تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829125711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولد جریان انقلابی سوم در سرزمین فراعنه


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


ارزیابی تحولات مصر؛
تولد جریان انقلابی سوم در سرزمین فراعنه
«بیداری اسلامی زائیده اراده گروه إخوان المسلمین نبود تا اگر در فرآیند عملکرد إخوان مشکلی سیاسی پیش بیاید، بیداری اسلامی را شکست‌خورده و تابع سرنوشت این جماعت سیاسی بدانیم.»



  به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، حجت الاسلام و المسلمین «غریب رضا» پژوهشگر حوزه مطالعات مصر و مدیر مؤسسه "گفتگوی دینی وحدت" در مصاحبه با پایگاه تحلیلی «امت اسلامی» ضمن اشاره به وقایع اخیر مصر و تبرئه "حسنی مبارک" علت مشکلات اخیر را اشتباهات إخوان المسلمین و نیز مقابله جریانات مختلف با انقلابیون مصر دانست.     وی با تأکید بر افتراق میان بدنه انقلابی مصر و جریانات إخوانی، این گروه را جزوی از بدنه انقلابی مصر و نه تمام جامعه انقلابی مصر خواند و گفت: «مردم مصر بعد از گذشت سه دهه دیکتاتوری حسنی مبارک، در ۲۵ ژانویه طعم خوش پیروزی را چشیدند و تجربه کردند که حضور انقلابی ملت می‌تواند معادله‌های سیاسی را تغییر دهد. باید دقت کنیم که در انقلاب بیداری اسلامی در مصر، این إخوان المسلمین نبود که انقلاب و تغییر رأس نظام را رقم زد، بلکه توده‌های تحول‌خواه مردمی، به‌ویژه جوانان، بودند که مطالبات انقلابی را علنی کرده به میدان التحریر در قاهره و سایر میدان‌ها در شهرها و استان‌های دیگر مصر کشاندند. هرچند اعضای إخوان المسلمین به شکل فردی و بدون در نظر داشتن هویت تشکیلاتی و حزبی خود در تظاهرات شرکت کردند، ولی ساختار حزبی إخوان رسما پیش از پیروزی انقلاب با این حرکت مردمی همراهی نکرد، بلکه در مراحل اولیه انقلاب وارد مذاکره با آقای "عمرسلیمان" شخص دوم نظام حسنی مبارک هم شد. دست‌کم می‌توان ادعا نمود که سیاست اعلانی آنان همسویی و حمایت صریح انقلابی از تظاهرات مردم نبود.»     حجت الاسلام غریب رضا ضمن رد صددرصد إخوانی بودن ماهیت اصلی بیداری اسلامی مردم مصر، افزود: «بیداری اسلامی زائیده اراده گروه إخوان المسلمین نبود تا اگر در فرآیند عملکرد إخوان مشکلی سیاسی پیش بیاید، بیداری اسلامی را شکست‌خورده و تابع سرنوشت این جماعت سیاسی بدانیم. بیداری اسلامی، هویت تمدن امت اسلامی در مقابل ظلم‌ها و تحقیرهای تمدن شرق و غرب است که در عمق نگاه و عواطف و تصمیم توده‌های امت اسلامی جا دارد. همین هویت جمعی است که در پی تراکم علل به وجود آورنده انقلاب در لحظه ای تبدیل به انفجار انقلابی می‌شود. به‌عکس در اینجا باید این سؤال را مطرح کرد که چرا گروه‌های سابقه‌داری مانند إخوان المسلمین از این روح انقلابی و هویت جمعی فاصله گرفتند و نتوانستند نقش مدیریتی خود را برای ایجاد و استمرار انقلاب ایفا کنند.»    

