واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تا پایان سال جاری : 49 آزمایشگاه درشبکه ملی آزمایشگاه های دانش آموزی فناوری نانو تهران- ایرنا-مسوول بخش دانش آموزی کار گروه ترویج وآموزش ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: تا پایان سال جاری با راه اندازی 42 آزمایشگاه دانش آموزی در پژوهش سراهای کشور، شبکه ملی آزمایشگاه های فناوری نانو با 49 آزمایشگاه فعالیت خواهد داشت.
امیر قربانعلی روز شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا همزمان با راه اندازی دومین آزمایشگاه دانش آموزی از 42 آزمایشگاه فوق در شهرری افزود: برنامه راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه های دانش آموزی فناوری نانو با محصولات ساخت داخل با همکاری وزارت آموزش و پرورش و ستاد توسعه فناوری نانو از ابتدای سال 91 آغازشده است.
وی بیان کرد: در سال 91 هفت آزمایشگاه فناوری نانو راه اندازی شد و در سال جاری نیز راه اندازی 42 آزمایشگاه از برنامه های ستاد فناوری نانو است .
قربانعلی اظهارکرد: تجهیز آزمایشگاه ها با هدف آموزش عملی فناوری نانو، هدایت و سازمان دهی فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی دانش آموزان و تقویت حس خودباوری ملی در دانش آموزان درحال اجرا است.
وی ادامه داد: طبق برنامه ستاد نانو، آزمایشگاه های دانش آموزی فناوری نانو با هشت دستگاه تخصصی وهشت دستگاه عمومی فناوری نانو با حمایت های ستاد فناوری نانو، معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و آموزش و پرورش تجهیزمی شوند، که تعداد این دستگاه ها متناسب با اعتباری که آموزش و پرورش به این حوزه اختصاص داده است متغیرمی باشد.
*** راه اندازی آزمایشگاه های دانش آموزی فناوری نانو درمدارس ممنوعیت ندارد
قربانعلی با اشاره به اینکه طبق برنامه ستاد نانو آزمایشگاه های دانش آموزی فناوری نانو در پژوهش سراهای استان ها راه اندازی می شود افزود: پژوهش سراهای دانش آموزی نقش مهمی در آموزش و پرورش دارند، هر کدام از این آزمایشگاه ها در ارتباط با یکسری از دبیرستان ها هستند ومجموعه دبیرستان ها می توانند با مراجعه به پژوهش سراها از امکانات آزمایشگاهی آنها استفاده کنند.
وی بیان کرد: با توجه به نوع فعالیت پژوهش سراها، اکنون برنامه ستاد فناوری نانو بر راه اندازی آزمایشگاه های فناوری نانو درپژوهش سراها متمرکز است اما اگر دبیرستان ها بخواهند در این حوزه ورود کنند، می توانند سال آینده در نمایشگاه ساخت ایران که هر سال در آن برنامه های حمایتی ستاد از آزمایشگاه های دانش آموزی مطرح می شود حضور یافته و از حمایت های مربوطه بهره مند شوند.
مسوول بخش دانش آموزی کارگروه ترویج وآموزش ستاد نانو با اشاره به اینکه تا کنون آزمایشگاه فناوری نانو درهیچ مدرسه ای راه اندازی نشده است افزود: هیچ ممنوعیتی برای راه اندازی آزمایشگاه های فناوری نانو در مدارس وجود ندارد.
قربانعلی اظهارکرد: این آزمایشگاه ها برای استفاده مقطع تحصیلی متوسطه راه اندازی می شود و بیشتر مورد استفاده دانش آموزان رشته های ریاضی فیزیک و تجربی و برخی از رشته های فنی و حرفه ای است.
*** آزمایشگاه های فناوری نانو راهی برای ورود دانش آموزان به پژوهش
وی درخصوص آوردن سطح آزمایشگاه های فناوری نانو ازدانشگاه به مدارس گفت: سرمایه گذاری در حوزه دانش آموزی برای بازدهی در عرصه دانشگاه یکی از نکاتی است که درحوزه فناوری نانو وجود دارد.
قربانعلی بیان کرد: یکی از نکات مهمی که در برنامه آموزشی دانش آموزی فناوری نانو و به خصوص شبکه آزمایشگاه دانش آموزی فناوری نانو وجود دارد این است که دانش آموزان با این تجهیزات آشنا شوند ، آموزش ببینند و تجربه کار پژوهشی را کسب کنند.
وی یادآور شد : متاسفانه هنگامی دانش آموزان وارد دانشگاه می شوند اما تجربه ای در رابطه با کار پژوهشی ندارند ،آزمایشگاه های دانش آموزی فناوری نانو زیر ساختی است که به عنوان شبکه آزمایشگاهی دانش آموزی مطرح می شود، هدف اصلی آزمایشگاه ها این است که دانش آموزان در این آزمایشگاه ها تجربه کسب کنند و بعد از آن وقتی وارد تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی شدند بتوانند به حوزه پژوهش و تجاری سازی فناوری وارد شوند.
وی یاد آور شد: یکی ازاولویت های کشور در برنامه سند چشم انداز کسب ثروت از علم و فناوری است، به خاطر همین هر چقدر ما بتوانیم در حوزه دانش آموزی سرمایه گذاری کنیم در سال های آینده می توانیم از آن برداشت کنیم.
امروز یکی از 42 آزمایشگاه های دانش آموزی فناوری نانو در مراسمی با حضور" سورنا ستاری" معاون علمی رییس جمهوری و "علی اصغر فانی" وزیر آموزش و پرورش و دبیرستاد فناوری نانو معاونت علمی و فناوری نانو در پژوهش سرای دانش آموزی بصیرت شهرری استان تهران به بهره برداری رسید.
علمی (4) **9340**1599
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]