واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاد، انرژی، مبارزه با تروریسم؛ محور مذاکرات لاریجانی در پاکستان اسلام آباد – ایرنا – سفر اخیر رییس مجلس شورای اسلامی به اسلام آباد فرصتی ارزشمند فراهم کرد تا مقام های دو طرف ضمن مروری بر زمینه های گوناگون روابط و بررسی مسایل موجود، بار دیگر بر اراده جدی تهران و اسلام آباد برای تقویت روابط دوستانه و گسترش همکاری های همه جانبه از اقتصاد و انرژی گرفته تا مبارزه با تروریسم، تاکید کنند.
"علی لاریجانی" در سفر روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته به پایتخت پاکستان، با "سردار ایاز صادق" و "سید نیّرحسین بخاری" روسای مجلس ملی و سنا و "ممنون حسین" رییس جمهوری این کشور دیدار کرد.
تاکید دو طرف بر ضرورت گسترش همکاری های اقتصادی، افزایش مبادلات تجاری، تقویت همکاری های پارلمانی در زمینه های گوناگون، توجه بیشتر به امنیت مرزهای مشترک، مبارزه با تروریسم و خط لوله گاز ایران-پاکستان از مهم ترین موضوع هایی بود که در دیدارهای لاریجانی با مقامات عالی پارلمانی و دولتی پاکستان مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.
رییس مجلس شورای اسلامی در تمام دیدارهایش در اسلام آباد، ضرورت تلاش دو کشور برای ارتقای بیش از پیش همکاری های اقتصادی و مبادلات تجاری را در اولویت قرار داد.
لاریجانی با ابراز نارضایتی از پایین بودن سطح مبادلات تجاری دو کشور، به ظرفیت های فراوان موجود د در دو طرف برای گسترش چندین برابری همکاری های اقتصادی و تجاری اشاره کرده و گفت ایران می تواند یکی از مشتریان اصلی محصولات کشاورزی پاکستان باشد ضمن اینکه پاکستان نیز می تواند روی واردات محصولات پتروشیمی و نفتی ایران و افزایش واردات برق از این کشور حساب کند.
موضوع خط لوله گاز ایران و پاکستان در تمام دیدارهای لاریجانی در اسلام آباد مطرح شد. مقامات پاکستانی در تمام این دیدارها بر ضرورت و اهمیت اجرای این طرح حیاتی برای برطرف کردن بحران شدید انرژی در این کشور تاکید کردند و به صراحت اعلام کردند که به رغم وجود برخی مشکلات، مصمم به اجرا و تکمیل این طرح هستند.
"شاهد خاقان عباسی" وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان که در جلسه دیدار لاریجانی با رییس مجلس ملی و روسای احزاب سیاسی حاضر در این مجلس حضور داشت، با ارائه گزارشی از اقدامات اخیر پاکستان درجهت تحقق بخشیدن اجرای خط لوله، قول داد که این طرح در مدت 24 ماه تکمیل خواهد شد و گاز ایران وارد این خط لوله خواهد شد.
لاریجانی نیز با بیان اینکه پاکستان می توانست طبق قراردادش با ایران، زود تر هم این طرح را تکمیل کند، گفت: البته ما شرایط و مشکلات پاکستان را درک می کنیم و می توانیم با همکاری یکدیگر، این مشکلات را حل کنیم.
لاریجانی با حضور در یک کنفرانس مطبوعاتی بعنوان برنامه پایانی سفر دو روزه به اسلام آباد، با تاکید بر این که اجرای این طرح بیشتر به نفع مردم پاکستان است و می تواند آینده آنها را از نظر انرژی تضمین کند، گفت: از توضیحات مسوولان پاکستان روشن شد که این طرح خط لوله گاز در ماه های آینده به جریان دقیق تری خواهد افتاد.
رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اظهارات مقامات و مسوولان پاکستانی که می گفتند این کشور در سال های اخیر با سختی هایی برای اجرایی کردن قرار خط لوله گاز با ایران مواجه بوده است، گفت: مهم این است که کشورهای همسایه در شرایط سخت قدر یکدیگر را بدانند.
موضوع امنیت مرزهای دو کشور نیز در همه دیدارهای لاریجانی با مقامات پارلمانی و دولتی پاکستان، بطور مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هر دو طرف در این زمینه اشتراک نظر داشتند که برخی اشرار با دست زدن به اقدامات موذیانه در اطراف مرزهای دو کشور، قصد مانع تراشی در مسیر گسترش همکاری های دو کشور همسایه را دارند و چنین تحرکات موذیانه ای نمی تواند به روابط برادرانه و دوستانه دو کشور صدمه بزند.
لاریجانی در خصوص اهمیت اقدام موثر دو کشور برای تامین امنیت مرزهای، به توانمندی های بالای دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی دو کشور اشاره کرد و گفت این دستگاه ها می توانند با انجام هماهنگی و همکاری های بیشتر، به راحتی اشرار را در مناطق مرزی از بین ببرند.
مسایل منطقه ای به ویژه تروریسم و ضرورت مبارزه با آن نیز یکی دیگر از موضوع های مورد بحث در دیدارهای لاریجانی در پاکستان بود. ایران و پاکستان که هر دو قربانی تروریسم هستند، بر ضرور انجام تلاش های بیشتر برای مبارزه با این پدیده شوم تاکید کردند.
لاریجانی به مقامات پاکستان اطمینان داد که ایران همکاری با پاکستان را زمینه مبارزه با تروریسم وظیفه خود می داند و پاکستان می تواند در هر شرایطی روی دوستی با ایران حساب کند.
امضای یادداشت همکاری میان مجلس شورای اسلامی و مجلس ملی پاکستان، یکی دیگر از کارهایی بود که در طول سفر لاریجانی به اسلام آباد انجام شد. در این یادداشت همکاری، ضمن تاکید بر تقویت همکاری های پارلمانی دو کشور در همه زمینه ها، بر ضرورت تلاش مجالس دو کشور برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری تهران-اسلام آباد تاکید شده است.
در بخشی از این یادداشت همکاری آمده است: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان مرزهای مشترک خود را مرز دوستی و برادری می دانند و اقدامات برخی عناصر تروریستی و معاند را برای ایجاد ناامنی در این مرزها محکوم می کنند.
همچنین در این یادداشت همکاری، دو طرف بر وجود دغدغه های مشترک در زمینه گسترش پدیده شوم تروریسم، قاچاق مواد مخدر و نا امنی در منطقه تاکید کرده اند و حمایت خود را از گسترش همکاری های امنیتی در راستای ایجاد امنیت پایدار در منطقه اعلام داشته و توافق کردند مجالس ایران و پاکستان در این زمینه تبادل نظر و گفت وگو کنند.
در این یادداشت همکاری، طرفین ضمن تاکید بر اهمیت تقویت مناسبات ملی و پارلمانی ایران و پاکستان به عنوان عامل موثری در تحکیم روابط دو دولت، و نیز برقراری و توسعه ارتباطات بین کمیته ها و کمیسیون های مجالس دو کشور که در امور سیاست خارجی، امنیت، امور مرزی، اقتصاد، حقوق و آموزش و فرهنگ فعالیت دارند، بر ضرورت ارتباط مستمر میان گروههای دوستی پارلمانی دو کشور تاکید کردند.
آساق*1**1723
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]