واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ابعاد سیاسی و اجتماعی مراسم اربعین
برانگیختن روحیه ایستادگی مقابل داعش، تقویت حس کار جمعی و وحدت سیاسی و بالا بردن حس اعتماد به نفس در میان مردم عراق از تأثیرات مهم مراسم عظیم اربعین است.
کد خبر: ۴۵۸۲۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۰ - 14 December 2014
برانگیختن روحیه ایستادگی مقابل داعش، تقویت حس کار جمعی و وحدت سیاسی و بالا بردن حس اعتماد به نفس در میان مردم عراق از تأثیرات مهم مراسم عظیم اربعین است.
به گزارش فارس، راهپیمایی اربعین از زوایای مختلفی باید بررسی شود. تأثیر مثبت در فضای داخلی عراق و در بطنهای پنهان جامعه این کشور و تأثیراتی در سطح منطقه و جهان، ماحصل برگزاری چنین گردهمایی بی سابقه است.
پایگاه خبری- تحلیلی المانیتور در گزارشی به این راهپیمایی میلیونی پرداخته و با چندین عراقی در این مورد مصاحبه کرده است.
این پایگاه تحلیلی آمریکایی مینویسد: مناسبات دینی در عراق، از اهداف صرفا عبادی خود عبور کرده و درون مایه اجتماعی یافته است. مراسم اربعین نمونهای است که مردم برای ایستادگی مقابل داعش از آن الهام میگیرند و در کنار آن برای شفای مریضان، حل مشکلات زندگی و گرفتن حاجات، به پیاده روی تا کربلا اقدام میکنند که نشان از ابعاد مختلف و کارایی مراسمات مذهبی در بین مردم عراق دارد.
«فانز العتبی» جوان 20 ساله اهل بابل در گفتوگو با المانیتور میگوید؛ هر سال در مراسم اربعین شرکت میکند و به زائران کربلا آب و شربت میدهد.
از آنجایی که فائز العتبی در بابل و در مرکز عبور کاروانهای زیارتی به سوی کربلا زندگی میکند، با صدها زائر دیدار و گفتوگو کرده است، زائرانی که با دستهها و علامتهای مخصوص به خود حرکت میکنند.
فائز میگوید: از صبح زود شروع به دم کردن چایی میکنم تا به زائران بدهم، بیشتر جوانان شهر در این روزها به کار خدمات رسانی به زائران مشغول هستند. چای و شیرینی و غذا، همیشه در چادرها آماده است. کسانی هم که میتوانند، به ارائه خدمات پزشکی مشغول میشوند.
ابوعلی، 86 ساله که در کنار فائز نشسته است میگوید: تا الان 30 کیلومتر راه آمدهام و دهها سال است که این کار را انجام میدهم.
«فلاح الخفاجی» از اهالی دیگر بابل و داوطلب کمک به زائران میگوید: بحث پیاده روی اربعین از یک مراسم صرف عبادی خارج شده و تبدیل به یک فرهنگ اجتماعی ریشهدار شده است.
وی ادامه میدهد: خانوادهها و عشایر برای خدمات دهی به زائران رقابت میکنند، هر عشیرهای با نام مخصوص خود کاروانهایی تشکیل میدهد و به خدمات رسانی به زائران مشغول است.
«علی المؤمن» مدیر سابق شبکه ماهوارهای نجف در گفتوگو با المانیتور میگوید: مراسم اربعین بعد اجتماعی یک مراسم دینی است و بزرگترین راهپیمایی است که در جهان به خود دیده است و بیش از 15 میلیون عراقی که یک سوم جمعیت عراق میشود در آن شرکت میکنند.
وی میگوید: موضوع قابل توجه در این میان است که از همه طیفهای مردم در این مراسم شرکت میکنند و با وجود اینکه مراسم اربعین رنگ و بوی دینی دارد، اما غیر دینداران نیز در آن شرکت میکنند و به خدمات دهی مشغولاند.
«سعید عبدالحسین» 50 ساله میگوید: بیش از 200 کیلومتر راه آمده ام (از شهر السماوة تا شهر حله مرکز بابل) ولی هیچ خستگی ندارم، در طول مسیر به خوبی پذیرایی میشود و هر حاجتی داشته باشی برایت رفع میکنند.
«کریم علابی» عضو شورای شهر « الحمزة الغربی» است، وی هیأت عزاداری «غریب طوس» را راه انداخته و تصاویر شهدای ارتش عراق را جلوی دسته عزاداری اش نصب کرده است. وی میگوید جنگ با داعش تأثیر فراوانی به مناسبتهای دینی گذاشته است.
حاج امین حسن، دیگر موکب دار این مسیر به المانیتور میگوید: پاکسازی منطقه «جرف الصخر» به برکت امام حسین (ع) اتفاق افتاد و این از کرامات امام (ع) است.
از معجراتی که تعریف میکند این است که سال گذشته فردی از التهاب مفاصل رنج میبرد، و موکب او شب هنگام به دیدارش رفته و آن فرد شفا یافته است.
«حسن سید سلمان» نویسنده و رئیس سابق شورای سیاست گذاری شبکه اعلام عراق میگوید: زیارت اربعین ریشه تاریخی و دینی و وجدانی دارد و اکنون بعد سیاسی آن نیز به خوبی نمایان شده است.
المانیتور در انتها مینویسد: مراسم اربعین توانسته بسیاری از افکار اختلافی را در راستای یک عقیده مذهبی واحد گرد هم آورد و روحیه بالایی به مردم بدهد. اربعین توانسته حس همیاری و کمک به یکدیگر و ایمان به کار جمعی را با قدرت و ایمان برای مردم فراهم آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]