تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه روزه او را از غذاهاى مورد علاقه‏اش باز دارد برخداست كه به او از غذاهاى بهشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851081737




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشونت و افراطی گری!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خشونت و افراطی گری! تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» امروز -چهارشنبه- طی یادداشتی به قلم «ابوالقاسم قاسم زاده» با عنوان «خشونت و افراطی گری!» نوشت: دکتر روحانی رئیس جمهوری پیشنهاد«جهان علیه خشونت و افراطی گری» را در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد. این پیشنهاد به صورت قطعنامه ای در مجمع عمومی سازمان ملل به اتفاق آراء به تصویب رسید.


دیروز اولین کنفرانس بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری در تهران برگزار شد. رئیس اجرایی اولین همایش بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری گزارش کرد که در این اجلاس 53 کشور در سطح رؤسای جمهور سابق، وزرای خارجه و نهادهای عالی و دانشگاهی حضور دارند. این همایش یک نهاد دایمی باقی خواهد ماند و از هم اکنون تقاضای میزبانی سال بعد، از کشورهایی دریافت شده است.
همایش در تهران با سخنرانی رئیس جمهور افتتاح شد. دکتر روحانی در سخنرانی خود خشونت و افراطی گری را واقعیت تلخ در جهان امروز معرفی کرد که خسارت های آن موجب نگرانی دولت ها و ملت ها در سراسر جهان شده است. رئیس جمهور گفت: «... گرچه همکاری های گسترده اقتصادی و تعامل سیاسی در بخش های مهمی از نظام بین الملل، خشونت و افراطی گری را کاهش داده ولی در عین حال متأسفانه در بخش های دیگری از جمله منطقه خاورمیانه خشونت همچنان حضور دارد و بعضاً به طور روزانه جان دهها کودک و زن و مرد را می گیرد. همه کشورها و جریان های حامی صلح، باید همکاری و تعامل، درجه تفاهم و جدیت خود را در مبارزه با خشونت و افراطی گری به حداکثر برسانند.»
خاورمیانه امروز مرکز بحران و خشونت و افراطی گری شناخته شده است. این منطقه با اخبار جنگ و کشتار در رسانه های بین المللی به صورت روزانه خبرساز است. در نقد و بررسی چرایی بحران فراگیر خشونت و افراطی گری در خاورمیانه بسیار نوشته اند و همچنان موضوع روز محافل سیاسی و رسانه ها است. این نظرپردازی ها از چرایی خشونت و افراطی گری را می توان در چند محور دید.
1ـ حاکمیت دولت های مستبد یا وابسته به قدرت های خارجی و فاقد مقبولیت مردمی.
2ـ فقر اقتصادی و فرهنگی، تضاد فقرزدگی با سلطه قدرت های حاکم (دیکتاتوری).
3ـ منافع قدرت های بین المللی در مدیریت نفت و بحران در خاورمیانه.
4ـ تنافر دولت ها در منطقه خاورمیانه از یکدیگر و نبود همکاری های منطقه ای و یا ائتلاف امنیتی در میان دولت های این منطقه.
5ـ فقدان دمکراسی در بافت اجتماعی، سیاسی و چرخش قدرت در اغلب کشورهای این منطقه.
6ـ وجود رژیم صهیونیستی که بقاء خود را در تداوم بحران ها در کشورهای پیرامونی خود می بیند.
7ـ تحجر ایدئولوژیکی به نام دین و باورهای دینی در قالب داعش و شبه داعش.
جستجوی رهایی از طریق نظامی گری، تروریسم و افراطی گری.
9ـ بازار مطلوب تسلیحاتی برای کشورهای تولیدکننده تسلیحات نظامی و جذب دلارهای نفتی با رونق بخشیدن این بازار از طریق فراگیری خشونت و جنگ.
10ـ نگاه غرب (آمریکا) به خاورمیانه با استراتژی: آمریکای امن مساوی با خاورمیانه نا امن.
