تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803155281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گفتگویی خواندنی با دو تعزیه‌خوان 5 و 110 ساله +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


کوچکترین و بزرگترین تعزیه خوان کشور؛
گفتگویی خواندنی با دو تعزیه‌خوان 5 و 110 ساله +عکس
حاج «علي محمد کاظمي» قطعاً يکي از کهن سال ترين تعزيه خوانان کشور است که در روستاي «هدک» از توابع بخش مرکزي بردسکن در ايام محرم و صفر نقش هاي مختلف به ويژه امام حسين(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) را اجرا مي کند.




به گزارش سرویس کشکول جام نیوز، کهن سال ترين و خردسال ترين تعزيه خوانان کشور در بردسکن در مراسم سوگواري اربعين سالار شهيدان هنرنمايي مي کنند. «رسول معصومي ثاني» کودک ۵ ساله اي که از ۳ سالگي به اجراي تعزيه خواني در اين شهرستان پرداخته است با عباراتي کودکانه مي گويد: افتخارم اين است که از ۲ سالگي همراه تعزيه خوانان شهرستان لباس مي پوشيدم و با آن ها همکاري مي کردم و در ۳ سالگي نقش حضرت سکينه(س) را به من دادند.   وي مي گويد: با کمال ميل و افتخار به خوبي اين نقش را اجرا کردم و در تعزيه هاي حضرت «مسلم بن عقيل» هم نقش «فرزند هاني»، در تعزيه امام حسين(ع) و حضرت علي اکبر(ع) نقش حضرت سکينه(س) و در تعزيه وفات حضرت رقيه(س) نيز نقش آن حضرت را بازي کردم. اين تعزيه خوان ۵ ساله در پاسخ به اين سوال که چه شد که به تعزيه خواني رو آوردي؟ مي گويد: تعزيه خواني را از پدر بزرگم (مرحوم «اسحاق معصومي ثاني») ياد گرفته ام.   وي همچنين گفت: نقش هاي ديگرم را از دايي ام که چندين سال است نقش اجرا مي کند ياد گرفته ام. اين تعزيه خوان خردسال بردسکني گفت: تصميم دارم تا زنده هستم در راه امام حسين(ع) حرکت کنم و راه پدربزرگم را هم ادامه دهم.

وي در پايان مي گويد: براي تعزيه خواني پدر و مادرم، همه تجهيزات و لباس ها را برايم تهيه کرده اند که از آن ها هم تشکر مي کنم.
  حرف هاي خواندني کهن سال ترين تعزيه خوان کشور حاج «علي محمد کاظمي» قطعاً يکي از کهن سال ترين تعزيه خوانان کشور است که در روستاي «هدک» از توابع بخش مرکزي بردسکن در ايام محرم و صفر نقش هاي مختلف به ويژه امام حسين(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) را اجرا مي کند.وي که بيش از ۱۱۰ سال عمر دارد به خراسان مي گويد: از ۲۰ سالگي از پدرم تعزيه خواني را ياد گرفتم و از آن زمان دنبال آن را گرفتم و نسخه ها و سبک هاي مختلف تعزيه خواني را نوشتم و اجرا کردم و الان بيش از ۱۰۰ نسخه از مجالس تعزيه خواني اهل بيت(ع) را دارم.

کاظمي مي افزايد: بيش از يک قرن است که در روستا تعزيه مي خوانم اما اکنون به دليل کهولت سن فقط نقش امام حسين(ع) را تا قبل از اين که مي خواهد با مخالفان جنگ کند، اجرا مي کنم. وي گفت: با وجود اين که بيش از ۱۰۰ سال است تعزيه مي خوانم، مردم همچنان از من درخواست مي کنند تا در ايام محرم نقش امام حسين(ع) را ايفا کنم. وي که ۷۵ فرزند، نوه، نبيره و نتيجه دارد مي گويد: همه فرزندانم در شهرهاي ديگر زندگي مي کنند و الان فقط من با همسرم در روستا زندگي مي کنيم.

اين تعزيه خوان مي گويد: پس از فوت همسرم به خاطر اين که مدت ها تنها بودم مجدد ازدواج کردم. در طول روز نيز مشغول قرآن خواندن هستم يا در مرکز روستا با همسن و سالانم به گفت و گو مي پردازم. وي مي افزايد: موذن روستا هستم و در مراسم مختلف نيز قرآن تلاوت مي کنم. وي مي افزايد: خوشبختانه تاکنون به بيماري خاصي دچار نشده ام چرا که اکثر اوقات با داروهاي گياهي خود را درمان کرده ام.

وي گفت: اگر خداي متعال به من بيش از ۱۱۰ سال عمر داده به برکت تعزيه خواني اهل بيت و امام حسين(ع) است که اميدوارم بتوانم تعزيه خواني سيد الشهدا(ع) را ادامه دهم. وي به تعزيه خوانان توصيه مي کند بر اساس مستندهاي تاريخي و نسخه هايي معتبر تعزيه خواني را اجرا کنند چرا که برخي افراد بدون هيچ گونه سنديتي نقش هايي را ايفا مي کنند که در آن ها مستند تاريخي وجود ندارد. وي همچنين از نسل جوان و علاقه مندان به تعزيه خواني خواست با استفاده از تجربيات ديگران به هنر تعزيه خواني نيز رو بياورند و نقش آفريني کنند.
پيشينه ۱۵۰ ساله تعزيه خواني در بردسکن
يکي از تعزيه خوانان شهرستان بردسکن هم به خراسان مي گويد: تعزيه خواني را از سنين کودکي آموختم و در نقش هايي مانند حضرت سکينه(س)، بي بي رقيه(س)، طفلان مسلم، حضرت علي اکبر(ع)، فرزند حر و عبدا... نقش آفريني کرده ام و به برکت اهل بيت(ع) هم اکنون نقش هاي حضرت ابوالفضل(ع) و سيد الشهدا(ع) را هم اجرا مي کنم. «پورمحمد» مي گويد: تعزيه خواني در واقع خدمت به آستان مقدس امام حسين(ع) است و من هم چون ديگران سينه به سينه اين هنر را ياد گرفته ام. اين تعزيه خوان بردسکني مي افزايد: هم اکنون نيز با همکاري کانون تعزيه خواني شهرستان اقدام به آموزش عده اي از علاقه مندان به هنر تعزيه خواني کرده ام.

يکي ديگر از تعزيه خوانان نوجوان روستاي زيرک آباد بردسکن هم که از ۴ سالگي به هنر تعزيه رو آورده است و اکنون ۸ سال دارد به خبرنگار ما مي گويد: با توجه به اين که پدرم تعزيه خوان و مادرم نيز مداح اهل بيت(ع) است من هم دوست داشتم تعزيه خوان شوم که از ۴ سالگي نقش هايي مانند طفل بي بي زينب(س)، عبدا...، بي بي رقيه(س) و حضرت سکينه(س) را اجرا کرده ام.

رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بردسکن هم در ادامه به خبرنگار ما مي گويد: قدمت تعزيه خواني در بردسکن حدود ۱۵۰ سال است و وجود کهن سال ترين تعزيه خوان کشور به نام حاج آقا «کاظمي» که حدود يک قرن است در روستاي «هدک» شهرستان تعزيه اجرا مي کند نشانگر همين سابقه است.

وي افزود: تعزيه خواني هنر ارادت است، هنر دل هاي عاشق که با زبان شعر و رنگ و موسيقي عرض ارادت مي کنند. «حسن مدرس مقدم» مي افزايد: در تعزيه نه تنها زبان که رنگ ها هم سخن مي گويند. رنگ سبز قداست و پاکي را بر قامت حسينيان مي نشاند و قرمز خشونت را بر اندام يزيديان و زرد رنگ ترديد را بر قامت حربن يزيد رياحي که همه نشانه هاي بصري است. وي در پايان مي افزايد: هم اکنون ۱۵ گروه تعزيه خوان فعال در بردسکن به سوگواري مي پردازند.   باشگاه خبرنگاران 206  



۲۰/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۰:۱۶




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن