واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دولت مالزی زیر تیغ انتقادهای ماهاتیر کوالالامپور – ایرنا – "ماهاتیر محمد" نخست وزیر اسبق مالزی که برای یک دوره 22 ساله سکان هدایت این کشور را در اختیار داشت، اکنون به جدی ترین منتقد دولت این کشور تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، ماهاتیر محمد که از سال 1981 تا 2003 سکان نخست وزیر مالزی را در اختیار داشت توانست مالزی را از یک کشور متکی به کشاورزی به سمت صنعتی شدن سوق دهد و چشم انداز توسعه اقتصادی مالزی را ترسیم کند.
تا پایان برنامه چشم انداز توسعه مالزی تنها پنج سال فاصله است و برخی از آمارهای ارائه شده نشان می دهد این کشور در یک برنامه 30 ساله توانسته است تنها بر پایه اندیشه ماهاتیر محمد به طور قابل توجهی مسیر توسعه را طی کند.
اکنون که مالزی فقط پنجسال تا پایان برنامه چشم انداز توسعه یافتگی فاصله دارد، "نجیب تون رزاق" یکی دیگر از هم حزبی های ماهاتیر محمد که پست نخست وزیری این کشور را همچنان در دست دارد با پیکان انتقاد ماهاتیر مواجه شده است.
حزب ملی مالایی تباران متحد (آمنو) تنها حزبی است که از ابتدای استقلال مالزی در سال 1957 سکان هدایت این کشور را در قبضه خود داشته است.
نخست وزیر اسبق مالزی از چند ماه گذشته با انتقاد جدی از دولت فعلی مالزی اعلام کرده بود که اگر من نخست وزیر بودم از پست خود استعفا می دادم.
وی روز شنبه در تازه ترین اظهارات خود اعلام کرده است که حزب آمنو پس از تشکیل مجمع عمومی این حزب که اواخر ماه گذشته در کوالالامپور برگزار شد، نیاز بود به چهار موضوع توجه کند.
به اعتقاد پیر عرصه سیاست در مالزی، توافق همکاری های تجاری آسیا - پاسیفیک موسوم به "تی.پی.پی.ای"، "رشد بدهی مالزی به دلیل کمک های نقدی دولت به مردم در قالب برنامه های مختلف و افزایش بهای برق"، "افزایش بدهی و بهره بانکی" و "سیاست های آموزشی که باعث بدتر شدن شرایط بین فقرا و ثروتمندان" شده است از جمله این مسائل هستند.
وی پس از فشارهای آمریکا بر مالزی برای امضای طرح همکاری فرا- اقیانوسیه ای موسوم به پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک ضمن مخالفت با این طرح، امضای آن را برای مالزی زیانبار می داند.
انتقادات ماهاتیر محمد شاید نشانه های از انحراف مالزی از آنچه در برنامه 2020 ترسیم شده، باشد و وی تلاش دارد نگرانی های خود از اینکه مالزی در آینده با مشکلاتی مواجه می شود را در قالب انتقاد به گوش مسئولین این کشور برساند.
نگاهی به اخبار رسانه های مالزی در چند ماه گذشته نشان می دهد که دولت فعلی این کشور سیاست نادرست پرداخت وجوه نقدی به مردم را در پیش گرفته است.
سیاست های مالی نخست وزیر مالزی در پرداخت نقدی یارانه به مردم این کشور به دلیل کم نکردن فاصله طبقانی و همچنین احتمال خالی کردن خزانه مورد انتقاد است.
تحلیلگران بر این باورند سیاست های مالی نجیب تون رزاق فاصله طبقاتی بین نژاد هندی و چینی ساکن مالزی را با نژاد مالایی زیاد کرده است.
سیاست نخست وزیر مالزی در پرداخت نقدی یارانه ها در بین قشرهای روستایی این کشور که بیشتر از طرفداران حزب مالایی تباران متحد موسوم به آمنو هستند باعث شده تقریبا همه 88 کرسی حزب حاکم در پارلمان این کشور از حوزه روستایی انتخاب شوند.
علاوه بر این، قوم مالایی که دولت فعلی همواره خواستار حمایت از آنها بوده و در قالب پرداخت یارانه های نقدی، فرصت های شغلی و سایر تسهیلات نیز به نسبت چینی ها و هندی ها به آنها بیشتر توجه کرده است از جمله مواردی است که ماهاتیر با آن مخالفت کرده است.
اگر چه وی خود معتقد به برتر بودن قوم مالایی است، اما بارها اعلام کرده است مردم مالزی تنبل هستند و خواستار کسب منفعت از تلاش دیگران می باشند. اینگونه به نظر می رسد که وی قصد دارد به رغم تلاش های دولت، وضعیت نامناسب مالایی ها به نسبت چینی ها و هندی ها را نتیجه عملکرد خود مالایی ها معرفی کند.
وی در تازه ترین اظهارات خود که در پایگاه اطلاع رسانی "مالیزیا اینسایدر" انتشار یافته است نیز با بیان این که "مالزیایی ها احمق هستند" گفته است حادثه ناپدید شدن هواپیمای این کشور نشان دهنده حماقت مالزیایی ها است که نتوانستند در عرصه هوایی مدیریت مناسبی داشته باشند.
خطوط هوایی مالزی پس از ناپدید شدن پرواز ام.اچ 370 که اسفندماه سال گذشته رخ داد و همچنین سرنگون شدن پرواز ام.اچ 17 در تیرماه سال جاری یکی از بحرانی ترین سال های فعالیت خود را پشت سر گذاشت.
احمق خواندن مردم مالزی توسط ماهاتیر پس از آن صورت گرفت که خزانه این کشور به عنوان بزرگترین سهامدار خطوط هوایی مالزی با هدف نجات و بازسازی این خط هوایی از بحران سال جاری، "کریستف مولر" را به عنوان نخستین مدیر عامل غیرمالزیایی خطوط هوایی مالزی منصوب کرد.
حال انتقادهای ماهاتیر محمد فرصت را به دیگر منتقدان نیز داده است و در ماه های گذشته برخی از حوزه های عملکرد دولت نجیب تون رزاق بیش از پیش زیر تیغ انتقاد قرار گرفته است.
آساق**241**1611
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]