واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس انجمن دادخواهان افغانستان: نظامیان آمریکایی جنایتکاران جنگی هستند کابل- ایرنا – رییس انجمن موسوم به "دادخواهان افغانستان" در گفت وگو با ایرنا، نظامیان آمریکایی را به جنایت جنگی طی 13 سال گذشته در افغانستان متهم کرد و گفت نظامیان آمریکایی که در 3 دهه گذشته جنایاتی را در افغانستان مرتکب شده اند، هرگز به محاکمه کشیده نشدند.
خانم "ویدا احمد" رییس انجمن دادخواهان افغانستان روز دوشنبه به بهانه روز جهانی حقوق بشر در گفت وگو با ایرنا مصونیت قضایی نظامیان آمریکایی را در افغانستان مغایر با ارزش های انسانی دانست و گفت: آمریکایی ها در مدت حضور نظامی خود در افغانستان جنایات زیادی را مرتکب شدند و با نقض آشکار حقوق بشر، در هیچ محکمه ای حاضر نشدند.
رییس انجمن دادخواهان افغانستان، کشتار زنان و کودکان افغان را در "شیندند" هرات، فراه ، "دره پیچ" کنر و پنجوایی، نمونه های از جنایات نظامیان آمریکایی خواند و گفت فقط در یک مورد، نظامی آمریکایی که در روستای پنجوایی قندهار 16 زن و کودک را در سال 1390 قتل عام کرد، در دادگاهی نمایشی حاضر شد که پس از آن هیچ اطلاعی از سرانجام این محاکمه در دست نیست.
احمد، اعطای مصونیت قضایی به نظامیان آمریکایی را اشتباهی تاریخی خواند و گفت: نظامیان جنایتکار آمریکایی که طی 3 دهه گذشته در افغانستان جنایاتی را مرتکب شدند باید در دادگاه علنی بین المللی محاکمه شوند.
رییس انجمن دادخواهان افغانستان افزود: روز گذشته شماری از مردم کابل در یک گردهمایی بزرگ نقض حقوق بشر در افغانستان به دست نظامیان آمریکایی را محکوم کردند و خواستار محاکمه جنایتکاران شدند.
بر اساس گزارشها نظامیان آمریکایی طی 13 سال حضور در افغانستان بارها غیر نظامیان را در حملات هوایی و زمینی هدف قرار دادند که بر اثر آن تعداد زیادی از زنان و کودکان به قتل رسیدند.
حملات هوایی، ورود غیرقانونی به منازل افغان ها و کشتار غیرنظامیان افغان به دست نظامیان آمریکایی و خارجی طی 13 سال گذشته از جمله عواملی بود که به تنش بین حامد کرزی رییس جمهور سابق افغانستان و باراک اوباما رییس جمهور آمریکا انجامید و علاوه بر امضا نشدن موافقتنامه امنیتی – کابل واشنگتن، دستور کرزی را مبنی بر ممنوعیت حملات هوایی نظامیان خارجی در روستاهای افغانستان در پی داشت.
موافقتنامه امنیتی کابل – واشنگتن قرار بود سال 2013 به امضا برسد اما حامد کرزی در طول زمامداری خود بارها با تاکید به اینکه آمریکا برای تامین امنیت افغانستان صادق نیست، ˈبرقراری صلح و ثبات، تقویت نیروهای نظامی افغانستان و توسعه اقتصادی این کشور را از جمله پیش شرط های خود برای امضای پیمان امنیتی با واشنگتن اعلام کرد.
محمد اشرف غنی رییس جمهوری جدید افغانستان که در کارزار انتخاباتی اعلام کرده بود در صورت به قدرت رسیدن، پیمان امنیتی با آمریکا را امضا خواهد کرد، یک روز پس از به قدرت رسیدن این موافقتنامه امنیتی را امضا کرد.
آساق*3*291*1501
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]