واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۳۶ق.ظ)
ارزيابي وراردات تخم چشم زده قزل آلا سازمان دامپزشکي کشور اعلام کرد: واردات تخم چشم زده قزل آلا بر مبناي روش هاي علمي ارزيابي خطر، مطالعات کتابخانه اي و در صورت لزوم بازديد ميداني کشورهاي توليد کننده صورت مي گيرد و در صورت انطباق با استانداردهاي بين المللي و مقررات بهداشتي سازمان دامپزشکي واردات انجام مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان دامپزشکي کشور، با توجه به انتشار اخباري با عناويني همچون «دست هاي پشت پرده در ورادات ماهي آلوده به کشور» در فضاي مجازي و برخي سايت ها، ضروري است براي تنوير افکار عمومي به نکاتي توجه شود.
واردات تخم چشم زده قزل آلا از مزارع تکثير معتبر در سطح کشورهاي اروپايي از سال ها قبل انجام مي شده ه دليل آن کمبود توليد داخلي براي ادامه فعاليت اقتصادي واحدهاي پرورش ماهي است که با توجه به اين که جمهوري اسلامي ايران رتبه نخست پرورش اين گونه ماهي ها در سطح جهان رادارد، واردات تخم چشم زده به دلايل تأمين نياز داخلي و مقاصد اصلاح نژادي و با اعلام سازمان ذيربط غيرقابل اجتناب بوده است.
واردات بر اساس اصول اپيدميولوژيک و بر مبناي روش هاي علمي ارزيابي خطر، مطالعات کتابخانه اي و در صورت لزوم بازديد ميداني کشورهاي توليد کننده تخم چشم زده و مزارع پرورش دهنده صورت مي گيرد و در صورت انطباق با استانداردهاي بين المللي و مقررات بهداشتي سازمان دامپزشکي واردات انجام مي شود.
بر اساس اين گزارش، بيماري سپتي سمي خونريزي دهنده ويروسي (VHS) نخستين بار در سال 1383 و متعاقبا در سال 1385 در کشور مشاهده شده و شيوع جدي آن از مهر ماه سال 1392 در مزارع تکثير و پرورش قزل آلا گزارش گرديد.
خاطرنشان مي شود در حال حاضر بااقدامات بعمل آمده توسط سازمان دامپزشکي، بيماري تحت کنترل است و جهت اعمال اقدامات کنترلي – پيشگيري و تأمين بخشي از جبران خسارات وارده به پرورش دهندگان تاکنون 88 ميليارد ريال اعتبار تخصيص يافته است.
در زمينه واردات تخم چشم زده ماهي که به عنوان ماده اوليه جهت ادامه فعاليت واحدهاي پرورش دهنده ماهي در سطح کشور اجبارا صورت مي گيرد، نهايت دقت صورت گرفته و ضمن بررسي کليه مدارک لازم صادره توسط مراجع رسمي و دولتي کشور صادر کننده، به صورت شبانه روزي در مبادي ورودي (فرودگاه ها) نمايندگان سازمان دامپزشکي کشور حضور داشته و ضمن بررسي اسناد و مدارک نسبت به نمونه برداري و انجام آزمايش هاي لازم اقدام مي کنند که تاکنون مورد مثبتي از بيماري (VHS) در نمونه هاي مذکور مشاهده نشده است.
خاطرنشان مي شود، استقرار سيستم مراقبت و پايش بيماري، امحا و معدوم سازي، ضد عفوني و خشک کردن مزارع آلوده، تجهيز و راه اندازي آزمايشگاه هاي استاني، نظارت بر واردات در مبادي ورودي و جابجايي بچه ماهي در بين استان هاي کشور از جمله اقدمات انجام شده در اين راستا است.
در اين زمينه همچنين برنامه کنترلي و رييشه کني بيماري با مشارکت سازمان شيلات ايران، اتحاديه سراسري پرورش دهندگان ماهيان سردابي و صندوق محصولات کشاورزي تدوين شده است و همچنين دفتر فني مربوطه به منظور ارزيابي ظرفيت توليد تخم چشم زده و تعيين حجم مورد نياز براي واردات جلساتي با سازمان شيلات ايران و مراکز تکثير ماهيان سردابي تشکيل داده است.
لازم به توضيح است که ويروس بيماري سپتي سمي خونريزي دهنده ويروسي قابل انتقال به انسان نيست و مستندات علمي مبتني بر خطر آفريني آن براي جمعيت انساني وجود ندارد و مصرف خوراکي ماهيان پرورش يافته در مزارع مربوطه هيچ گونه خطري براي سلامت انسان نخواهند داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]