واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۹ق.ظ)
معاون وزير و رئيس سازمان غذا و دارو : بيماري هاي غير واگير در کشور رو به افزايش است معاون وزير و رئيس سازمان غذا و دارو در اولين کنگره بينالمللي و سيزدهمين کنگره تغذيه ايران گفت: متأسفانه بيماريهاي غيرواگير در ايران رو به افزايش است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر رسول ديناروند با اشاره به اين نکته که بيماري هاي غير واگير رو به افزايش است گفت: در کشورهاي پيشرفته، اين بيماريها خيلي زود و در سالهاي قبل افزايش پيدا کرده است، اما؛ در ايران بيماري هاي غيرواگير تازه شروع به رشد کردهاند.
وي گفت: در کشور ما معضل و دغدغه اصلي بيماري هاي واگير دار نيستند، بلکه بيماري هاي غير واگير مانند بيماري هاي قلبي، ديابت، انواع سرطان ها و آسم جزو اصلي دغدغه هاي نظام سلامت است و مهمترين عامل اصلي مرگ و مير به شمار مي روند.
وي با اشاره به افزايش بيماري غير واگير در کشور گفت: در بسياري از کشورهاي پيشرفته سير صعودي سرطان متوقف شده است همچنين مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي و عروقي و بيماري ديابت کنترل شده است، بنابراين مي توان گفت پيشگيري از بيماري هاي غير واگير با اصلاح سبک زندگي ميسر مي شود.
دکتر ديناروند با اعلام اين مطلب که هزينه هاي درمان بيمارها براي دولت کمر شکن است، خاطر نشان کرد: افراد زيادي درگير با انواع بيماري ها ي مختلف در کشور هستند و هزينه هاي درمان دارويي اين بيماران روز به روز افزايش مي يابد.
وي گفت: پيشگيري از بروز بيماري چاره اصلي مقابله با بيماري هاي مختلف است و در اين خصوص اصلاح شيوه زندگي و اصلاح تغذيه و غذاي جامعه از ضروريات است.
معاون وزير بهداشت با اشاره به بحث سلامت محوري در تغذيه گفت: مهمترين اولويت هاي امروز تغذيه در کشور توجه به ميزان کالري دريافتي و جلوگيري از بروز چاقي است و در همين خصوص استفاده کمتر از کربوهيدرات ها، چربي ها، نمک، قند و شکر مي تواند مؤثر باشد.
دکتر ديناروند تأکيد کرد: در اين زمينه اسيدچرب ترانس روغنها که اکنون در روغن مصرفي خانوار 5 درصد است، تا سال 96 بايد به زير 2 درصد برسد؛ چرا که اسيد چرب ترانس در روغن هاي خوراکي عامل بروز بيماري هاي قلبي، عروقي، گرفتگي عروق و بروز سکته است ضمن اينکه افزايش وزن ناشي از مصرف چربي هاي مضر مي تواند زمينه ساز بسياري از بيماري هاي غير واگير مانند ديابت باشد.
وي تصريح کرد: در تلاش براي اصلاح استاندارد روغنها هستيم و در اين خصوص تنها منتظر اصلاح استاندارد نميمانيم و کار خود را براي کاهش اسيدچرب ترانس دستساز در روغنها انجام ميدهيم.
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: به مردم اطمينان ميدهيم که در سال 96 هيچ روغني با اسيدچرب ترانس بالاي 2 درصد در کشور توليد نخواهد شد، ضمن اينکه در واردات روغنهاي اشباع نيز محدوديت قائل ميشويم.
دکتر ديناروند همچنين در مورد مصرف نمک و شکر در کشور گفت: کار ما در کاهش مصرف نمک و شکر دشوارتر است؛ چرا که بيشتر ميزان مصرفي ما خارج از صنعت است، اما؛ تاکنون توانستهايم 100 فرآورده غذايي سالم با شکر و نمک کم را توليد و به آنها نشان ايمني و سلامت بدهيم.
دکتر ديناروند به نصب علامت راهنماي تغذيهاي بر روي محصولات غذايي اشاره کرد و در توضيح گفت: اين راهنما رنگهاي مختلفي دارد، سبز علامت غذاي سالم و قرمز علامت غذاي ناسالم است و اين اقدام بزرگترين تحولي است که به مردم کمک مي کند تا غذاي سالم تر را دريافت کنند.
وي در پايان افزود: در جدولي که به رنگهاي مختلف در آمده، حد مجاز نمک، شکر و ديگر افزودنيها و همينطور حد مصرفشده اين مواد در آن محصول غذايي ذکر شده و به مردم اين امکان را ميدهيم تا دست به انتخاب صحيح بزنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]