واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: شهردار بافت تاریخی شیراز: شیراز به لحاظ سرانه فضای سبز از میانگین كشور بالاتر است خبرگزاری پانا: شهردار بافت تاریخی شیراز گفت: یكی از معضلات مهم بافت تاریخی و فرهنگی شیراز، وجود مراكز دیآیسی است و خروج این مراكز، زمینهساز تامین امنیت این منطقه گردشگرپذیر خواهد بود.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۹ آذر ساعت 12:02
![](http://pana.ir/Image/PicArchive/2014/12/1_635538098607936433_s.jpg)
به گزارش خبرگزاری پانا، ابراهیم خداشناس گفت: تفاوت جمعیت روز و شب، وجود مراكز دیآیسی، نبود امنیت كافی برای گردشگر و ساكنان، فرسودگی تاسیسات شهری، نبود سیستمهای جمعآوری و دفع فاضلاب مناسب، پایین بودن سرانه فضای سبز و فرسودگی ساختمانها، از جمله اصلیترین مشكلات بافت تاریخی فرهنگی شیراز است.
وی اضافه كرد: زمانی ایجاد مراكز دیآیسی در بافت تاریخی، یك ضرورت و نیاز بود اما امروز این مراكز خود به یك معضل بدل شده كه حضور گردشگران و جاری شدن روح زندگی و رونق اقتصادی بافت را با مخاطره مواجه كرده است.
این مدیر شهری با تاكید بر ضرورت ورود شركت آبفا برای مرمت و بازسازی شبكههای توزیع آب و تعویض شبكههای فرسوده، خاطرنشان كرد: سیستمهای جمعآوری و دفع فاضلاب ساختمانهای قدیم و جدید موجود در بافت نیازمند مدیریت و اندیشیدن راهكارهای قابل اجرا است.
وی سیستمهای قدیمی دفع فاضلاب موجود در بافت تاریخی و همچنین تاسیسات آبرسانی فرسوده و نشت آب از این تاسیسات را خطری بزرگ برای ساختمانهای موجود در این منطقه، خصوصا ساختمانهای تاریخی و میراثی دانست.
خداشناس تصریح كرد: اجرای كامل طرح توسعه محدوده 57 هكتاری و توسعه حرمین شریف، بافت را نجات خواهد داد و زمینهساز ساماندهی وضعیت آن خواهد شد.
شهردار منطقه 8 شیراز با یادآوری اینكه هماینك شیراز به لحاظ سرانه فضای سبز از میانگین كشور بالاتر است، گفت: در بافت تاریخی فرهنگی بهدلیل تراكم موجود، سرانه فضای سبز پایین است كه در راستای افزایش سرانه تدابیری اندیشیده شده است.
خداشناس همچنین از اجرایی شدن طرح سنگفرش كردن معبرهای امتداد طرح عرفان در مسیر ورودی بازار وكیل از مسیر دروازه اصفهان، خبر داد و گفت: این طرح در محدوده حدود یك هزار و 500 متری و با سرعت اجرایی خواهد شد بهطوریكه ظرف سه ماه و تا قبل از پایان سالجاری به اتمام میرسد.
وی این اقدام را گامی در راستای بهبود فضای گردشگری در ورودی بازار وكیل بهعنوان یكی از جذابترین مسیرهای گردشگری ارزیابی و خاطرنشان كرد: اجرای كامل طرح عرفان كه دروازه قرآن را به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با استفاده از معبر پیاده متصل خواهد كرد، نیازمند زمان، زیرساخت و فرهنگسازی است.
خداشناس تاكید كرد: تمام محورهای فرهنگی و گردشگری باید گذر پیاده باشد تا عابران و گردشگران بهراحتی به مسیرهای گردشگری و آثار تاریخی مورد نظر دسترسی داشته باشند.
شهردار منطقه هشت شیراز همچنین از اجرای طرح بدنهسازی در محورهایی از بافت تاریخی فرهنگی شیراز خبر داد و گفت: پیشبینی شده است كه دیوارهای معابر را با مصالح جدیدی كه ظاهری شبیه به كاهگل دارد، بپوشانیم تا به لحاظ منظر، تداعی كننده بافتهای قدیمی باشد.
خداشناس با یادآوری اینكه اصلاح و ساماندهی و بهسازی كف و دیواره معابر از جمله وظایف شهرداریها است، گفت: پیشنهاد گنجانده شدن یك ردیف در بودجه سال آینده شهرداری به عنوان دیوارهسازی داده شده است كه امیدواریم محقق شود.
این مدیر شهری كه معتقد است مصالح قدیمی در مقایسه با مصالح جدید ساختمانی از انعطافپذیری بهتری برخوردار است، گفت: یكی از مشكلات بافت فرسوده شیراز، مقاوم نبودن ساختمانها در برابر حوادثی نظیر زلزله است كه با هدف مقاومسازی، اقداماتی را نظیر مبادله تفاهمنامه با اداره كل میراث فرهنگی، در دستور كار قرار دارد.
وی همچنین از واگذاری وظیفه جمعآوری زباله و مواد بازیافتی از سطح منطقه بافت تاریخی فرهنگی شیراز به بخش خصوصی خبر داد و گفت: جمع آوری زباله در این منطقه بهلحاظ وجود معابر باریك كه عبور خودرو از آنها غیرممكن است، كاری دشوار و زمانبر محسوب میشود. او گفت: براساس توافقهای انجام شده، از ابتدای دیماه، پیمانكار جدید برای جمعآوری زباله و مواد بازیافتی در منطقه مشغول بكار میشود.
شهردار منطقه هشت در خصوص بهسازی وضعیت بازار وكیل نیز از اختصاص 500 میلیون تومان اعتبار از سوی شهرداری شیراز خبر داد و گفت: بهسازی بازار وكیل بهعنوان یك اثر تاریخی باید با مشاركت میراث فرهنگی و بازاریان انجام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]