واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون بنیاد ملی نخبگان: قوانین مالیاتی کشور حافظ منافع علم نیست شیراز- ایرنا- معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر ضرورت کمک به فرایند تجاری سازی اختراعات و ابداعات گفت: قوانین موجود کشور حافظ منافع علم نیست همچنانکه قوانین مالیاتی حامی فعالان این عرصه نیست.
به گزارش ایرنا، غلامرضا منتظر چهارشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان فارس افزود: استانداردهای کشور باید به سمت و سویی حرکت کند که نیازمندی ها را از منابع داخلی تامین کنیم و به فناوری های کلیدی مورد نیاز کنونی یا آینده کشور توجه کنیم.
وی گفت: بنیاد ملی نخبگان در حوزه هایی از تولید فناوری ورود خواهد کرد که کشور در آینده به این فناوری ها نیازمند است همچنانکه حرکت به سوی فناوری های همگرا مانند نانو، بایو، اطلاعات و شناختی برای کشور یک نیاز ضروری و راهبردی است.
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان در ادامه کمک به تامین منابع انسانی برگزیده کشور به منظور عهده دار شدن مدیریت کشور در 25 سال آینده را از رسالت های این بنیاد دانست و اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، تدبیر امور کشور باید در دست نخبگان قرار گیرد و از این رو، باید از امروز برنامه ریزی کنیم و طبقه برگزیده و راهبر را پشتیبانی کنیم.
منتظر بیان کرد: رده بعدی مدیران جمهوری اسلامی از کسانی خواهند بود که اکنون در دانشگاه ها هستند و از این رو باید برگزیدگان دانشگاه ها پشتیبانی شوند تا پاسخگوی نیازهای مدیریتی کشور در سال های آینده باشند.
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: استان فارس می تواند یکی از قطب های توسعه کشور در عرصه های مختلف باشد و دانشگاه شیراز و سایر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان در این عرصه نقش مهمی ایفا می کنند.
رییس دانشگاه شیراز نیز در سخنانی در این آیین گفت: هم اکنون بخش پژوهش سهم 0.3 تا 0.4 درصدی از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است و حال آن که در لایحه بودجه سال 94، سهم چهار درصدی تولید ناخالص ملی برای این بخش پیش بینی شده است.
مجید ارشاد لنگرودی افزود: دستیابی به این شاخص کار بسیار دشوار و سختی است و از این رو، انتظار می رود که دستگاه های اجرایی استان امسال اقدام های شایسته ای برای نزدیک شدن به شاخص تعیین شده داشته باشند تا بتوان در سال 94 امیدوار به تحقق آن بود.
رییس دانشگاه شیراز ارتقای بودجه پژوهشی و تامین نیازهای زیرساختی دانشگاه ها را از مهمترین مطالبات جامعه علمی کشور عنوان کرد و گفت: با تجهیزات فرسوده و قدیمی نمی توان انتظار تحول گسترده علمی را داشت.
وی اظهار کرد: چنانچه برخی تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه ها را بتوان نوسازی کرد می تواند به آموزش دانشجوی بهتر و کارآفرین امیدوار بود.
ارشاد گفت: بر این اعتقاد هستیم که یک دانشجوی با کیفیت باید از دانشگاه فارغ التحصیل شود تا باری از دوش کشور بردارد و راهنما و راهبر باشد و خود ایجادکننده مجموعه ای اشتغالزا باشد که تربیت چنین دانشجویی، وظیفه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی است.
در این آیین از مدیران دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان از 47 نفر از پژوهشگران برتر استان قدردانی شد که دکتر علی ملک حسینی چهره ماندگار کشور در عرصه بیماری های عروق و پیوند اعضا از جمله آنها بود.
دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز به ترتیب با هشت و هفت نفر بیشترین شمار برگزیدگان عرصه پژوهش در میان دانشگاه های استان را به خود اختصاص دادند.
در این آیین همچنین پژوهشگران برتر حوزه های علمیه استان، دانشگاه های پیام نور، آزاد اسلامی، جامع علمی کاربردی، دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش و مرکز تحقیقات کشاورزی استان تجلیل شدند.
همچنین پژوهشگرانی از استانداری فارس، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، شرک برق منطقه ای فارس، اداره کل ورزش و جوانان استان، شهرداری شیراز، اداره کل امور عشایر، جهاد دانشگاهی، دفتر فنی استانداری، مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور، شرکت گاز استان و همچنین چهار شرکت دانش بنیان بر اساس شاخص های معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری معرفی و تجلیل شدند.
استاندار فارس و دیگر مسوولان شرکت کننده در این آیین در پایان آیین تجلیل از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان فارس در سالن مجاور در باشگاه فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز بازدید کردند و با آخرین دستاوردهای پژوهشی استان آشنا شدند.
این نمایشگاه که روز دوشنبه گشایش یافته است، عصر چهارشنبه به کار خود پایان می دهد. ک/2
2026 /675
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]