واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ابتکار: طبیعت لرستان جاذبههای فوقالعادهای دارد/ با کمک مردم میتوان فرهنگ جامعه نسبت به محیط زیست را اصلاح کرد
رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: در موضوعات محیط زیست نقش مردم کلیدی است.
به گزارش نامه نیوز، معصومه ابتکار در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، افزود: علیرغم اینکه دولت در حوزه اشتغال و اقتصاد با مشکلاتی مواجه است؛ اما مسائل مربوط به محیط زیست را در اولویت کارهای خود قرار داده است.
وی ادامه داد: با توجه به آسیبهایی که به بهداشت عمومی و محیط زیست وارد میشود این بخش از همان اول در برنامه های محوری رئیس جمهور قرار گرفت و خوشبختانه دولت در این راستا اقدامات خوبی انجام داده و دستاوردهای خوبی در استانها داشته است.
ابتکار گفت: هر استانی شرایط و الزامات خاص خود را دارد و ظرفیتهای زیادی در استانها به ویژه لرستان داریم.
رئیس سازمان محیط زیست کشور اضافه کرد: طبیعت لرستان جاذبههای فوقالعادهای دارد که از یک جهت فرصت محسوب میشوند؛ اما اگر همین فرصتها خوب حفاظت نشود و از طریق فاضلاب و زباله تخریبهایی صورت گیرد و مدیریت نشوند، آنها را از دست خواهیم داد.
وی بیان کرد: دولت روی مساله محیط زیست ورود جدی پیدا کرده و استانداران نیز با نگاه خیلی جامع و بلند، همه ابعاد توسعه را کنار هم میبینند و این یک فرصت استثنائی برای کشور ما محسوب میشود که امید میرود این حمایتها استمرار داشته باشد.
ابتکار افزود: در موضوعات محیط زیست نقش مردم کلیدی است و مردم حق دارند از محیط سالم، آب سالم، هوا و غذای سالم برخوردار باشند.
رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: لازم است همه ما و روحانیون و ائمه جماعات که موضوع حق را در تریبونهای مختلف یادآوری میکنند، مسئولیتها را نیز یادآوری کنند.
وی با انتقاد از آسیبهایی که به طبیعت وارد شده است، تصریح کرد: در قبال نعمتهایی که خداوند در زمان کنونی به ما داده و آنها را مصرف میکنیم، متاسفانه کم کاریهایی صورت گرفته و آثار آن را به طبیعت میاندازیم.
ابتکار ادامه داد: متاسفانه مصرف سم و کود به گونهای شده که منابع آب و کشاورزی را آلوده کرده و استفاده از مراتع به گونهای شده که سبب فرسایش خاک و از بین رفتن محیط زیست شده است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور بر گفت و شنود فرهنگی با مردم تاکید کرد و افزود: گفتوشنود با مردم نقش موثری خواهد داشت و امید میرود بتوانیم ازعهده معضلات برآییم.
وی اظهار کرد: با کمک مردم، قشر دانشگاهی و روحانیون میتوان اصلاحی در رفتار و منش و فرهنگ مردم نسبت به محیط زیست ایجاد کرد و از این طریق مشکلات محیط زیست را حل کرد.
ابتکار گفت: از این ظرفیت بیش از پیش می توانیم برای اعتلای کشور، وضعیت اجتماعی و گردشگری بهره ببریم و بتوانیم مشاغلی جدید ایجاد و استانها به ویژه لرستان را در سطح منطقه و کشور معرفی کنیم.
11 درصد از مساحت کشور حفاظت شده است
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار همچنین در جمع خبرنگاران، افزود: خوشحالیم که از لرستان بازدید میکنیم چرا که یکی از استانهایی است دارای طبیعت بکر و زیبا، تنوع زیستی و گیاهی و جانوری و ظرفیتهای فوقالعادهای است.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که برای ارتقاء سطح حفاظت محیط زیست انجام شده، انجام مطالعات مدیریت منابع کشور بوده است به گونهای که این مطالعات با روشهای مختلف به ما کمک میکند که بهتر حفاظت کنیم و از تجهیزات پیشرفته برای حفاظت استفاده و وضعیت محیطبانان را ارتقا ببخشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: بنا داریم از طرحهای گردشگری طبیعی در مناطق حفاظت شده با رعایت ضوابط گردشگری بهرهمند شویم که لرستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و امیدواریم نسبت به آسیبهای احتمالی و تهدیداتی از جمله خطوط نفت و گرد و غبار که استان را با چالش مواجه کرده است و یا عواملی که میتواند بالقوه آسیب برساند را مدیریت کنیم.
ابتکار بیان کرد: تلاش ما برای اینکه بتوانیم جاذبههای گردشگری استان را ارتقاء دهیم این است که یک سری کارها باید حتما انجام شود و در جهت توانمندسازی و ایجاد این ظرفیتها، حفاظت بیشتر، کاهش آلودگیها و مدیریت مسائلی همچون پسماند چرا که پسماند میتواند هم از لحاظ وجهه ظاهری آسیب برساند و هم آلودگی ایجاد کند؛ همچنین در کنار این مسائل موضوعاتی وجود دارد که امید میرود با همکاری استاندار لرستان بتوان آنها را حل و فصل و از ظرفیتهای استان استفاده کنیم.
وی با اشاره به جرائم حوزه محیط زیست، اظهار کرد: هم اکنون اخذ جرائم تا حدودی بازدارنده بوده مثل جریمه آلودگی محیط زیست که سالانه جریمه عوارض یک درصدی از کارخانجات در شهرهای اطراف گرفته می شود و بر اساس قانون تا حدی این موضوع بازدارنده بوده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: علاوه بر این، سازمان به واحدهایی که آلایندگی بالایی دارند و این آلایندگیها براساس پالایش سازمان سنجیده شده، اخطار میدهند و از این واحدها برنامه زیست محیطی میخواهیم و سازمان اقدامات قانونی خود را انجام میدهد.
ابتکار تصریح کرد: برای افزایش مناطق حفاظت شده علاوه بر ارتقاء سطح کیفی مناطق فعلی، افزایش سطح مناطقی را در دستورکار داریم که براساس شاخصهای جهانی و هدفگذاری جهانی طبق اهدافی که در سند کنوانسیون تنوع زیستی و پروتکلهای مربوط به آن مشخص شده، پیشنهاد دادند تا سال 2020 کشورها 17 درصد از مساحت خود را به صورت حفاظت شده مدیریت و برای نسلهای آینده ذخیره کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ما هنوز تا رسیدن به این سطح خیلی فاصله داریم و هم اکنون 11 درصد از مساحت کشور را بیشتر حفاظت نمیکنیم و در تلاشیم نقاط جدید را شناسایی کنیم و به شورای عالی حفاظت از محیط زیست، مناطق شناسایی شده معرفی شود تا بتوانیم از ذخیرههای ژنتیکی و طبیعت کشور را بهتر مدیریت کنیم.
منبع: ایسنا
۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]