واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدافعان حقوق بشر مجازات عاملان شکنجه در آمریکا را خواستار شدند تهران-ایرنا- گروه های مدافع حقوق بشر و سازمان ملل در واکنش به انتشار گزارش جدید سنا درباره اقدامات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در شکنجه مظنونان ،خواستار پیگرد قانونی و مجازات عاملان شکنجه شدند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه "راشا تودی" روسیه، "بن امرسون" گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مبارزه با تروریسم و حمایت از حقوق بشر با انتشار بیانیه ای در ژنو گفت: بر اساس قوانین بین الملل، آمریکا به لحاظ قانونی باید عاملان شکنجه را محاکمه کند و دادستان کل آمریکا وظیفه دارد اتهاماتی جنایی علیه آنها مطرح کند.
امرسون افزود: گزارش منتشر شده بر آنچه که جامعه بین المللی از مدتها قبل نسبت به آن مظنون بودند صحه گذاشت. در دولت "جورج بوش" رییس جمهوری پیشین آمریکا سیاست آشکاری رواج داشت که به طور نظام مند به مسوولان عالی رتبه اجازه داد مرتکب جنایت شوند و قوانین بین المللی در زمینه حقوق بشر را نقض کنند.
انتشار چکیده ای از سند محرمانه مبسوط سنا درباره استفاده از شکنجه توسط ماموران سیا هم چنین واکنش سازمان عفو بین الملل را برانگیخت.
"استیون هاوکینز" مدیر اجرایی بخش آمریکا درسازمان عفو بین الملل تاکید کرد این گزارش نشان می دهد که سیا از "روز نخست" مرتکب اقدامات غیرقانونی شده است.
وی با بیان اینکه برنامه سیا در حقیقت مجوزی برای ارتکاب جنایت با مصونیت کامل بوده است ،خواستار پاسخگویی دولت آمریکا، انجام تحقیقات جامع و محاکمه عاملان شکنجه شد.
"کنت روث" مدیر اجرایی دیده بان حقوق بشر نیز پیگرد قانونی عاملان شکنجه در آمریکا را خواستار شد و گفت: تا زمانی که عاملان شکنجه در این گزارش مجازات نشوند، شکنجه به عنوان "گزینه ای سیاسی" برای روسای جمهوری آینده در آمریکا باقی خواهد ماند.
"انتونی رومرو" مدیر اجرایی اتحادیه آزادی های شهروندی آمریکا (ACLU) گفت: مقام های دولتی که مجوز این اقدام غیرقانونی را صادر کرده اند، باید پاسخگو باشند.
این اتحادیه همچنین از "باراک اوباما" رییس جمهوری آمریکا خواست گزارشگر ویژه ای را برای نظارت بر نقش مقام های ارشدی که مسوول این اقدامات غیرقانونی بوده اند و نیز افرادی که سعی در مخفی نگه داشتن آن داشته اند، منصوب کند.
گزارش 524 صفحه ای که سنا اقدام به انتشار آن کرده است در واقع تنها بخش کوچکی از گزارش طولانی تری مشتمل بر 6 هزار صفحه از جنایات "سیا" است که در آن از انتشار جزییات بیشتری از جمله اسامی عاملان شکنجه خودداری شده است.
با وجود درخواست مدافعان حقوق بشر برای مجازات عاملان شکنجه در امریکا، وزارت دادگستری این کشور به بهانه این که شواهد ارائه شده در این گزارش کافی نیست، می گوید قصد ندارد متهمان شکنجه را تحت پیگیرد قانونی قرار دارد.
وزارت دادگستری آمریکا در سال 2009 نیز به بهانه کافی نبودن شواهد از انجام تحقیقات درباره رفتار بد ماموران با افراد بازداشت شده در این کشور خودداری کرد.
اروپام**9158** 5981
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]