این محورها و بسیاری دیگر، موضوع هر روز نوشته ها در محافل سیاسی و در رسانه ها است. واقعیت این است که تا امروز خشونت و افراطی گری در خاورمیانه برای بازیگران فرامنطقه ای منافع خاصی را تأمین می کند و دخالت های آنها با ادعای مبارزه با خشونت و افراطی گری در خاورمیانه بجای راه حل، موجب تشدید بحران ها شده است. دکتر روحانی در سخنرانی خود راه حل را پذیرش ائتلاف های مؤثر اقتصادی، سیاسی و امنیتی منطقه ای از سوی دولت های منطقه می داند و می گوید: «... در نظام بین الملل امروز جنگ و درگیری های نظامی جز تولید هزینه و تنش و از هم گسیختگی زندگی اجتماعی و اقتصادی شهروندان هیچ نفعی ندارد. اروپایی ها بعد از قرن ها درگیری و نزاع و دو جنگ جهانی در نهایت به همکاری های بهم تنیده اقتصادی در هم نهادند و با هم گرایی اقتصادی، سیاسی و امنیتی دستاوردهای بزرگی را برای صلح و امنیت منطقه خود به ارمغان آوردند. در کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین نیز با همکاری های گسترده منطقه ای و اقتصادی در فرآیند ائتلاف های مؤثر سیاسی و امنیتی قدم برمی دارند. از همه کشورهای منطقه (خاورمیانه) درخواست می کنم که با همفکری و هماهنگی و ایجاد ائتلاف و سیاست گذاری های منطقی و عقلانی، بسوی خاورمیانه ای در سوی صلح و امنیت سوق پیدا کنیم.» رئیس جمهوری آنگاه به واقعیت دیگری در سخنان خود اشاره کرد و گفت: «...دولت های این منطقه خواهان آرامش و مبارزه با خشونت و افراطی گری هستند. هیچ ضرورتی دیده نمی شود که بازیگران فرامنطقه ای که منافع خاص خود را دنبال می کنند سرنوشت مردم این منطقه را رقم بزنند. جهان عاری از خشونت در شرایطی محقق می شود که دولت ها با هم همکاری کنند و در سیاست گذاری ها هماهنگ باشند. وقتی دولت ها هماهنگ باشند، جریان های افراطی در حاشیه قرار خواهند گرفت. دولت های مقتدر اگر با همسایگان خود به سیاست های مشترکی دست یابند، می توانند در مدت زمان کوتاهی ریشه های خشونت را بخشکانند. جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید مدیریت و دولت تدبیر و امید، از روز اول مسئولیت خود، بر ثبات، آرامش و مبارزه با خشونت تأکید کرده است و در عموم مجامع منطقه ای و بین المللی خواستار همکاری دولت ها برای ریشه کن کردن خشونت شده است.»
دیدگاه رئیس جمهور کشور ما که معتقد است از مسیر «منطقی و عقلانی» و با ایجاد ائتلاف سیاسی ـ امنیتی در «مدت زمان کوتاهی» می توان ریشه های خشونت و افراطی گری را در منطقه از بین برد، با نگاه آمریکا که مدام می گوید، حداقل تا 10 سال آینده جنگ و بحران در خاورمیانه و مبارزه علیه داعش و دیگر گروهک های تروریستی ادامه خواهد داشت، تفاوت بسیار دارد و نشان می دهد که منافع خاصی از ادامه خشونت و افراطی گری در خاورمیانه از سوی غرب دنبال می گردد.
در پایان سخنرانی رئیس جمهوری به طور مشخص 10 پیشنهاد به همایش ارائه داد تا در دستور کار خود برای «جهان علیه خشونت و افراطی گری» قرار دهد. دکتر روحانی در حالی که تفکرهای غلط و افراطی را از مسیرهای منتهی به خشونت معرفی کرد، اظهار کرد: «توسعه نیافتگی و نیازهای مادی پاسخ داده نشده، بیکاری، فقر، نبودن امکانات زندگی و ناامیدی از دست یافتن به آینده ای قابل تحمل و ارزشمند، بستری برای خشونت طلبی است و این همان بلایی است که خاورمیانه و بخش مهمی از جهان گرفتار آن آمدند. خود برتر بینی در مقیاس ملی و بین المللی و تقسیم کشورها به خودی و غیرخودی، زمینه ساز فرهنگ خشونت و گسترش ناامنی در ابعاد بین المللی است. سایر انواع خشونت های ساختاری همچون تحریم و تهدید، نقض حقوق بشر و آزادی های اساسی، چالشی جدی برای امنیت در نظام بین الملل است. برخی از این فرآیندها عبارتند از: حکومت های مستبد و وابسته که حقوق شهروندان خویش را به رسمیت نمی شناسند و حق مشارکت همگانی را محترم نمی شمارند، موجبات افزایش فقر و توسعه نیافتگی را فراهم آورده اند. همچنین مداخله های خارجی و اشکالی از استعمار نو، سبب شده است که جوامع توانایی های خود را برای کاهش فقر و حذف زمینه های خشونت، از دست بدهند.
منبع: اطلاعات
اول**1368**


19/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن