واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آذر ۱۳۹۳ (۹:۲ق.ظ)
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت: نشريات علوم پزشکي ظرفيتي براي انعکاس پيشرفت هاي کشور به دنيا هستند معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در دومين کنگره بين المللي اخلاق نشر که در شيراز برگزار شد، تأکيد کرد: نشريات علوم پزشکي کشور، ظرفيتي براي انعکاس پيشرفت هاي ايران به سطح دنيا هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر رضا ملک زاده که به عنوان سخنران ويژه در دومين کنگره بين المللي اخلاق نشر در شيراز حضور يافته بود، با اشاره به فعاليت 320 مجله علوم پزشکي در کشور، گفت: از اين تعداد، 180 مورد به زبان انگليسي هستند.
وي با تأکيد بر لزوم ايجاد يک ساختار قوي در اين زمينه، افزود: بايد بتوانيم داوري ها را در اين زمينه تقويت کنيم؛ چراکه اين نشريات، نقطه قوت مناسبي در عرصه توليدات علمي کشور محسوب مي شوند.
دکتر ملک زاده تصريح کرد: در سراسر دنيا، آغاز فعاليت علمي، با افزايش نشريات، مقالات و توليدات علمي همراه است و ايران نيز در اين زمينه از ساير دنيا مستثني نيست، به گونه اي که هم اکنون، بيش از نيمي از نشريات علوم پزشکي کشور در اندکس هاي بزرگ، ايندکس شده اند.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت به پيشتازي ايران در ميان کشورهاي منطقه در عرصه نشريات علوم پزشکي اشاره کرد و اظهار داشت: در اين مورد در دنيا نيز، حائز رتبه هفدهم هستيم.
وي ادامه داد: سرقت ادبي، از جمله پديده هاي نامطلوب عرصه نشر علوم است که منحصر به کشور ما نيست و در ايران با توجه به تصويب آيين نامه هاي جديد، پيگيري هاي جدي براي برخورد با آن در حال انجام است.
بنا بر اين گزارش دکتر محمد هادي ايمانيه، رئيس دانشگاه علوم پزشکي شيراز، نيز در آيين آغاز به کار اين کنگره با اشاره به پيشرفت هايي که در عرصه نشر علوم پزشکي در کشور، در حال انجام است، گفت: اين امر با افزايش روزافزون تعداد مقالات و نشريات علمي پزشکي صورت گرفته که خطراتي را ناشي از بداخلاقي هاي چاپ و نشر، به همراه داشته است.
وي تصريح کرد: چاپ تکراري مقالات، سرقت هاي ادبي و داده سازي، از جمله تخلفات اين حوزه بوده و با افزايش توليدات علمي، واسطه گراني با انگيزه هاي مالي، به صورت خلاف قانون وارد اين عرصه شده اند.
وي تأکيد کرد: در عالم پزشکي، هر پژوهشي با نيت صادقانه و کمک به نجات جان بشر صورت مي گيرد و هر گونه تخلف در اين زمينه، تبعات بيشتري دارد و جرم مضاعفي محسوب مي شود.
دکتر ايمانيه با اشاره به لزوم برخوردهاي جدي با اين موضوع در عرصه علوم پزشکي، گفت: هر دروغ يا تخلفي در اين حوزه، با جان انسان ها در ارتباط بوده و ضروري است که موشکافانه تر با اين موضوع برخورد شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شيراز برگزاري اين کنگره را براي همفکري دست اندرکارن نشر علوم پزشکي در اين زمينه مفيد دانست و ابراز داشت: در دانشگاه علوم پزشکي شيراز، هم اکنون 24 نشريه پژشکي وجود دارد که از اين تعداد، 22 مورد به زبان انگليسي است و افزايش اين تعداد، در ساماندهي بهتر و بيشتر مقالات مؤثر بوده است.
گفتني است: دومين کنگره بين المللي اخلاق نشر با حضور فعالان اين حوزه از سراسر دنيا در مجتمع فرهنگي-آموزشي ولايت دانشگاه علوم پزشکي شيراز برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]