تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803244305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری جنگل ابر در سرازیری | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر :1393/09/15-گروه گردشگری، فاطمه باباخانی: یکی از عوامل عدم رونق گردشگری در ایران به کمبود زیرساخت‌ها بازمی‌گردد. جاده مناسب که در آن تردد به‌راحتی صورت گیرد یکی از لازمه‌های توجه توریست‌ها به یک منطقه است اما آیا می‌توان برای این قاعده طبیعی استثناء قائل شد و این گزاره را به چالش کشید؟ امضای 151 نماینده مجلس به رئیس‌جمهور و درخواست ساخت جاده در آن از همان ابتدای امر با واکنش‌های تندی از سوی جامعه محیط‌زیستی و حتی کسانی که به مباحث فنی راهسازی آشنا بودند مواجه شد. آنها به اتفاق معتقد بودند ساخت این جاده بدون احتساب هزینه‌های محیط‌زیستی و طبیعی که در توجیه یک پروژه عمدتا نادیده گرفته می‌شود حتی به لحاظ اقتصادی نیز توجیه شده نیست. اما جنگل ابر فارغ از وجه زیست‌محیطی برای هواداران طبیعت‌گردی به‌عنوان یکی از شاخه‌های پر رونق گردشگری داخلی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. طی سال‌های اخیر با استقبال خوب تورهای گردشگری شهرهای بزرگ به مقصد جنگل ابر، روستای ابر به عنوان بزرگ‌ترین روستای منطقه تاثیر زیادی از صنعت گردشگری پذیرفت، بسیاری از روستاییان توانستند با درآمد حاصله نسبت به ترمیم و بازسازی خانه‌هایشان برای پذیرایی از گردشگران اقدام کنند و تعدادی از جوانان روستا نیز تحت عنوان بلد یا راهنمای محلی مشغول به‌کار شدند. فروش محصولات محلی نیز از راهکارهای زنان روستا برای درآمدزایی و توانمندسازی بود. همراه با این اقدامات شورای ده و روستای ابر هم دست به‌کار شده و به خواسته روستاییان برای بهره‌گیری عمومی از درآمدهای حاصله از گردشگری این منطقه جامه عمل پوشاندند. آنها گیت عبور را در مسیر عبور جاده راه‌اندازی کردند و به ازای تردد هر وسیله مبلغی را دریافت می‌کردند و به‌ازای آن پاکسازی جنگل در روزهای میانه هفته را که از گردشگران خالی است، به عهده گرفته و مبلغ باقیمانده را نیز صرف توسعه روستا می‌کردند. حال با احداث جاده، گردشگری جنگل ابر که توانسته است آمار 22 هزار نفر در تعطیلات عید فطر را به نام خود ثبت کند چه جایگاهی خواهد داشت؟
مدیر یک آژانس طبیعت‌گردی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» گفت: ما باید به قصد بهره‌وری به جای بهره‌برداری وارد طبیعت شویم تا مناطق طبیعی‌مان به شکل اولیه خود حفظ شوند. پیرو ساخت جاده ما در این منطقه شاهد آلودگی‌ و پس از آن به واسطه فقدان نظارت‌های جدی و مستمر ویلاسازی در حاشیه جاده مشابه سایر مناطق کشورمان خواهیم بود. این امر در کنار ورود بدون ضابطه و توجه به ظرفیت‌های اکولوژیک منطقه، تاثیرات مخربی بر طبیعت منطقه خواهد گذاشت.
سهند عقدایی با بیان اینکه ما باید در طبیعت‌گردی کمترین اثر را بر منطقه مورد بازدید داشته باشیم، خاطرنشان کرد: قرار نیست امکانات شهری در همه مناطق به‌کار گرفته شود و چشم‌انداز مناطق جنگلی را با نمادهای مدرن به هم بریزیم و از محتوا خالی کنیم.
محسن شریعتی از راهنمایان تور جنگل ابر نیز در همین رابطه به «دنیای اقتصاد» گفت: گردشگری در روستای ابر چند سالی است که رونق گرفته است؛ اما جریان جاده‌سازی می‌تواند آن را با خطرات جدی روبه‌رو کند.
وی در توضیح این امر اظهار کرد: گردشگران عموما جنگل ابر را به‌عنوان جنگلی که در آن ساخت‌وسازی صورت نگرفته است می‌شناسند؛ این درحالی است که جاده‌سازی آن را از حالت خاص خود خارج کرده و به صنعت گردشگری در این ناحیه صدمه می‌زند.
در مقابل گفته‌های این دو کارشناس و فعال حوزه طبیعت‌گردی، خداوردی از فعالان گردشگری روستای شیرین‌آباد شهر علی‌آباد کتول معتقد است جاده‌سازی نه‌تنها آسیبی به گردشگری منطقه وارد نمی‌‌کند، بلکه حتی موجب سهولت تردد آنها نیز خواهد شد.
آنچه از سخنان فعالان این عرصه برمی‌آید نشان‌دهنده اولویت سهولت دسترسی برای کسانی است که گردشگری را در اولویت دوم می‌دانند و در مقابل توجه به اقتصاد روستایی برای فعالان عرصه گردشگری است. حال باید دید کاهش فاصله دو روستا به هزینه‌های میلیاردی برای دولت می‌ارزد یا آنها بیشتر به توسعه روستایی توجه می‌کنند؟
گردشگری جنگل ابر در سرازیری






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن