واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۳۹ب.ظ)
مديرعامل شرکت توانير تشريح کرد: جزئيات هوشمندسازي شبکه برق ايران مديرعامل شرکت مادرتخصصي مديريت توليد، انتقال و توزيع نيروي برق ايران (توانير) جزئيات هوشمندسازي شبکه برق کشور را تشريح کرد.
بهگزارش خبرگزاري موج، همايون حائري امروز (سهشنبه) در پنجمين کنفرانس شبکههاي هوشمند، گفت: گسترش روزافزون شبکه قدرت، مصرف، توليد، توسعه شبکه قدرت و افزايش اهميت آن، وابستگي شديد زندگي به برق را نشان ميدهد.
وي افزود: موضوعهاي زيستمحيطي نيز از اولويتهاي مهمي است که بر پيچيدگيهاي شبکه برق افزوده است و براي کنترل آن، نيازمند هوشمندسازي شبکه برق هستيم.
وي اظهار داشت: هدف از هوشمندسازي، کاهش پيچيدگيهاي شبکه برق و سادهسازي آن است و اگر هوشمندسازي بدون نياز و ضرورت صورت گيرد، بهطور قطع پيچيدگيهاي شبکه را افزايش ميدهد.
مديرعامل شرکت توانير با بيان اينکه هوشمندسازي شامل بخشهاي توزيع و شبکه قدرت ميشود، گفت: ما در صنعت برق کشور شاخصهاي هوشمندسازي در جهان را بررسي کرديم و گامهايي در جهت هوشمندسازي شبکه برق برداشتهايم.
وي تصريح کرد: هماکنون 50 درصد رلههاي حفاظتي شبکه قدرت، ديجيتالي و ميکروپروسسوري است و تمام رلههاي ديجيتالي جرياني و ولتاژي تا سطح 63 کيلوولت در داخل ساخته شده است و ما در اين زمينه به 100 درصد خودکفايي رسيدهايم.
وي يادآور شد: کار بوميسازي رلههاي ديجيتالي جرياني و ولتاژي از پنج سال پيش با همکاري دانشگاهها آغاز شد که خوشبختانه به نتيجه رسيد.
وي افزود: همچنين در راستاي هوشمندسازي شبکه برق RTUها و نرمافزارهاي مورد استفاده در پست بوميسازي شدهاند.
وي با اشاره به اجراي طرح فهام که توسط سازمان بهرهوري انرژي ايران (سابا) در حال انجام است، گفت: 19 هزار کيلومتر شبکه فيبر نوري در کشور داريم که اين موضوع هوشمندسازي شبکه برق را تسهيل ميکند.
حائري از بهکارگيري (PMU (phasor measurement unit در شبکه قدرت ايران خبر داد و گفت: ما تنها کشوري در منطقه هستيم که از اين فناوري استفاده ميکنيم و در جهان 11 کشور از آن در شبکه برق خود استفاده ميکنند که شبکه را بهصورت آنلاين رصد ميکند.
وي اظهار داشت: هماکنون 27 PMU در سطح شبکه استفاده ميشود که بهزودي تعداد آنها به 100 عدد ميرسد.
وي ادامه داد: تبادل دوسويه توان و اطلاعات از ديگر ويژگيهاي شبکه هوشمند است.
مديرعامل شرکت توانير با بيان اينکه هماکنون با تمام کشورهاي داراي مرز خاکي با جمهوري اسلامي ايران، انرژي الکتريکي تبادل ميکنيم، گفت: بهزودي نيز ارتباط الکتريکي ما با کشورهاي حاشيه خليج فارس ازطريق کابل دريايي ميسر ميشود.
وي از برنامهريزي براي افزايش سالانه دوبرابري ظرفيت انرژيهاي تجديدپذير خبر داد و گفت: تا پايان امسال نيز ظرفيت انرژيهاي تجديدپذير به دوبرابر ظرفيت اين انرژيها درمقايسه با سال گذشته مي رسد .
وي يادآور شد: ميزان ظرفيت انرژي باد در سال گذشته 180 مگاوات بود که اين رقم در پايان امسال به حدود 400 مگاوات ميرسد.
حائري اجراي طرح کاهش تلفات صنعت برق را طرحي علمي و جهادي توصيف کرد و گفت: براساس ميثاقنامه اي که با صنعت برق بسته شده است، ظرف يک سال تلفات برق از 16 درصد به زير 10 درصد کاهش مييابد که کار بسيار مشکل و سنگيني است.
وي افزود: جزيره هرمز بهعنوان اجراي پايلوت هوشمندسازي شبکه برق درنظر گرفته شده است که در زمان نهچندان دور قابليت يک شبکه برق کاملا هوشمند را خواهد داشت.
وي لازمه هوشمندسازي شبکه برق کشور را حمايت مشترکان و مصرفکنندگان دانست و گفت: اگر مشترکان همکاري لازم با ما را نداشته باشند، چرخ هوشمندسازي شبکه برق کند ميچرخد.
وي ترکيب سامانههاي SCADA و PMUها را از برنامههاي آينده صنعت برق براي ايجاد همافزايي بيشتر در جهت هوشمندسازي شبکه برق عنوان کرد و گفت: سامانه SCADA از مدل شبکه براي تخمين اطلاعات استفاده ميکند اما PMUها نيز از خود شبکه بهصورت real time اطلاعات را به ما ميدهند.
وي خاطرنشان کرد: استفاده از دانشگاهها در صنعت برق يکي از برنامههاي ماست و آمادگي داريم با فراهم کردن بسترهاي لازم، اجراي برخي طرحهاي پژوهشي و هوشمندسازي شبکه در نقاط مختلف را بهصورت کليد در دست به دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي واگذار کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]