حجت الاسلام و المسلمین «غریب رضا» پژوهشگر حوزه مطالعات مصر و مدیر مؤسسه "گفتگوی دینی وحدت"     مدیر مؤسسه گفتگوی دینی وحدت، چرایی انحراف انقلاب و ریاست "السیسی" بر مصر را این‌گونه تحلیل می‌کند: «آقای السیسی رئیس اطلاعات جنگ ارتش مصر (المخابرات الحربیه) بوده است. به شکل طبیعی نسبت او با رژیم سابق مصر روشن است، اما موفقیت او در انتخابات علت‌های مختلفی دارد. اول اینکه ارتش جایگاه مقدسی در افکارعمومی دارد و احترام ویژه ای دارد. بخشی از این جایگاه مردمی را وامدار جنگ دهه‌های گذشته با رژیم صهیونیستی است. با اینکه نگاه مدیریت ارتش سکولار است، ولی از متون دینی هم برای افزایش این جایگاه و تقدیس ارتش استفاده کرده‌اند. روایتی را نقل می‌کنند از پیامبر مبنی بر اینکه فرموده باشند: «هنگامی‌که مصر را فتح کردید، نیروهای نظامی زیادی را در آنجا سازماندهی کنید چون بهترین ارتش روی زمین، ارتش مصر است.» که البته درباره صحت این حدیث میان علمای حدیث اهل سنت اختلاف‌نظر وجود دارد. در حقیقت تصوری که نسبت به نقش ارتش در ۳۰ ژوئن به جامعه القا شد، این بود که اگر ارتش در این فضا دخالت نمی‌کرد و آقای مرسی را عزل نمی‌کرد، اعتراضات به جنگ داخلی و کشتار می‌انجامید و این ارتش بود که استقرار و امنیت را تضمین کرد.
از طرف دیگر آقای السیسی در تبلیغات انتخاباتی خود تلاش داشت که بین خود و رژیم حسنی مبارک فاصله نشان بدهد و بگوید که دولت او صفحه جدید و متفاوتی را از دو دوره حاکمیت حسنی مبارک و حکومت إخوان المسلمین در مصر خواهد گشود. مجموع علل بالا و حجم بالای تبلیغات رسانه ای درباره شخصیت السیسی، باعث شد بتواند خود را به‌عنوان نجات‌دهنده مصر به مردم معرفی نماید.
اضافه بر اینکه بحران‌های امنیتی پدیدآمده در مصر -به‌ویژه جنگ مسلحانه ای که گروه‌های تروریستی مانند "انصار بیت‌المقدس" در منطقه سینا به راه انداختند- باعث شد حکومت السیسی به پشتوانه مبارزه ارتش با این گروه‌ها دلیل مشروعیت دیگری را به جامعه القا نماید.
ولی در میدان عمل برخی سیاست‌های اقتصادی دولت السیسی مانند افزایش مالیات‌ها باعث شد به طبقات محروم جامعه مصر که درصد بالایی از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، فشار اقتصادی بیاید. این مسأله باعث کاهش نسبی محبوبیت آقای السیسی در مصر شد.»     حجت الاسلام غریب رضا با اشاره به تبرئه حسنی مبارک خاطرنشان کرد: «در ۳۰ ژوئن دو جریان به حمایت از آقای السیسی علیه حکومت إخوان المسلمین به میدان آمده بودند. جریان اول، وابستگان رژیم سابق مصر و پایگاه اجتماعی آنان بود؛ ولی جریان اصلی، مردم و جوانانی بودند که در انقلاب ۲۵ ژانویه در میدان التحریر حضور داشتند و اشتباهات إخوان المسلمین آن‌ها را به تظاهرات و اعتراض علیه محمد مرسی کشاند.
اشتباه این جریان این بود که در مبارزه خودشان علیه إخوان، نسبت به حضور و نقش پررنگ نمادهای رژیم سابق بی‌تفاوت شدند و با آن‌ها ائتلاف کردند. حکم برائت آقای حسنی مبارک در حقیقت حرکت بی‌تدبیری بود که از طرف دستگاه قضائی مصر انجام شد. این حرکت به شکل واضح وابستگی دستگاه سیاسی موجود و نفوذ باقیماندگان رژیم حسنی مبارک را در مصر برملا کرد و موجب ایجاد موجی از انزجار در بین مردم مصر شد. انقلابیون واقعی کشور مصر و کسانی که آقای السیسی را مصلح و منجی مصر تصور می‌کردند، بعد از صدور این حکم به مقدار زیادی نسبت به واقعیت‌های موجود آگاه شدند. اعتراضات و تظاهراتی نیز در شهرهای مختلف مصر علیه این حکم به راه افتاد که بخشی از این اعتراضات توسط إخوان المسلمین و برخی دیگر توسط جریان‌های انقلابی دیگر بود. به نظر می‌رسد این حکم قضائی می‌تواند شروع تولد جریان سوم انقلابی باشد که وابستگی به إخوان المسلمین و سلفیت ندارند و ارادت خود را نیز نسبت به نمادهایی که انقلاب معکوس و رژیم سابق در صحنه به میدان آورده از دست داده است.»  



۱۵/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۵:۳۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن