واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امید به تداوم آتش بس در شرق اوکراین قوت گرفت تهران- ایرنا- نظر مساعد مقامات اوکراین و نیز مسئولان محلی در شرق این کشور در مورد رعایت شدن آتش بس، امید به تداوم این وضعیت و ایجاد منطقه حائل در مناطق ناآرام شرقی را تقویت کرد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری فرانسه از دونتسک، یک روز پس از آغاز آتش بسی که مقامات اوکراین و جدایی طلبان شرق این کشور به تداوم آن امیدوارند، دو طرف باید تجهیزات جنگی سنگین را به عقب بازگردانده و گامی مهم در ایجاد منطقه حائل به وسعت 30 کیلومتر بردارند.
این گزارش با اشاره به این که در هشت ماه گذشته این چهارمین بار است که میان دو طرف درگیر در شرق اوکراین آتش بس اعلام می شود، افزود: این بار اما خبرنگاران از سکوت غیرمعمولی خبر می دهند که بر مناطق ناآرام شرق اوکراین حاکم شده است.
این مسئله در کنار اظهارات دیروز (سه شنبه) "پترو پوروشنکو" رییس جمهوری اوکراین مبنی بر رعایت کامل آتش بس در نخستین ساعات پس از اعلام آن و نیز اظهارات مشابه مقامات محلی مناطق شرقی، امید به تداوم آتش بس را افزایش داده است.
"دنیس پوشیلین" رییس پارلمان جمهوری خودخوانده "دونتسک" در اظهاراتی ابراز امیدواری کرده است که این بار آتش بس تداوم داشته باشد.
همچنین یکی از مبارزان جنبش افراطی "پراوی سکتور" اوکراین به خبرگزاری فرانسه گفت که فرودگاه دونتسک به عنوان یکی از آخرین محل های درگیری در شرق از سلاح سنگین پاک شده است.
فرمانده گارد مرزی اوکراین نیز در مطلب قرار گرفته در شبکه اجتماعی خود اعلام کرد که نیروهای روسیه در شبه جزیره "کریمه" مستقر شده اند و در خاک اوکراین حضور ندارند.
این در حالی است که مذاکرات صلح که قرار بود دیروز (سه شنبه) در مینسک پایتخت بلاروس برگزار شود برای مدت نامشخصی به تعویق افتاد. برخی منابع معتقدند که تاریخ جدید مذاکرات، امروز اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جدایی طلبان معتقدند که در مذاکرات پیش رو باید مسئله رفع تحریم اقتصادی منطقه تحت کنترلشان مورد بررسی قرار گیرد. تبادل زندانیان، عفو برخی از مبارزان جدایی طلب و نیز تخصیص اختیارات و استقلال بیشتر به مناطق شرقی دیگر خواسته های جدایی طلبان را تشکیل می دهد.
پیشتر با وجود اعلام آتش بس در شرق اوکراین میان جدایی طلبان و نیروهای دولت کی یف که در چارچوب توافق نامه ای در 5 سپتامبر (14 شهریور) به امضای دو طرف رسیده بود، شرق اوکراین همچنان دستخوش ناآرامی بود و درگیری های پراکنده در این منطقه همچنان قربانی می گرفت. دولت و جدایی طلبان همواره یکدیگر را به نقض آتش بس متهم می کردند.
بخش های شرقی اوکراین با اکثریت روس زبان، پس از برکناری "ویکتور یانوکوویچ" رییس جمهوری پیشین اوکراین در فوریه 2014 (بهمن/اسفند 1392) به دلیل امضا نکردن توافق تجاری با اتحادیه اروپا و روی کار آمدن دولتی جدید در کی یف، به عرصه فعالیت طرفداران حفظ هویت روسی تبدیل شد.
اوکراین، روسیه را به حمایت از جدایی طلبان متهم می کند، اتهامی که همواره از سوی مسکو رد شده است.
اروپام ** 9053** 1337
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]