ادعا کرد اقدامات این گروه در کشور عراق در حال متوقف شدن است به گزارش روزنامه فرانسوی زبان لوریان لو ژور چاپ لبنان وزرای امور خارجه کشورهدقایقی قبل آغاز شد سخنرانی روحانی در کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری
دقایقی قبل آغاز شدسخنرانی روحانی در کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگریسخنرانی رئیسجمهور کشورمان در نخستین کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری آغاز شد به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس سخنرانی حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در نخستین کنفرانس بینالاولین کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری آغاز به کار کرد
سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۲ کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری با سخنرانی رییسجمهور کشورمان آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس جهان علیه خشونت و افراطیگری علاوه بر حسن روحانی حجتالاسلامکنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری آغاز شد -
با سخنرانی رئیسجمهور کشورمان کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری آغاز شد شناسهٔ خبر 2439053 سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۲ سیاست > سیاست خارجی کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطیگری با حضور رئیس جمهور و مقامات 40 کشور صبح امروز در تهران آغاز شد به گزارش خلاریجانی در دیدار نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور عراق: اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخورد
لاریجانی در دیدار نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور عراق اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیسترییس مجلس شورای اسلامی گفت اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیست به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس نیکلای ملادنف نماینده ویژه دبیرکل سازلاریجانی: اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیست
لاریجانی اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیست خبرگزاری پانا رییس مجلس شورای اسلامی گفت اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیست ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر ساعت 16 08 به گزارش خبرگزاری پانا نیکلای ملادنف نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد درکنفرانس بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری با حضور بیش از 40 کشور جهان
پخش زنده سخنان رییس جمهوری کنفرانس بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری با حضور بیش از 40 کشور جهان تهران - ایرنا - کنفرانس بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری و مقامات عالی سیاسی نخبگان و اندیشمندان بیش از 40 کشور جهلاریجانی: اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیست/ ناامنی در عراق سبب ناامنی در منطقه خواه
لاریجانی اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیست ناامنی در عراق سبب ناامنی در منطقه خواهد شد رییس مجلس شورای اسلامی گفت اقدامات کنونی ائتلاف علیه داعش از کارآیی لازم برخوردار نیست به گزارش نامه نیوز نیکلای ملادنف نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امو-
گوناگون
پربازدیدترینها