واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۷ توصیه امنیتی برای وبگردی با خیال راحت
بسیاری از کاربران در دنیای مجازی خواهناخواه قسمت اعظم وقت خود را در اینترنت میگذرانند و فعالیتهای مختلف اینترنتی مورد نظر خود را انجام میدهند.
آفتاب: صرفنظر از جذابیتهای اینترنت برای کاربران، بحث امنیت وبگردی و تهدیدهای اینترنتی اهمیت بسیار بالایی دارد؛ بهطوریکه امروزه متاسفانه سوءاستفادههای متعددی از افراد در اینترنت به عناوین مختلفی انجام میشود و همه این اتفاقات در سایه ناآگاهی کاربران با خطرات و تهدیدهای اینترنت و همچنین ناآگاهی نسبت به مقابله با این خطرات رخ میدهد. در این مطلب سعی میشود راهکارهای وبگردی ایمن آموزش داده شود.
1- استفاده نکردن از هویت واقعی در همه سایتها
اصلا لزومی ندارد در هر سایتی که عضو میشوید اطلاعات واقعی و حقیقی خود را وارد کنید و دادن همه اطلاعات در سایتهای مختلف مانند این است که مشخصات خود را در فضای اینترنت پخش میکنید که باعث نقض حریم شخصی شما خواهد شد. توصیه میشود تنها در سایتهایی برای تراکنش مالی (سایتهای داخلی) یا سایتهایی که برای ارايه خدمات نیاز به احراز هویت شما دارند، اطلاعات واقعی خود را وارد کنید.
2- مراقب صفحات جعلی باشید
برای انجام بسیاری از فعالیتها نیاز به وارد کردن رمز عبور، شمارهحساب بانکی، رمز دوم و... است و هنگام وارد کردن این اطلاعات باید مطمئن باشید در آدرس صحیح قرار دارید؛ چراکه از طریق تکنیک phishing بهراحتی امکان سرقت اطلاعات وجود دارد. نحوه عملکرد این تکنیک به این صورت است که صفحهای کاملا مشابه صفحه اصلی مورد نظر مانند پرداخت بانکی طراحی شده (ولی در یک آدرس جعلی که به آدرس حقیقی نزدیک است) و کاربر فریب ظاهر صفحه را خورده و کلیه اطلاعات بانکی خود را در آن وارد میکند و اطلاعات وارد شده در سروری غیر از سرور بانک ذخیره میشود که هکر بهراحتی میتواند از آن سوءاستفاده کند.
3- اینترنت WiFi عمومی و خطرات
امروزه در برخی از مکانهای عمومی امکان استفاده از WiFi برای همه وجود دارد، جدا از امکان استفاده کردن از اینترنت رایگان مکانهای عمومی باید این نکته را مورد توجه قرار داد که در مکانهای عمومی، امنیت معمولا بسیار پایین است و حتی امکان شنود شبکه نیز وجود دارد؛ چراکه هر کسی میتواند به شبکه متصل شده و پکتهای دریافتی و ارسالی را مانیتورینگ كند که در صورت عدم رمزنگاری شبکه و ترافیک کاربران (که عموما بدون رمزنگاری است) هر شخصی امکان شنود شبکه را خواهد داشت؛ بنابراین توصیه اکید میشود تا حد امکان از انجام عملیات بانکی یا وارد شدن به حساب ایمیل مهم یا هر چیزی که برای کاربر جزو حریم شخصی و خصوصی محسوب میشد اجتناب کنید و صرفا به انجام وبگردی عمومی بپردازید. شنود شبکه در WiFiهای عمومی با توجه به وجود ابزارهای بسیار پیشرفته و قدرتمند موجود کار خیلی سختی نیست و هکرهای ماهر میتوانند آن را انجام دهند. اگر هم کاربر مجبور است فعالیتهای مالی یا مهمی را انجام دهد توصیه میشود حتما از رمزنگاری مطمئن در سیستم خود استفاده کند و با رمزنگاری اطلاعات تبادلشده در سیستم خود با شبکه حتی در شرایط شنود اطلاعات از خود مراقبت كند.
4- استفاده نکردن از رمز عبور یکسان
یکی از آسیبهای امنیت مجازی برای کاربران، استفاده از رمز عبورهای مشابه در سایتهای مختلف است که همیشه باعث بروز مشکل برای کاربران میشود. توصیه میشود برای هر حساب کاربری رمز عبور متفاوتی انتخاب شود.
5- استفاده نکردن از تولبارهای ناشناس
برخی از سایتها برای تبلیغ بیشتر، تولبار اختصاصی سایت خود را تولید و کاربران را مجاب به دانلود و نصب آن در مرورگر میکنند و حتی امتیازات ویژهای را نیز برای تشویق استفاده در نظر میگیرند. استفاده از تولبار ناامن و ناشناس سایتها میتواند باعث به خطر افتادن حریم شخصی کاربر شود و امنیت او را تهدید کند؛ بنابراین توصیه میشود تا زمانی که از صحت و امنیت تولبار یک سایت اطمینان حاصل نکردهاید از نصب آن خودداری کنید.
6- بهروز بودن مرورگر
یکی از پارامترهای بسیار مهم در امنیت وبگردی، بهروز بودن مرورگر است. اهمیت این کار در این است که مرورگرها همواره مشکلات امنیتی خود را اصلاح و همچنین جدیدترین تکنولوژیهای امنیتی در سایتها را با خود منطبق میکنند. استفاده از مرورگر قدیمی این خطر را بهوجود میآورد که کاربر در معرض بسیاری از خطرات مانند سایتهای ناامن و کدهای مخرب سایتها قرار میگیرد.
7- ذخیره نکردن پسورد در مرورگر
به گزارش عصر ارتباط، کاربران برای سهولت استفاده از سایتها، رمزعبورهای خود را در مرورگرها ذخیره میکنند تا هر بار مجبور به وارد کردن مجدد آن نباشند که این کار برای سایتهای مهم میتواند خطرساز باشد؛ چراکه ابزارهای متعددی وجود دارد که میتواند بهراحتی پسوردهای ذخیرهشده در مرورگر کاربر را استخراج کند و به هکر تحویل دهد.
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]