واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۲۵ب.ظ)
بي اطلاعي حدود 2.5 ميليون نفر ديابتي از بيماري خود کارشناس برنامه ديابت معاونت بهداشتي گفت : در حال حاضر حدود 5/4 تا 5 ميليون نفر در کشورمان مبتلا به ديابت هستند که نيمي از آنها از بيماري خود بي اطلاعند.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ دکتر ويدا صنيعي کارشناس برنامه قلب وعروق وديابت معاونت بهداشتي با بيان مطلب فوق گفت : ديابت مليتوس يکي از شايعترين بيماري هاي غيرواگير در جهان است. اين بيماري پنجمين علت مرگ در اکثر کشورهاي با درآمد بالا (توسعه يافته) است. در کشورهايي که از نظر اقتصادي در حال توسعه هستند شواهد علمي مبني بر اپيدمي اين بيماري وجود دارد.
تعداد مبتلايان به ديابت در سال 2013 برابر با 382 ميليون نفر (معادل 2/8% بالغين) بود. اين تعداد تا سال 2030 به بيش از نيم ميليارد نفر خواهد رسيد. در حالي که تعداد مبتلايان به ديابت نوع 2 در همه کشورهاي جهان در حال افزايش است. 80% بيماران در کشورهاي با درآمد کم و متوسط زندگي مي کنند. بخش اعظم مبتلايان به ديابت در سنين 40 تا 59 سال هستند. حدود دويست ميليون نفر از مبتلايان به ديابت در سنين 40 تا 59 سال هستند. حدود دويست ميليون نفر از مبتلايان به ديابت از بيماري خود بي خبرند. ديابت عامل 6/4 ميليون مرگ در سال 2011 بوده است. 47% مرگ هاي جهان که در سنين زير 60 سال اتفاق مي افتد ناشي از ديابت است.
اين کارشناس معاونت بهداشتي دانشگاه در خصوص هزينه هاي ديابت گفت : هزينه هاي بهداشتي درماني ناشي از ديابت در سال 2013 حداقل 768 ميليارد دلار بود.
سالانه 78000 کودک در جهان مبتلا به ديابت نوع 1 مي شوند.
وي افزود : براساس مطالعات مختلف در حال حاضر حدود 5/4 تا 5 ميليون نفر در کشورمان مبتلا به ديابت هستند که نيمي از آنها از بيماري خود بي اطلاعند.
اگرچه سازمان بهداشت جهاني پيش بيني کرده تا سال 2030 تعداد مبتلايان به ديابت در ايران به 5/6 ميليون نفر افزايش يابد اما با توجه به تغيير برآوردهاي سالهاي اخير اين سازمان، انتظار مي رود تعداد بيماران ديابتي در کشورمان تا دو دهه ديگر بيشتر از رقم فوق باشد.
وي يادآور شدعوارض ناشي از ديابت علت اصلي ناتواني و افت کيفيت زندگي و مرگ مي باشند. ديابت اغلب دستگاههاي بدن را گرفتار مي نمايد.
وي در ادامه گفت : ديابت و عوارض آن در اغلب کشورها يکي از علل اصلي مرگ زود هنگام است. نيمي از (50%) از مرگهاي زودهنگام (قبل از 40 سالگي) در منطقه مديترانه شرقي ناشي از ديابت است.
عوارض قلبي- عروقي يکي از علل اصلي مرگ در مبتلايان به ديابت است و در برخي از کشورها مسئول بيش از 50% مرگ ها مي باشد.
در سال 2011 تقريباً 6/4 ميليون نفر از افراد 20 تا 79 ساله بعلت ديابت جان خود را از دست دادند. (معادل 2/8% از کل مرگ هاي جهان در اين گروه سني). مرگ و مير ناشي از ديابت در سال 2011 معادل با مجموع مرگ هاي ناشي از بيماري هاي مهم واگير از جمله ايدز ، مالاريا و سل بوده است.
وي گفت : هر ساله يک شعار براي روز جهاني ديابت انتخاب گرديده وفعاليتها حول محور همين شعار به پيشگيري از ديابت مي پردازد. امسال نيز با شعار تغذيه سالم وبا تاکيد بر (( تغديه سالم با صبحانه آغاز ميگردد )) مي باشد .
دکتر صنيعي در خاتمه در در خصوص هزينه هاي مراقبت بهداشتي ديابت گفت : ديابت بار اقتصادي سنگيني به بيماران، نظام هاي بهداشتي و کشور ما تحميل مي نمايد بگونه اي که در سال 2011 مخارج مراقبت هاي بهداشتي درماني ناشي از ديابت معادل 11% کل هزينه هاي مراقبت هاي بهداشتي در جهان بوده است. در اغلب کشورها نيز بين 5 تا 18 درصد کل مخارج بهداشتي درماني بعلت ديابت مي باشد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]